zbynek píše:Je zvláštní, kolik lidí se nachází v podobné náladě. Asi je to současnou situací ve společnosti, jako takové. Také bilancuji.
Petr si asi ani neuvědomuje, jaký kus práce udělal. Já jsem člověk staršího data vydání a fotka mne živí několik desetiletí. Pro mne vstup do fotobankového světa znamenal potkat se s lidmi o generaci mladšími a získat mnoho známých, když to tak vezmu, po celém světě. Fotobanky na uživení nejsou. Tedy alespoň ne pro mne. Jsem zvyklý dělat na zakázku a tu a tam se pověsit v nějaké galerii. Přemýšlel sem o tom, že ta portfolia smažu, ale na druhou stranu, je to zábava. Když řeknu mé milé, že sem za rok prodal v USA hromadu fotek, tak se těší, že konečně pojedeme na tu dovolenou a když si přepočte těch sto dolarů, co sem za ně dostal, tak neví, jestli se má smát, nebo plakat.
Přeji všem, co se tu účastní hodně štěstí a pevného zdraví a také dobré světlo.
A Petře, děkuji
pf_2021a.jpg
Díky za pěkný příspěvek. Popravdě já fotobanky nidky nebral jako práci. Na začátku jsem do nich šel spíše kvůli zvědavosti, kvůli reakcím - místo lajků na photopostu jsem sbíral dolary. Prostě jen taková zkouška... a jak to rostlo, tak mě to strašně motivovalo... až zpětně jsem si uvědomil, že kromě pravidelné výplaty mě to naučilo spoustu nových dovedností - vlastní focení, úpravy fotek, vektorová grafika, všeliké nové techniky, angličtina... a myslím, že to je asi jediný správný přístup zase v dnešní době - pokud chcete jít do fotobank, nedělejte to kvůli penězům, ale berte to jako výzvu, zábavu, způsob jak se naučit nové věci, jinak se vám to nevyplatí.
A tady je tvé PFko, co se ti nepodařilo nahrát
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz