kopírování portfolia

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: kopírování portfolia

Příspěvekod Kuliparek » 23. leden 2017 11:24

Našel jsem i zrovna tuhle kopii na frepiku a byla v oblíbených a měl 150 tisíc stažení :-D Tak je možné, že mu to rejžuje i na fotobance :-D Napsal jsem na frepik a do půl hoďky jsem dostal odpověď, že se trašně moc omlouvají, že je to určitě plagiát a nechali to smazat a že se změna projeví až po pár hodinách a ještě psali, že kdyby byl jakýkoliv problém, tak že mám určitě napsat.
Prostě jsem koukal na rychlí přístup v takovém stylu :-)
Shutter tejden nic :-D
Hodnocení: 0
Kuliparek

Reputace: +33

Příspěvekod Kuliparek » 23. leden 2017 11:32

Pitju píše:Ja viem, že ti to nepomôže, ale trošku na odľahčenie...nemal by si robiť tak dobré, esteticky vyvážené veci aby ťa nikto nekopíroval. Priznám sa, že som tak pred rokom na tvoje veci čumel s otvorenou hubou a prajem ti nech sa ti darí a čo najmenej kopírovačov

Nesouhlasím s tebou, ale díky :-) Takový věci potěší :-)
Kuliparek

Reputace: +33

Příspěvekod Noldo » 23. leden 2017 13:02

Trochu mimo témy, ale čo sa fotenia týka, tak si myslím, že inšpirovanie sa je v poriadku. Alebo sa aspoň priznám k tomu, že to robím. Mám napríklad fotky kvapiek, ktoré som robil podľa videa na yt.( Podľa SS ale out of focus). Rovnako tu niekde niekto spomínal fotku liekov na bielom pozadí. Vo vlákne kde sa vyberal foťák bola zase fotka ceruziek. Nemyslím si, že ak by som to skúsil odfotiť aj ja, tak že jeho tvorbu kopírujem. Bapriam naopak, myslím si, že keď si prezerám cudziu tvorbu, tak častokrát prídem na to, že fíha toto vyzerá dobre a môže nastať chvíľa, kedy práve vďaka tomu budem mať predstavu, ako by mala moja fotka vyzerať. A to pritom už konkrétny obrázok v pamäti nemám.
Človek sa učí tým, že sleduje a obkukáva.
Inak len tak medzi nami takých obrázkov z Texigenu je na SS hrooozne moc.
Noldo

Reputace: +10

Příspěvekod Lenka » 24. leden 2017 09:56

No tak například zrovna Shutterstock je velice nekompromisní, pokud zjistí nebo dojde k závěru, že někdo stáhl obrázek jiného, trochu ho upravil-předělal, a nahrál zpátky. Naopak inspirace ve smyslu koukám na obrazovku, vidím hezkou kompozici, nakreslím podobnou s vlastním rukopisem, je mu šumák. DT a Fotolia jsou na podobnosti háklivější, někdy ji vidí i tam, kde není. Mám podezření, že ve všech zmíněných případech prvotní vyhodnocování dělá automat. Co se týče 123rf, tam mám podezření, že pokud tři lidi nahrajou identickou grafiku, projde to, ovšem za předpokladu, že jsou odlišná kw. Zřejmě mají jiný software. :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod admin » 24. leden 2017 11:57

Kuliparek píše:Našel jsem i zrovna tuhle kopii na frepiku a byla v oblíbených a měl 150 tisíc stažení :-D Tak je možné, že mu to rejžuje i na fotobance :-D Napsal jsem na frepik a do půl hoďky jsem dostal odpověď, že se trašně moc omlouvají, že je to určitě plagiát a nechali to smazat a že se změna projeví až po pár hodinách a ještě psali, že kdyby byl jakýkoliv problém, tak že mám určitě napsat.
Prostě jsem koukal na rychlí přístup v takovém stylu :-)
Shutter tejden nic :-D

Freepik se snaží prosadit jako placená fotobanka, tak se není čemu divit... ale těch kradených tam stejně mají ještě hodně a té pachuti prodeje kradených ilustrací se jen tak nezbaví...
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Fug4s » 27. leden 2017 15:21

Přižívím se tady ať nezakládám další téma. Jen se chci zeptat jak je to s tutorialy na Youtube. Můžu udělat něco podle videa a pak to prodat nebo je to také krádež?
Dík
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod Bananaboy » 27. leden 2017 15:25

Lukáš Chaloupka píše:Přižívím se tady ať nezakládám další téma. Jen se chci zeptat jak je to s tutorialy na Youtube. Můžu udělat něco podle videa a pak to prodat nebo je to také krádež?
Dík

Teoreticky to krádež nie je ak to sám vytvoríš, ale nie je od veci tú tvoju kreáciu zo slušnosti trochu zmeniť, aby sa to nepodobalo na predlohu ako vajce vajcu. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Fug4s » 27. leden 2017 15:28

rozumím, díky
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod Ravennka » 27. leden 2017 15:35

Ono ani nejde o to, že to děláš podle tutoriálu, ale že podle toho tutoriálu už to dělalo nespočet lidí a nejeden z nich to na fotobanku nahrál už před tebou ;)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod shalom3 » 27. leden 2017 15:40

Tutoriály jsou spíš na to, jak se naučit nějakou techniku nebo jak jednotlivé techniky kombinovat. Samozřejmě, dá se z toho využít také určitá inspirace, ale obsah by už měl být vlastní.
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse