Vlákno stížností a nářků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Vlákno stížností a nářků

Příspěvekod admin » 21. únor 2021 21:47

ivusakzkrabice píše:
PandaWild píše:Jako třeba: "Dejte mi 10 deka Babiše na Václaváku" ?

Zrovna Babišův týden je obávám se každý týden všude..
...ale naštěstí jsou lidé, kteří rádi poradí v kterym regálu Babiš chybí. Což se stalo i nám.
Globus pátek večer. Přítel, že by si dal toasty. Říkám, že musíme koupit jinde, že už jsem na to koukala minule, že je to tu samý Penam z dotací. O kus dál mladý pár nakupuje, v té chvíli zbystří, zamíří k nám a oba ukazují do nejspodnější police regálu a paní povídá: "Támhle dole jsou jediný, co nejsou Babiš!" :lol:
S díky nakoupíme a odcházíme. Toasty byly výborné. 8-)

Tak na tousty doporučuji Colussi s olivovým olejem (https://www.kosik.cz/produkt/colussi-it ... vym-olejem) neznám nic lepšího! Penam fakt nebrat, to raději půst :)
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Bananaboy » 21. únor 2021 23:47

To ja si pečiem chlieb z celozrnnej, špaldovej múky v domácej pekárničke z Lidlu. A to je to pravé nebíčko v papuli. :lol: Aspoň viem, čo tam dám.
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1078

Příspěvekod Painter » 22. únor 2021 07:34

tak mám pocit že si SS u mě nastavil šum a artefakty pro všechny videa co pošlu. Vyhodili mi 2 videa z foťáku to bych ještě pochopil ale včera jsem tam poslal animaci - a vyhozena taky pro šum? Kde ho tam jako vzali? :(
Painter

IP: 31.30.175.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Egeris » 22. únor 2021 08:27

Jo to je klasika, mně taky vyhodili dost animací na šum... Když to nahraješ znovu, nejspíš to projde.
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod Ubu Mbekele » 22. únor 2021 09:10

Jako šum bývají vyhodnoceny různé textury. Někdy i vlnky na hladině, nebo padající sníh.
Ubu Mbekele

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod Painter » 22. únor 2021 10:38

Ubu Mbekele píše:Jako šum bývají vyhodnoceny různé textury. Někdy i vlnky na hladině, nebo padající sníh.

Je to klasická particle mountain (něco takhle - https://www.shutterstock.com/cs/video/c ... c-space-4k). Čekal jsem spíš vyhazov pro banding protože na pozadí mám radial přechod, ale šum? Ať si snad raději udělají nějaký důvod: potřebujeme teď něco vyhodit hodně jsme toho dnes schválili. Ale tohle tam pak vždycky hledám co tam není. Druhá verze už teď prošla, tak zkusím nahrát ještě jednou.
Painter

Příspěvekod PandaWild » 22. únor 2021 11:45

To asi bylo kvůli kompresi videa. Taková pohyblivá síť je jedna z nejhorších věcí na kompresi. Vzniká tam na hranách hodně artefaktů vypadajících jako šum. Musí se nastavit podstatně vyšší kvalita než pro běžná videa a soubor bude i o dost větší než běžná videa.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Painter » 22. únor 2021 12:35

PandaWild píše:To asi bylo kvůli kompresi videa. Taková pohyblivá síť je jedna z nejhorších věcí na kompresi. Vzniká tam na hranách hodně artefaktů vypadajících jako šum. Musí se nastavit podstatně vyšší kvalita než pro běžná videa a soubor bude i o dost větší než běžná videa.

Aha díky Pando, tak omluva indům. Mě to občas přijde že si něco vymýšlí jen aby to mohli vyhodit. Dávám mov - photo JPEG na 95% kvalitu. Můžu to zvednout na 100ku ale těch 5% už to asi nevytrhne. Ještě na to kouknu.
Painter

Příspěvekod Egeris » 22. únor 2021 12:37

PandaWild píše:To asi bylo kvůli kompresi videa. Taková pohyblivá síť je jedna z nejhorších věcí na kompresi. Vzniká tam na hranách hodně artefaktů vypadajících jako šum. Musí se nastavit podstatně vyšší kvalita než pro běžná videa a soubor bude i o dost větší než běžná videa.

Tím si nejsem tak jistej, já animace exportuju v Apple ProRes 4:2:2, s nejvyšší kvalitou (10s animace má klidně 2GB). A přesto mi to často vyhodí kvůli šumu.

Podle mě mají blbě naučenou AI.
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod PandaWild » 22. únor 2021 13:28

Apple ProRes je v kompresi hrozně neefektivní. Když jsem ho zkoušel používat, snadno naskočí gigabajty a kvalita přitom nebývá nic moc. Dělá kompresi pouze uvnitř jednoho snímku (podobně jako PhotoJPEG, ale účinnost komprese mi přijde ještě menší), ale ne mezi snímky - kvůli tomu snadno naroste velikost aniž nějak valně roste kvalita.
PandaWild

Reputace: +2006

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse