Vlákno stížností a nářků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Vlákno stížností a nářků

Příspěvekod bublifuk » 13. leden 2024 18:52

Pozor na pionýrku alias bonzačku, která chodí po lese se svým růžovým notýskem. Do něj aktivně zapisuje lidi, kteří dnes nesplňují ideologický profil, který se dnes vyžaduje. Vyšle signál a je vymalováno.
Hodnocení: 0
bublifuk

IP: 198.16.70.xx

Reputace: 0

Příspěvekod navstevnik1 » 18. leden 2024 14:01

Na Pinterestu jsem nahodou kliknul na AI ilustraci koťátka, tomu se nedá konkurovat :(

Obrázek
+PandaWild, +zdenat5 Hodnocení: +2
navstevnik1

IP: 213.226.240.1xx

Příspěvekod PandaWild » 18. leden 2024 15:23

AI mu propíchl levou tlapku, tak to asi nejásá radostí. :P
PandaWild

Reputace: +1964

Příspěvekod Navstevnik_3 » 18. leden 2024 16:37

No ja to vidim i z druhe strany. Pri praci neustale vyuzivam fotobanky ve velkem objemu a musim rict ze AI je dost problem. FB jsou ted zahlcene AI obrazky. Uznavam ze obcas je to pekne, ale myslim ze ten dokonaly styl se casem presyti. Aktualne me stoji dost prace vybrat mezi fotkami tak aby to nebylo Ai (na filtry fotobanky neni spoleh, uz me to pakrat vytrestalo.) Prace se pak natahuje o cas "najdi 10 chyb v obrazku). Nedavno jsem treba predelaval grafiku s couvajici lodi :) cloveku hned vse nedocvakne, ale pri delsim pohledu se snad na kazdym generovanym obrazku neco najde. A celkem se bojim kvuli takove sve profesni cti :) byla by to opravdu ostuda. Plus dalsi problem je prepocitavani Ai obrazku na vyssi rozslieni, ten proces sebou nese takovy ne vzdy zadouci efekt.

Jak pise Panda, chudat kote - razem se z veseleho kotete stava mucene zviratko....
+PandaWild, +Ubu Mbekele, +ivusakzkrabice, +shalom3, +zdenat5 Hodnocení: +5
Navstevnik_3

Reputace: +5

Příspěvekod admin » 18. leden 2024 17:54

PandaWild píše:AI mu propíchl levou tlapku, tak to asi nejásá radostí. :P

Dyť je to plyšák, mrkni na zadní tlapky...
+zdenat5 Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +569

Příspěvekod ivusakzkrabice » 18. leden 2024 22:00

admin píše:
PandaWild píše:AI mu propíchl levou tlapku, tak to asi nejásá radostí. :P

Dyť je to plyšák, mrkni na zadní tlapky...

Plyšák z Aliexpresu.. ;)
+shalom3, +zdenat5 Hodnocení: +2
ivusakzkrabice

Reputace: +734

Příspěvekod Painter » 23. leden 2024 18:05

Asi přišlo všem do mailu ale tento článek mě trochu zahřál.
https://www.dreamstime.com/blog/stock-p ... ions-72253
Celkem hezké čtení, že to někdo vidí podobně a snad nejsme tak v pr--- pytli a ještě se to zlomí. Je pravda že lednové prodeje na Šutru jsou zatím hodně zlé.
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod zdenat5 » 23. leden 2024 19:07

Painter píše:Asi přišlo všem do mailu ale tento článek mě trochu zahřál.
Celkem hezké čtení, že to někdo vidí podobně a snad nejsme tak v pr--- pytli a ještě se to zlomí. Je pravda že lednové prodeje na Šutru jsou zatím hodně zlé.

Profesionální zloděj všeho možného Bill Gates - nás všechny sprostě okradl a naší prací nakrmil svoji AI. Já alespoň s nikým žádnou smlouvu o takovém daru nemám - a to by se diskutabilně mohlo stát důvodem pro vymáhání ? něčeho ? Prokázat, že právě moji práci AI využila je prakticky nemožné, ale to co provedli s Schutterstockem - je jasná loupež - nějaká náhrada cca 200 dolarů - je směšná, navíc si to víc než bohatě- v 10 centech - vzali dávno zpátky. Obávám se ale, že ve zlodějském rozvinutém kapitalismu, zmůžeme tak akorát prd. :roll:
zdenat5

Reputace: +136

Příspěvekod admin » 24. leden 2024 14:11

Painter píše:Asi přišlo všem do mailu ale tento článek mě trochu zahřál.

Jako hezké čtení i když některá fakta tam jsou dost pochybná - hlavně to SEO :))) a navíc to píše přímo majitel Dreamstime, tak je jasné, že nebude nadržovat AI :). Já myslím, že generátory fotek na fotobanky ještě pořádně nedopadly, AI ještě pořád neumí vše generovat, ale třeba pro generování obrázků k obecnějším článkům je řádově mnohem rychlejší než vyhledávání ve fotobankách a cenově je to také jinde. Jen zatím to pořád jde hodně poznat, že je fotka generovaná, za rok za dva to nepoznáme...
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +569

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse