Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 12. říjen 2020 10:48

"Zakázané jsou poutě, představení cirkusů a varieté..." ... Znamená to i zavření parlamentu?
+Bananaboy, +Fauren, +Lenka, +Marsan, +TomasK, +admin, +ivusakzkrabice, +shalom3 Hodnocení: +8
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 14. říjen 2020 19:31

Prosím vás, je tu na fóre niekto, kto už prekonal COVID-19?
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1078

Příspěvekod TXX » 14. říjen 2020 19:46

Bananaboy píše:Prosím vás, je tu na fóre niekto, kto už prekonal COVID-19?

My máme v čele plukovníka Covida a toho nikdo nepřekoná.
TXX

IP: 185.151.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod JDF » 14. říjen 2020 23:03

V práci máme tři lidi, co to chytli, jeden to už po třech týdnech i překonal.
JDF

Reputace: +2

Příspěvekod shalom3 » 15. říjen 2020 01:23

Já nevím, ale zatím jsem nevystopovala ani jednoho ze známých, kdo by to vůbec dostal (oproti dřívějších chřipkám, které naopak skoro všichni pochytali v době epidemií). My trochu šňupali a kašlali v srpnu bez teplot, sousedka měla 38 a kašlala minulý týden, na testech jsme nikdo nebyl a všichni v poho. Předminulé vánoce jsem měla jiný kovid, ze kterého jsem se dostávala cca měsíc.

Nevím, zatím se u nás vykazuje asi 1100 mrtvých, ale vzhledem k tomu, že standardně umírá podle dlouhodobých statistik kolem 300 lidí za den, tak mi to zas nepřijde tak děsivé. Nějak zmizly statistiky úmrtí při běžných chřipkách, ale na začátku kovidové éry padly zmínky o 2 %. U kovidu jsme se zatím na tuto hodnotu nedostali, přepočítávám to a nejvyšší podíl byl něco pod ta dvě procenta.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Petr1 » 15. říjen 2020 07:46

shalom3 píše:Nevím, zatím se u nás vykazuje asi 1100 mrtvých, ale vzhledem k tomu, že standardně umírá podle dlouhodobých statistik kolem 300 lidí za den, tak mi to zas nepřijde tak děsivé. Nějak zmizly statistiky úmrtí při běžných chřipkách, ale na začátku kovidové éry padly zmínky o 2 %. U kovidu jsme se zatím na tuto hodnotu nedostali, přepočítávám to a nejvyšší podíl byl něco pod ta dvě procenta.

Smrtnost covidu se pohybuje kolem 0,5%, ovšem pouze při dostatečné léčbě (kyslík, ventilace, léky jako remdesivir,..), jinak je někde kolem 2%. U chřipky se uvádí smrtnost pod 0,1%.

Mně to teda děsivé přijde, stačí trochu počítat. Včera bylo pozitivně testována 1/3 z odebraných vzorků (v létě to byly 3%), pozitivních bylo 9544, z toho 9232 mělo příznaky (v létě to byla 1/3 z pozitivních). To v podstatě znamená, že už se testují jenom lidi s příznaky, žádné trasování kontaktů neprobíhá. Pokud se podíl pozitivních testů pohybuje nad 5-6% (podle WHO), tak vám začíná dost pozitivních lidí unikat bez testů, u nás je to teď šílených 30%, což znamená, že nakažených je minimálně 3x, ale klidně i 10x víc(snad ne, ale je to klidně možné). Reálně nakažených je teď proto minimálně 30 000 denně, ale může to být i daleko víc.

Zhruba vypadá průběh nemoci tak, že do nemocnice musí lidi průměrně po 2 týdnech od nákazy (asi 10 dní od pozitivního testu) a to 3% z nakažených. 1/3 z nich jde po týdnu v nemocnici na JIPku a 1/2 z lidí na JIP za týden umře. ..je to hodně zjednodušený model, ale pro představu o tom, co se děje to stačí. Jinými slovy při optimistickém scénáři se včera nakazilo 30k lidí, z nich bude za 1-2 týdny 900 v nemocnici, za 2-3 týdny 300 na JIP a za 3-4 týdny jich 150 umře.
Pro takováto čísla potřebujete asi 12-18 000 nemocničních lůžek, respektive 3-4 000 JIP/ARO lůžek.
V létě byla volná kapacita 9000 normálních a 2500 JIP.

Bude zázrak, pokud se nám podaří do Vánoc udržet mrtvé na covid pod 10 000.
Petr1

IP: 89.176.65.2xx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 15. říjen 2020 09:45

Internetový portál YouTube odstraní videa, která obsahují nesprávné informace o vakcínách proti koronaviru. Síť zakáže jakýkoli související obsah, jenž bude v rozporu s informacemi zdravotnických úřadů nebo Světové zdravotnické organizace (WHO), informovala dnes agentura Reuters. YouTube tak rozšiřuje pravidla, která mají bránit šíření klamných informací nebo konspiračních teorií o pandemii koronaviru.

Popirani Covidu bude trestano.... Ovce prestavaji poslouchat, bude se muset pritvrdit... :|
Ubu Mbekele

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 15. říjen 2020 10:00

V roce 2019 zemřelo cca 112 000 lidí, takže měsíčně to je 9 300. To znamená, že do konce roku "normálně" zemře ještě cca 20 000 lidí. Z toho cca třetina je na raka a třetina na infarkty atd.. Těch 10 000 coviďáků bude navíc nebo v rámci toho?

TATO čísla nikdo nezveřejňuje - je to záměr nebo jenom tupost?

Mě spíš děsí to, že tohle není pandemie, ale spíš jenom taková bojová hra nebo nácvik a nezdá se, že bychom to nějak dobře zvládali. Co až přide něco opravdového?

Lidí je už moc - příroda se musí a bude bránit.
+PandaWild, +shalom3 Hodnocení: +2
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod PandaWild » 15. říjen 2020 10:25

Vyšší úmrtnost covidu je zkreslená tím, že pokud mu je detekován covid, uvede se jako důvod úmrtí covid, přestože jindy (např. u chřipky) by se často jako důvod uvedla jiná doprovodná nemoc a ani nemusí mít projevy covidu. Hraje se tu s námi nehezká hra na bubáky.
+shalom3 Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod ivusakzkrabice » 15. říjen 2020 11:42

Já se musím pochlubit, mám doma tester na covid, sice je občas těžký ho po bytě odchytit, ale teď když má už několikátý den průjem, tak mohu konstatovat, že čich mám "bohužel" sakra dobrý a kovida fakt nemám 8-) :lol:
+Lenka Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +752

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse