Znovu na fotobanky

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: Znovu na fotobanky

Příspěvekod Host » 8. listopad 2016 14:17

duben píše:Když vidím to hořekování na klesající výdělky, výtěžnost apod. tak bych jen rád zmínil, že podle mého mamuti taky chutnali dřív tak nějak lépe a dinosauři už nejsou co bývali ;).

S tim naprosto souhlasim. Driv jsme zrali po plne hube stejky z mamuta. Dnes jsme radi za veprovou kytu a v budoucnu to vypada, ze ti kterym se povede chytit mysku, budou za krale lovu. Jo, pokrok nezastavis.... :D Nastesti nejsou fotobanky jediny mistem, kde se daji vydelat nejake drobne... :)
Hodnocení: 0
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 8. listopad 2016 19:47

Host píše:Nastesti nejsou fotobanky jediny mistem, kde se daji vydelat nejake drobne... :)

Možno nie je jediným miestom, ale je najlepšie. Mne sa už nechce o 6:00 pichať kartu vo fabrike. Odvykol som si. :lol: A presne to ma čaká ak fotobankový kšeft padne. Alebo ešte tak možno pracák. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Host » 8. listopad 2016 20:27

Bananaboy píše:
Host píše:Nastesti nejsou fotobanky jediny mistem, kde se daji vydelat nejake drobne... :)

Možno nie je jediným miestom, ale je najlepšie. Mne sa už nechce o 6:00 pichať kartu vo fabrike. Odvykol som si. :lol: A presne to ma čaká ak fotobankový kšeft padne. Alebo ešte tak možno pracák. ;)

Hlavu vzhůru, jsou i jiné možnosti než fabrika, nebo pracák. Takový rentiér se taky nemá špatně, případně zbývá ještě žebrota, nebo prostituce... To všechno jsou zaměstnání s volnou pracovní dobou... :mrgreen:
+Ravennka, +shalom3 Hodnocení: +2
Host

Příspěvekod shalom3 » 8. listopad 2016 23:05

Ani politik se nemá zle. Na pracovní dobu poslanci kašlou, stačí občas plácat o něčem, o čem člověk nemá ani ponětí a na příjmy si nelze stěžovat. Skromnému politiku (ti ovšem nejsou) by mohly stačit ty oficiální, neskromný si vždycky může přikrást. ;)
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Neznamy » 9. listopad 2016 11:14

Host píše:Zrovna na Shutterstock ted nema smysl cokoliv nahravat, je to jen plytvani casem. Nove, byt sebelepsi fotky se prodaji nekolikrat a potom uz jen klesaji ke dnu.

Mám jinou zkušenost. Mám fotky z letoška, které mají na Shutterstocku poměrně stabilně jednotky prodejů denně, a jednu z letošního léta, která se denně prodá v průměru zhruba desetkrát (asi měsíc se neprodávala, a pak se to rozjelo). Celkově mi SS tvoří okolo 40 % příjmů z fotobank. Házet jí přes palubu bych rozhodně nedoporučoval.
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod weyo » 9. listopad 2016 20:54

Rozhodne by som Shutter nezatracoval,aj napriek tomu,že niekomu tam klesajú predaje alebo sa tam dejú divne veci.Ak tam niekomu klesajú predaje robí nejakú chybu,alebo posiela fotky / ilustracie tuctové resp. obsah ktorý je tam už preplnený. Ja si nestažujem,práve naopak Shutter u mna čo mesiac to nový Top už dva roky mesiac čo mesiac po sebe.
weyo

Reputace: +124

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 9. listopad 2016 21:00

Aby jedna fotobanka výrazně dominovala není normální situace a určitě to není v zájmu contributorů. Podle mne by bylo ideální, když byl šutr, istock a fotolia tak přibližně nastejno - k čemuž to docela směřuje.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod castyhost » 9. listopad 2016 21:32

jo, to je dobrý hlod :-)
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Host » 9. listopad 2016 22:54

weyo píše:Rozhodne by som Shutter nezatracoval,aj napriek tomu,že niekomu tam klesajú predaje alebo sa tam dejú divne veci.Ak tam niekomu klesajú predaje robí nejakú chybu,alebo posiela fotky / ilustracie tuctové resp. obsah ktorý je tam už preplnený. Ja si nestažujem,práve naopak Shutter u mna čo mesiac to nový Top už dva roky mesiac čo mesiac po sebe.

Jak dlouho jste na Shutteru, kolik máte followerů a jak velké portfolio (jen řečnická otázka)??? Ono to s tím totiž dost souvisí... Bohužel neznám žádného kolegu contributora, který by začínal přibližně v letech jako já (skoro na začátku ss), měl portfolio v desítkách tisíc a stále ještě rostl, většinou mají podobné zkušenosti jako já. Můj růst trval cca do loňského srpna, potom přišla stagnace. S letošním Novým rokem výkyvy nahoru dolu v desítkách procent a od letošního srpna pozvolný pokles (píši o počtech stažení, ne o penězích). To vše pouze na SS, Ft a IS jsou mnohem stabilnější. Relativně noví dodavatelé s kvalitním portfoliem možná stále ještě rostou. Pokud dělám nějakou chybu, tak ji asi už jen těžko odhalím... Jinak celkem nemám na co bych si stěžoval o chleba mi zatím opravdu nejde... ;)
Host

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 9. listopad 2016 23:31

Host píše:Jak dlouho jste na Shutteru, kolik máte followerů a jak velké portfolio (jen řečnická otázka)??? Ono to s tím totiž dost souvisí... Bohužel neznám žádného kolegu contributora, který by začínal přibližně v letech jako já (skoro na začátku ss), měl portfolio v desítkách tisíc a stále ještě rostl, většinou mají podobné zkušenosti jako já. Můj růst trval cca do loňského srpna, potom přišla stagnace. S letošním Novým rokem výkyvy nahoru dolu v desítkách procent a od letošního srpna pozvolný pokles (píši o počtech stažení, ne o penězích). To vše pouze na SS, Ft a IS jsou mnohem stabilnější. Relativně noví dodavatelé s kvalitním portfoliem možná stále ještě rostou. Pokud dělám nějakou chybu, tak ji asi už jen těžko odhalím... Jinak celkem nemám na co bych si stěžoval o chleba mi zatím opravdu nejde... ;)

Tak tohle mě pobavilo. Tady na foru spolu často zapáleně diskutují lidé, kteří jsou v naprosto nesrovnatelné situaci a tudíž mají úplně jiný úhel pohledu.
Jinak, já podnikám - v úplně jiném oboru - nepřetržitě asi 25 let a ještě nikdy jsem ve svém podnikání nezažil tak stabilní situaci, kdy by moje příjmy kolísaly pouze v desítkách procent. Zcela běžně kolísají v rozmezí 0 až 100% a považuji to za naprosto normální.
Vy a Vám podobní jste ale evidentně narazili na strop, který se situací ve fotobankách zas tak moc nesouvisí. Jedinou možností dalšího růstu by bylo vytvořit firmu - kreativní studio. V zahraničí je jich takových dost a ne jenom v Rusku a na Ukrajině. To je ale potom už uplně jiná práce a chápu, pokud se do toho někomu nechce nebo má pocit, že by to nezvládl - ale musí se se potom smířit se stagnací.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky