Sebemotivace

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Sebemotivace

Příspěvekod Majk88 » 17. prosinec 2016 13:26

CaptureLight píše:To nejsou moc dobré rady, co ti tu ostatní dávají. Sorry kolegové :-)
Přečti si tohle.Když si to opravdu nejen pozorně přečteš, tak ti garantuji, že koncem příští roku tady budeš mluvit jinak. Přeji ti hodně štěstí a příští rok se nám tu ozvi. Držím palce.

Musíte v sobě najít disciplínu donutit se k práci. Když chcete něco dokázat, nemůžete o tom jen mudrovat, polemizovat, přemýšlet, dělat plány a hledat výmluvy, proč je ještě nemůžete uskutečnit. Prostě se do toho musíte pustit. Dříve i dnes vím, že když večer přijdu domů, budu vědět, kým jsem, kde jsem a co chci dělat. Budu pětačtyřicet minut cvičit na klarinet, protože na něj chci umět dobře hrát. A protože chci taky psát, tak ráno zavřu dveře a prostě začnu psát. Nemůžete si nejdřív bůhvíjak dlouho vybírat tužky a třídit papíry a vařit kafe a kdesi cosi. Musíte prostě dělat. Většina věcí ve vašem životě se ukáže být rozptýlením, které vás jen zdržuje od toho, co nejen musíte, ale i vlastně doopravdy chcete dělat. Většina neúspěšných lidí neuspěje proto, že se motají někde kolem osmdesáti nebo šedesáti procent cesty k cíli. Asi je to v  naší přirozenosti . Takže ti, kterým dojde, že ten poslední, třeba i úplně malý kousek je vlastně nejdůležitější…to jsou úspěšní lidé.
Woody Allen

Wow ... tak to je naprosto dokonalé...Jak říká Woody Allen, opravdu se do toho musím opřít....Vím, že když jsem začal s fotobankama..byl sem grafikou doslova nepolíbený...teď je grafika opravdu mojí vášní....když začali chodit první prodeje bylo to strašně vzrušující...k tomu když jsem se podíval v Shutteru na mapu, že si někdo koupil můj obrázek až z druhého konce světa bylo k neuvěření....Děkuju ti moc!...Přestanu hledat výmluvy, je třeba začít jednat! :)
Hodnocení: 0
www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Majk88

Reputace: +40

Příspěvekod Majk88 » 17. prosinec 2016 13:27

Bananaboy píše:CaptureLight to čo si napísal nie je tak úplne pravda. K úspechu určite treba disciplínu s tým súhlasím, ale človek nemôže v kuse pracovať a byť v záprahu. Pán Woody Allen nejako zabúda na oddych. Bez oddychu a rozptýlenia človek čoskoro skončí u psychoterapeuta. Ako "poznám" Woodyho Allena zrejme to bol aj jeho prípad. :D Na plátne vyzerá ako uzlíček nervov.
Každý by mal vedieť kedy má pracovať a kedy oddychovať a nie sa slepo držať nejakého harmonogramu.

Uvediem príklad.
Je krásny, letný, slnečný deň a ja sa vyberiem na prechádzku do lesa. Lenže podľa harmonogramu úspechu ala Woody Allen mám na prechádzku len 2 hodiny. Mám sa stresovať a po dvoch hodinách ponáhľať domov pracovať? Podľa Woddyho Allena áno, ale podľa logiky nie. Užijem si v lese celý krásny, slnečný deň a pracovať budem, keď bude pršať.

Heh, to má taky něco do sebe :)
www.majkportfolio.com

Majk88

Příspěvekod CaptureLight » 17. prosinec 2016 13:33

Zdá se, že jsi to jen četl. Škoda.
Chodím sem jednou za měsíc, tak zase půjdu.
CaptureLight

Reputace: +60

Příspěvekod Ravennka » 17. prosinec 2016 13:36

Tak ony to nebyly rady, spíš takové info, že jsou i jiní lidé na světě, kteří to mají stejně ;)

Motivaci musí každý najít sám, s tím mu nikdo nepomůže... ale vědět, že nejsem jediný looser na světě a mám šanci to zlomit sám od sebe, jenom to chce trochu času, to je pro sebevědomí poměrně dobrý point ;) A pak i že jsou větší looseři, než jsem já.. to taky občas pomůže :lol:
+Miky, +PandaWild Hodnocení: +2
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod GreatWhite » 17. prosinec 2016 13:48

Já si pomáhám tím, že si napíšu seznam úkolů co udělat a pak mě baví si to odfajkovávat. Někdy se až divím jak rychle ty fajfky přibývají ;) ale občas to nefunguje a zjistím, že už pět hodin sedím v hospodě :?
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Ravennka » 17. prosinec 2016 13:54

Jo, soupis praktikuju taky... obzvlášť, když toho mám hodně. Ale dost často se mi stává, že jak přejdu přes půlku, tak už si řeknu, že jsem toho udělala dost... :lol: asi si budu muset začít psát víc obecné ty body :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Host » 17. prosinec 2016 14:06

CaptureLight píše:To nejsou moc dobré rady, co ti tu ostatní dávají. Sorry kolegové :-)
Přečti si tohle.Když si to opravdu nejen pozorně přečteš, tak ti garantuji, že koncem příští roku tady budeš mluvit jinak. Přeji ti hodně štěstí a příští rok se nám tu ozvi. Držím palce.

Musíte v sobě najít disciplínu donutit se k práci. Když chcete něco dokázat, nemůžete o tom jen mudrovat, polemizovat, přemýšlet, dělat plány a hledat výmluvy, proč je ještě nemůžete uskutečnit. Prostě se do toho musíte pustit. Dříve i dnes vím, že když večer přijdu domů, budu vědět, kým jsem, kde jsem a co chci dělat. Budu pětačtyřicet minut cvičit na klarinet, protože na něj chci umět dobře hrát. A protože chci taky psát, tak ráno zavřu dveře a prostě začnu psát. Nemůžete si nejdřív bůhvíjak dlouho vybírat tužky a třídit papíry a vařit kafe a kdesi cosi. Musíte prostě dělat. Většina věcí ve vašem životě se ukáže být rozptýlením, které vás jen zdržuje od toho, co nejen musíte, ale i vlastně doopravdy chcete dělat. Většina neúspěšných lidí neuspěje proto, že se motají někde kolem osmdesáti nebo šedesáti procent cesty k cíli. Asi je to v  naší přirozenosti . Takže ti, kterým dojde, že ten poslední, třeba i úplně malý kousek je vlastně nejdůležitější…to jsou úspěšní lidé.
Woody Allen

K tomu mám jednu výhradu: Napřed musí přijít ten dobrý nápad. Dobrý nápad musí dnes mít nadhled a vtip, zároveň být i originální... Takže za mě, napřed nápad a teprve potom ta kázeň a práce na jeho zpracování. Jak k nápadu přijít je už každého cesta. Někdo kouří travičku a jiný pase v horách kravičku...:-) Ze své zkušenosti vím, že mi vždy mnohem víc pěněz vynesl i třeba ne úplně dokonale zpracovaný vtip, nápad, než bezduchá dřina s dokonalým zpracováním tradičních fotobankových témat, byť technicky a stylisticky vycizelovaných. Osobně se raději flákám, hraju si a ty pitomosti co mne při tom občas napadnou, pak nějak nacpu do fotobanky... Pracovat trvale pro fotobanky s nějakými denními normami je pouze cesta do blázince (to mi řekl můj psychiatr) :) Celé vám to dá smysl, když přijde slabší období, kdy je každé úsilí marné, jako třeba teď na Šutru. Pro začátečníky tohle asi platí tuplem, protože pokud se vám nepovede vytvořit nějaké bestsellery, které se budou držet na přední straně ve vyhledávání, tak je veškerá vaše práce toliko srovnatelná s běháním křečka v bubínku..., pořád dokola a nic moc z toho...
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Majk88 » 17. prosinec 2016 16:13

Host píše:

Woody Allen

K tomu mám jednu výhradu: Napřed musí přijít ten dobrý nápad. Dobrý nápad musí dnes mít nadhled a vtip, zároveň být i originální... Takže za mě, napřed nápad a teprve potom ta kázeň a práce na jeho zpracování. Jak k nápadu přijít je už každého cesta. Někdo kouří travičku a jiný pase v horách kravičku...:-) Ze své zkušenosti vím, že mi vždy mnohem víc pěněz vynesl i třeba ne úplně dokonale zpracovaný vtip, nápad, než bezduchá dřina s dokonalým zpracováním tradičních fotobankových témat, byť technicky a stylisticky vycizelovaných. Osobně se raději flákám, hraju si a ty pitomosti co mne při tom občas napadnou, pak nějak nacpu do fotobanky... Pracovat trvale pro fotobanky s nějakými denními normami je pouze cesta do blázince (to mi řekl můj psychiatr) :) Celé vám to dá smysl, když přijde slabší období, kdy je každé úsilí marné, jako třeba teď na Šutru. Pro začátečníky tohle asi platí tuplem, protože pokud se vám nepovede vytvořit nějaké bestsellery, které se budou držet na přední straně ve vyhledávání, tak je veškerá vaše práce toliko srovnatelná s běháním křečka v bubínku..., pořád dokola a nic moc z toho...

Heh, to je velice trefné :) ... máš pravdu, že člověk, aby uspěl musí mít fakt dobrý nápad...Pak jde na řadu samotná realizace :) určitě dobrý příklad :) díky
www.majkportfolio.com

Majk88

Příspěvekod ypres.bass » 17. prosinec 2016 23:03

Trochu mimo téma:

Jenomže ono existuje taky něco jako demotivační kruh - znám to z jednoho mého projektu.
Projekt je položený na tom že autoři dělají stejnou věc - dostávají za to odměny - jejich výše je postavená na tom jak se mu to povedlo - když se všichni snaží tak se vzájemně "boostují" a odměny všech rostou mnohem rychleji.
jenomže
když jeden ztratí motivaci - poklesne i ten "boost" o jeho díl - ostatním klesnou odměny - tím jim taky klesne motivace - a jde to celé do kýblu. Jenomže já tím že systém řídím, tak vím čím to je, ale nedokážu suplovat výpadek motivace ostatních tak abych strukturu dostal zpátky do obrátek

To samé v práci - můžeš být motivovaný jak chceš, ale když vidíš že mlátíš hlavou o strop, tak tě ta motivace přejde
To samé v socioekonomických vazbách, když vidíš že tvoji krásnou barevnou a propracovanou ilustraci za 5 nikdo nechce protože už berou jinde nějakou malou rozmazanou za 50m tak tě ta motivace taky přejde. A tím upadáš na úroveň autora té rozmazané. Jen s tím rozdílem, že nakonec skončíš naprosto v kýblu.

A proč to píšu? Protože motivační plakáty a motivační hesla jsou nejčistší esencí lži a sebeklamu. Člověk svojí motivací a pílí dosáhne pouze toho co mu dovolí to abstraktní "socio".

Tak bacha na to!
+Lenka, +PandaWild, +shalom3 Hodnocení: +3
www.politicon.eu | www.simonds.store
ypres.bass

Reputace: +26

Příspěvekod Miky » 18. prosinec 2016 07:41

Ja myslim ze hlavni problem spociva prave v tom, ze lide ocekavaji, ze budou motivovani z venku. A kdyz motivace z venku neprichazi rychle ztraci sebemotivaci a prichazi stagnace nebo dokonce pad. Sebemotivace nepotrebuje zadne odmeny. Sebemotivace proste je – v dobrych i ve zlych casech. Podle me prave sebemotivace ve zlych casech prinasi nejlepsi a nejzajimavejsi vysledky.
Jak sebemotivace dosahnout vam nereknu. Podle me se nekteri jedinci s takovou temer celozivotni schopnosti sebemotivace primo narodi, nekteri jsou k sebemotivaci dokonce vychovavani. Myslim ze v urcitem obdobi zivota ma uplne kazdy moznost sebemotivace i navzdory tomu ze neprichazi zadna motivace z venku. Otazka je jestli toto obdobi zivota vyuzijeme k tvorbe nebo k necemu uplne jinemu. Vyhecovat se nejakym zpusobem k sebemotivaci jde take, ale podle me takova sebemotivace netrva o moc dele nez trvalo ono hecovani. Ikdyz tech metod je plno, daji se kombinovat a tak se teoreticky v takove sebemotivaci da udrzet i par let.

Myslim ze ta prava sebemotivace je hrozne zajimava a krasna cesta, ktera vede na uzasne misto, ktere ceka jen na tebe a proto neni kam spechat. 8-)
Miky

Reputace: +68

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse