Sebemotivace

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Sebemotivace

Příspěvekod Ravennka » 18. prosinec 2016 10:45

Já bych k tomu měla ještě jednu věc - ono i když si to člověk neuvědomuje, tak právě ta sebemotivace je potřeba ke spoustě věcí v životě a nemyslím si, že je v silách běžného člověka, aby byl motivován na všechny strany.

Když vlákno založil Majk, tak dám příklad na něm :mrgreen: Vezmem si činnosti, které určitě dělá - udržuje domácnost (vidíme na videích, že má vždy uklizeno 8-) ), hraje v kapele, snaží se rozjet svůj youtube channel, fotobankuje + další spousta věcí, o kterých nevíme. A to vlastně všechno, až na to uklízení, je jenom zábava... nemluvě o dalších méně zábavných věcí, ke kterým se člověk musí donutit - motivovat :mrgreen:

A není prostě možné, aby člověk byl nadšen a dělal všechno na vysoké úrovni. Vždycky ho něco víc baví, nebo je motivován některé z těch činností dělat víc a jiné upozadit. Takže zrovna v Majkově případě ta ztráta sebemotivace pro fb není žádný div.
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Host » 18. prosinec 2016 12:00

Miky píše:Myslim ze ta prava sebemotivace je hrozne zajimava a krasna cesta, ktera vede na uzasne misto, ktere ceka jen na tebe a proto neni kam spechat. 8-)

To je hezké. Vypadá to jako bys už na tom krásném místě byl. Je tam teplo a tma...? Vůně toho místa se nedá nazvat vůní?? Začíná jeho název na pr... ??? Zdá se, že se už také blížím... :lol:
S humorem jde všechno líp... :D
+Miky, +shalom3 Hodnocení: +2
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Lenka » 18. prosinec 2016 12:05

Řekl v Hollywoodu
Alan Woody
já už kouřím
jenom údy.

To není moje, to napsal Magor, a naskočilo mi to asi v půlce tohohle threadu. Co se motivace týče, myslím, že můžu jít příkladem. Je to jednoduchý. Chceš kreslit, ale nemůžeš se odhodlat. Jdi do sebe, a najdi činnost, která tě láká ještě mnohem míň (např. luxování nebo nošení uhlí - každej máme něco, čemu se chceme vyhnout). A postav si to tak, že teď musím (např. zavolat tchýni), a jedinej způsob, jak to odsunout, je udělat ještě jednu fotku. A ručím ti, že za chvíli máš portfolio o jakým se ti nesnilo. :lol:
+Miky, +PandaWild, +kelley, +shalom3 Hodnocení: +4
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Majk88 » 18. prosinec 2016 12:11

Ravennka píše:Já bych k tomu měla ještě jednu věc - ono i když si to člověk neuvědomuje, tak právě ta sebemotivace je potřeba ke spoustě věcí v životě a nemyslím si, že je v silách běžného člověka, aby byl motivován na všechny strany.

Když vlákno založil Majk, tak dám příklad na něm :mrgreen: Vezmem si činnosti, které určitě dělá - udržuje domácnost (vidíme na videích, že má vždy uklizeno 8-) ), hraje v kapele, snaží se rozjet svůj youtube channel, fotobankuje + další spousta věcí, o kterých nevíme. A to vlastně všechno, až na to uklízení, je jenom zábava... nemluvě o dalších méně zábavných věcí, ke kterým se člověk musí donutit - motivovat :mrgreen:

A není prostě možné, aby člověk byl nadšen a dělal všechno na vysoké úrovni. Vždycky ho něco víc baví, nebo je motivován některé z těch činností dělat víc a jiné upozadit. Takže zrovna v Majkově případě ta ztráta sebemotivace pro fb není žádný div.

Ravennko, tak to je mazec :) děkuju...opravdu se snažím být na více "frontách" ... ještě možná zmíním a dodám, že hraju on-line poker :) ... ale to jen tak mimo :) .... Co se týče mého portfolia..příjmy chodí..ale bohužel malé...čekal jsem, že na úkor 1000 kusového portfolia bude vše daleko lepší....koukám že někteří mají třeba o polovinu míň a jsou daleko lepší...co dělám špatně?....mám na hovno obrázky?....nebo mám špatně KW ?? ... netuším v čem to je ... ale trápí mě to..pak si říkám má to vůbec cenu tam něco dávat?...
www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Majk88

Reputace: +40

Příspěvekod Ravennka » 18. prosinec 2016 12:36

Já došla k názoru, že má cenu vybudovat portfolio, které mi měsíčně udělá určitou částku - po to mi vydrželo jisté nadšení (a myslím, že vydrží každému) :mrgreen: a pak už to leze nahoru hrozně pomalu a i ta motivace klesá... každý má tu hranici někde jinde, je to individuální.

A ještě jedna věc - mi přijde, že když je to rutina, každý den něco dělat, tak člověk má jistou sebekázeň i tu motivaci každý den (nebo ob den, čas od času, to je fuk, prostě jistá pravidelnost) a jak se z toho nějak víc vypadne, tak se do toho vlaku špatně nastupuje. Ten input pro ten vstup musí být hodně velký... pak už to jde (zase) relativně samo.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Lenka » 18. prosinec 2016 12:57

Je potřeba si uvědomit, že fotobanky jsou poměrně nestabilní sektor, navíc se neřadí zrovna do nezbytností v případě osekávání výdajů. Takže pokud útlum postihne všechny trhy, fotobankám se nevyhne. Druhá věc je, že fotobanková činnost se zpravidla skládá z několika aktivit. Vymýšlení a skicování, tvorba, keywordování a nahrávání, průzkum trhu a časování. Tuto činnost lze dále rozdělit na tvůrčí uměleckou (např. ruční vektory, nebo aranžovaná fotka), sezónní (editorial a odfláknuté ilustrace k výročím), a rutinní (produktovka nebo "dítě s cedulí s tisíci nápisy / textury a jiné sr*čky). To poslední se dá sekat 20/den. To druhé nárazově 200/akce a pak 14 dní pauza. A to tvůrčí, na to holt musí bejt nálada, nápad atd. Osobně jsem přesvědčená, že je nutné dělat tohle všechno a osobní know-how se pak liší poměrem dotyčných činností. Když si to takhle rozdělíš, tak obvykle zjistíš, co ti dělá největší problém, a můžeš si to nějak řízeně zpříjemnit. V sebe-řízení je důležité nezapomínat se odměňovat, jinak vyhoříš ani nevíš jak. Motivovat se nákupama je cesta do pekla, protože zákazníci můžou bejt akutně v jiný oblasti trhu a co teďka nahrabeš do portfolia, může ti udělat parádní kšefty za rok a půl, až už si ani nebudeš pamatovat, že to tam máš.
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod alima007 » 18. prosinec 2016 13:05

Jedním z důvodů, proč jsem začala s fotobankama, bylo naučit se lépe fotit. Resp. už mám pár akcí za sebou (svatba, křtiny, děti, atd.), ale pořád nejsem spokojená se svojí úrovní. :lol:
Pokud budeš mít nějakou takovou to motivaci, potom je to lehčí. Problém je se dostat na takovou to vlnu, než si nějakou motivaci najít. :?
alima007

IP: 91.237.237xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 18. prosinec 2016 13:16

Jeden jistý fotobankéř k sebemotivaci říkává: "Chceš si jít raději sednout za pokladnu do supermarketu? Tak neremcej a makej!"
+Bananaboy, +GreatWhite, +Lenka, +Majk88, +Miky, +kelley, +shalom3 Hodnocení: +7
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod admin » 19. prosinec 2016 15:45

Ravennka píše:A ještě jedna věc - mi přijde, že když je to rutina, každý den něco dělat, tak člověk má jistou sebekázeň i tu motivaci každý den (nebo ob den, čas od času, to je fuk, prostě jistá pravidelnost) a jak se z toho nějak víc vypadne, tak se do toho vlaku špatně nastupuje. Ten input pro ten vstup musí být hodně velký... pak už to jde (zase) relativně samo.

Přesně tak, pod toto se můžu podepsat. Stanov si nějaký cíl a snaž se ho plnit. Cíl typu do půl roku 2000 obrázků je naprd. Já měl třeba cíl, že každý týden nahraju na fotobanku minimálně 10 nových ilustrací. A najednou to šlo. Dokázal jsem to plnit několik let v řadě bez výpadku. Když se blížila dovolená, tak jsem udělal 10 kousků navíc a ty jsem odeslal z mobilu na dovolené. Snad jen kolem Štědrého dne jsem si dopřál týden volno, bo se stejně nic neprodávalo.

Ale bacha na to - jakmile jednou polevíš, tak to půjde do kelu, podruhé vynechat už bude snazší a nakonec se na to vykašleš. Dej si prostě krátkodobý pravidelný cíl, na který dosáhneš a budeš mít pak dobrý pocit z toho, že to zvládáš, případně děláš ještě více.
+Marsan Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Majk88 » 19. prosinec 2016 15:53

admin píše:
Ravennka píše:A ještě jedna věc - mi přijde, že když je to rutina, každý den něco dělat, tak člověk má jistou sebekázeň i tu motivaci každý den (nebo ob den, čas od času, to je fuk, prostě jistá pravidelnost) a jak se z toho nějak víc vypadne, tak se do toho vlaku špatně nastupuje. Ten input pro ten vstup musí být hodně velký... pak už to jde (zase) relativně samo.

Přesně tak, pod toto se můžu podepsat. Stanov si nějaký cíl a snaž se ho plnit. Cíl typu do půl roku 2000 obrázků je naprd. Já měl třeba cíl, že každý týden nahraju na fotobanku minimálně 10 nových ilustrací. A najednou to šlo. Dokázal jsem to plnit několik let v řadě bez výpadku. Když se blížila dovolená, tak jsem udělal 10 kousků navíc a ty jsem odeslal z mobilu na dovolené. Snad jen kolem Štědrého dne jsem si dopřál týden volno, bo se stejně nic neprodávalo.

Ale bacha na to - jakmile jednou polevíš, tak to půjde do kelu, podruhé vynechat už bude snazší a nakonec se na to vykašleš. Dej si prostě krátkodobý pravidelný cíl, na který dosáhneš a budeš mít pak dobrý pocit z toho, že to zvládáš, případně děláš ještě více.

Díky moc .. zkusím to tímto způsobem a začnu hned tento týden :)
www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Majk88

Reputace: +40

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse