Znovu na fotobanky

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Znovu na fotobanky

Příspěvekod ypres.bass » 9. listopad 2016 23:58

hypotekyfidler.cz píše:Aby jedna fotobanka výrazně dominovala není normální situace a určitě to není v zájmu contributorů. Podle mne by bylo ideální, když byl šutr, istock a fotolia tak přibližně nastejno - k čemuž to docela směřuje.
zase když v mém případě dreamstime letos jediný prodej, istock tři a Pond nulu, tak to asi důvod bude
Hodnocení: 0
www.politicon.eu | www.simonds.store
ypres.bass

Reputace: +26

Příspěvekod ToM » 10. listopad 2016 08:13

Host píše:Bohužel neznám žádného kolegu contributora, který by začínal přibližně v letech jako já (skoro na začátku ss), měl portfolio v desítkách tisíc a stále ještě rostl, většinou mají podobné zkušenosti jako já. Můj růst trval cca do loňského srpna, potom přišla stagnace. S letošním Novým rokem výkyvy nahoru dolu v desítkách procent a od letošního srpna pozvolný pokles (píši o počtech stažení, ne o penězích). To vše pouze na SS, Ft a IS jsou mnohem stabilnější. Relativně noví dodavatelé s kvalitním portfoliem možná stále ještě rostou. Pokud dělám nějakou chybu, tak ji asi už jen těžko odhalím... Jinak celkem nemám na co bych si stěžoval o chleba mi zatím opravdu nejde... ;)

no já to mám dost podobný, na ss nejsem od začátku ale od roku 2009

hypotekyfidler.cz píše:...ještě nikdy jsem ve svém podnikání nezažil tak stabilní situaci, kdy by moje příjmy kolísaly pouze v desítkách procent. Zcela běžně kolísají v rozmezí 0 až 100% a považuji to za naprosto normální.
Vy a Vám podobní jste ale evidentně narazili na strop...

také jsem to tak měl, na SS se den odedne dala s jistotou očekávat stejná částka, dneska to je fakt loterie, sem tam bomba, většinou spíš prapady. s tím stropem to bude bohužel pravda

hypotekyfidler.cz píše:Aby jedna fotobanka výrazně dominovala není normální situace a určitě to není v zájmu contributorů. Podle mne by bylo ideální, když byl šutr, istock a fotolia tak přibližně nastejno - k čemuž to docela směřuje.

kdybych si mohl vybrat, prosím vyrovant výdělky FT a iS s původními výdělky na SS, ne naopak jak to tak směřuje
ToM

IP: 178.255.168xx

Reputace: 0

Příspěvekod CaptureLight » 10. listopad 2016 10:24

Jen jsem zase nakoukl a hned raději půjdu.K těm stížnostem na těžké podnikání:
Zkuste si přepočítat svůj čas a svůj výdělek na fotobankách na běžnou pracovní dobu za měsíc.K výslednému číslu si někteří připočtěte, že pracujete z domova, v klidu, žádný šéf vás nebuzeruje, nemáte žádné termíny, nemusíte cestovat do práce a zpět, propouštění se vás netýká a jak se vám bude dařit, je jen a jen na vás.
Řekl bych, že vám všem vyjde hodně zajímavá hodnota. A těm co náhodou nevyjde by to mohlo vést k zamyšlení, jestli náhodou někde zbytečně neplýtvají časem na něčem, co jim nic moc nepřináší a ten čas jim pak chybí jinde.
Omlouvám se, jestli jsem někoho urazil.Jen mi to stěžování si, jak to máme všichni těžké, trochu mrzí.
No a zase jdu. Odpovídat mi nemusíte. Stavím se tu zase až za měsíc. Práce nepočká...
+Bananaboy, +Mickies, +Neznamy, +PandaWild, +Ravennka, +Sagi, +shalom3 Hodnocení: +7
CaptureLight

Reputace: +60

Příspěvekod ToM » 10. listopad 2016 11:01

CaptureLight píše:Jen jsem zase nakoukl a hned raději půjdu.K těm stížnostem na těžké podnikání:
Zkuste si přepočítat svůj čas a svůj výdělek na fotobankách na běžnou pracovní dobu za měsíc.K výslednému číslu si někteří připočtěte, že pracujete z domova, v klidu, žádný šéf vás nebuzeruje, nemáte žádné termíny, nemusíte cestovat do práce a zpět, propouštění se vás netýká a jak se vám bude dařit, je jen a jen na vás.
Řekl bych, že vám všem vyjde hodně zajímavá hodnota. A těm co náhodou nevyjde by to mohlo vést k zamyšlení, jestli náhodou někde zbytečně neplýtvají časem na něčem, co jim nic moc nepřináší a ten čas jim pak chybí jinde.
Omlouvám se, jestli jsem někoho urazil.Jen mi to stěžování si, jak to máme všichni těžké, trochu mrzí.
No a zase jdu. Odpovídat mi nemusíte. Stavím se tu zase až za měsíc. Práce nepočká...

Ani tak nejde o stěžování, spíš o konstatování jak bylo a jak je. Každej už si musí najít sám ten moment, kdy už se to nevyplatí a jak se k tomu postaví. Tak za měsíc :)
ToM

IP: 178.255.168xx

Příspěvekod sedmicka7a » 10. listopad 2016 11:08

ypres.bass píše:zase když v mém případě dreamstime letos jediný prodej, istock tři a Pond nulu, tak to asi důvod bude

Jsem na tom podobně. Na DT mám letos 2 prodeje (oba za 2$ - takze v souctu to na DT je nejvyssi vydelek za 1rok). Přímo na IS asi 1 (nepočítám subs a partnerské) a Pond taky nula.
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod Bananaboy » 10. listopad 2016 12:56

CaptureLight máš pravdu. Fotobankérstvo je jedna z najlepších prác (lepšia by bola snáď už len natierať olejom finalistky v súťaži Miss Bikini Hawaii 2016 :lol: :lol: ). Neviem ako vy ostatní, ale u mňa je fotobankérstvo úplne najlepšia so všetkých prác ktoré som v živote mal a preto by som nerád o ňu prišiel. No jo no... treba proste makať čím ďalej, tým viac a veriť, že ešte pár rokov nás to bude živiť.
+Lenka, +Marsan, +Sagi, +admin Hodnocení: +4
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Lenka » 11. listopad 2016 08:56

Bananaboy píše:CaptureLight máš pravdu. Fotobankérstvo je jedna z najlepších prác (lepšia by bola snáď už len natierať olejom finalistky v súťaži Miss Bikini Hawaii 2016 :lol: :lol: ). Neviem ako vy ostatní, ale u mňa je fotobankérstvo úplne najlepšia so všetkých prác ktoré som v živote mal a preto by som nerád o ňu prišiel. No jo no... treba proste makať čím ďalej, tým viac a veriť, že ešte pár rokov nás to bude živiť.

Musím přiznat, že než natírat nějaký finalistky, tak to snad radši celej den nahrávat na Istock. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Návštěvník » 11. listopad 2016 09:27

Lenka píše:
Bananaboy píše:CaptureLight máš pravdu. Fotobankérstvo je jedna z najlepších prác (lepšia by bola snáď už len natierať olejom finalistky v súťaži Miss Bikini Hawaii 2016 :lol: :lol: ). Neviem ako vy ostatní, ale u mňa je fotobankérstvo úplne najlepšia so všetkých prác ktoré som v živote mal a preto by som nerád o ňu prišiel. No jo no... treba proste makať čím ďalej, tým viac a veriť, že ešte pár rokov nás to bude živiť.

Musím přiznat, že než natírat nějaký finalistky, tak to snad radši celej den nahrávat na Istock. :lol:

Pro tebe máme mužské finalisty :D
Návštěvník

IP: 46.135.112.xx

Příspěvekod PandaWild » 11. listopad 2016 09:57

Mně by stačila ta Hawaii 2016-2061.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Lenka » 11. listopad 2016 11:11

Návštěvník píše:
Lenka píše:

Pro tebe máme mužské finalisty :D

Dík. Asi to myslíš dobře. Jsem už starší člověk a úplně mi stačí natírat koňskou mastí záda vlastnímu muži, kterej se přizabil při rybaření v září a doteď nemá záda úplně v pořádku. Tihle narciskové by stejně spíš asi ocenili mužské ruce. :-D
+Marsan, +Sagi Hodnocení: +2
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky