Začátek na fotobankách

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Začátek na fotobankách

Příspěvekod Host » 23. duben 2020 19:47

Neposlouchejte zadne rady, nekoukejte, co foti ostatni a spis premyslejte jake trendy by v budoucnu mohly byt zajimave. Spickova technika k tomu a treba se vysvihnete. Hlavne se vyhnete strednimu proudu, toho jsou vsude tuny v luxusni kvalite. Okrajova temata maji vetsi sanci: konicky, mensinove sporty, alternativci, apod... Perfektni popis a klicova slova by mela byt samozrejmost.
+zdenat5 Hodnocení: +1
Host

IP: 85.163.114.xx

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 23. duben 2020 20:59

V titulcích je vhodnější vynechávat angl. členy - ušetří se tím místo na nějaký další vhodný výraz.

Jako koníček je fotobankování příjemné, ale....při dnešní konkurenci se už nic závratného moc očekávat nedá. Témata, která by na fotobankách nebyla, prakticky neexistují. A když už se něco objeví, jako koronavirus, tak je toho v několika týdnech tuny. Kdo začal před lety a má dost velké portfolio a nějak tak se za ta léta i dostal do povědomí zákazníků, ten se bude nějaký čas držet. Ale dneska začínat není fakt lehké.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Dusan » 23. duben 2020 21:03

Jsem věčný optimista, ale tady bych se asi už pozastavil nad tím jestli to má ještě smysl. :roll:
Levná produkce z východu zaplavuje trh takovým způsobem, že už se málo co chytne. Mám dobré nápady, trefuju zajímavé témata a stejně mě to někdo zkopíruje do týdne.

I když mám špičkovou techniku a 12 let zkušeností, tak stejně jenom brzdím postupný propad výdělků... Myslím že jediný důvod proč to dělat je jen pro zábavu, jinak to už smysl nemá.

Promiň ale ty fotky máš fakt hrozně slabé, jak nápady, témata tak i zpracování.
Začátek jsem měl taky slabý, ale tenkrát to stačilo a rychle jsem šel nahoru s kvalitou.
Dusan

Reputace: +61

Příspěvekod shalom3 » 23. duben 2020 22:35

Jen otázečka - má smysl sypat na fotobanky špičkové fotky pořízené špičkovou technikou, když se prodají většinou za nějaké centy předplatného?
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Edita88 » 24. duben 2020 06:20

Děkuji za reakce, nějak se s tím popasuji :D
Edita88

Příspěvekod Sahbi » 24. duben 2020 07:09

shalom3 píše:Jen otázečka - má smysl sypat na fotobanky špičkové fotky pořízené špičkovou technikou, když se prodají většinou za nějaké centy předplatného?

Podle mě ne. Já to mám v poslední době nastavené tak, že ty nejlepší fotky si nechávám (do případných soutěží nebo prostě pro moje tisky). Zbytek prostě nabouchám do všech fotobank a kvalitu si vytřídí oni.
Je to určitě ta jediná správná filozofie, protože to nefunguje a prodeje prakticky nemám :D. Umřu jako hlady jako mučedník (= normání zaměstnanec) a pak mě teprve začnou napodobovat pozéři z Indie, Filipín a okolí řeky Mekong.
Sahbi

IP: 2a00:1028:8388:474e:9876:3830:b6b6:24xx

Příspěvekod Host » 24. duben 2020 08:11

Dusan píše:Jsem věčný optimista, ale tady bych se asi už pozastavil nad tím jestli to má ještě smysl. :roll:
Levná produkce z východu zaplavuje trh takovým způsobem, že už se málo co chytne. Mám dobré nápady, trefuju zajímavé témata a stejně mě to někdo zkopíruje do týdne.

I když mám špičkovou techniku a 12 let zkušeností, tak stejně jenom brzdím postupný propad výdělků... Myslím že jediný důvod proč to dělat je jen pro zábavu, jinak to už smysl nemá.

Promiň ale ty fotky máš fakt hrozně slabé, jak nápady, témata tak i zpracování.
Začátek jsem měl taky slabý, ale tenkrát to stačilo a rychle jsem šel nahoru s kvalitou.

Take jsem bojoval s poklesem, ktery jsem v 2018 zastavil a az do letosniho unora opet zvolna stoupal. V breznu se vse totalne pos... a zase jedu z kopce. Nebyt te cinske potvory, tak si nemam nac stezovat. Obrazky budou potreba porad. Stale jsou temata, kde se da neco vydelat a konkurence neni z ruznych duvodu velka. Kampane typu korona uplne vynechavam, je to krysi zavod. Vyplatilo se spis koronovat a infektovat klicova slova u starsich, mene uspesnych souboru na tohle a pribuzna temata. Ono to nejak pujde.... :)
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod basti » 24. duben 2020 08:42

shalom3 píše:Jen otázečka - má smysl sypat na fotobanky špičkové fotky pořízené špičkovou technikou, když se prodají většinou za nějaké centy předplatného?

PŘESNĚ!!! Je fajn si uvědomit, že špičkové a "menšinové" fotky jde prodat za úplně jiné ceny než pár desítek centů.

Problém neobsazených témat je ten, že jde většinou buď o témata extrémně náročná/drahá (hodně modelů, lokace, technika) anebo málo prodejná.
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod castyhost » 24. duben 2020 09:06

Je fajn si uvědomit

ze fotografem je dneska kdo ma do prdele diru a onu spickovost fotky prakticky nelze urcit
castyhost

IP: 92.240.175.2xx

Příspěvekod jakubh » 24. duben 2020 10:56

Len pridám svoju skúsenosť.
Vyfotil som jednu fotku, stropné svetlo, neupravený stôl, vyzerá amatérsky...zatiaľ je to môj top seller a za mesiac vyrobila cca +500 dolarov.
Keď sa začala predávať zopakoval som rovnakú sériu, len som sa ju snažil nafotiť lepšie...z tej série sa predáva minimum.
Takže asi tak, niekedy kvalitná foto je práve mínusom lebo je príliš dokonalá. :)
jakubh

IP: 87.244.229.1xx

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky