Znovu na fotobanky

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Znovu na fotobanky

Příspěvekod sherri » 8. listopad 2016 06:27

Zdravim,

za prve dekuji panu Petrovi za skvele stranky, ktere me motivovaly zkusit stesti na fotobankach (ma u me reference). Na Shutterstock jsem to zkousela nekolikrat, ale marne. Vybrala jsem obrazky, ktere byly uspesne jinde, ale presto je nechteli. Testovala jsem, jestli by prosla stejna sada, ale ne, a kupodivu vzdy byly odmitnute jine. U vetsiny jsem mela komentar Composition--Poor framing, cropping, and/or composition a nic vic. Ale vsechno to byly ilustrace, coz nechapu. Dost me to znechutilo, tak jsem toho nechala... no a po letech jsem se prihlasila na Dreamstime a nasla vydelek (asi se budete smat) "jen" 25 dol. za asi 4 roky (ze 17 obrazku), ale potesilo to, necekala jsem nic. Tak se do toho zase obuju a mozna sem budu chodit pro radu nebo si zanadavat. :)

Chci se ale zeptat, jak moc jeste dnes fotobanky "leti", za ty roky uz musi byt prehlcene, je vubec nejaka sance tam trochu prorazit? Neplanuju to delat jako hlavni zamestnani.
Hodnocení: 0
sherri

Reputace: +3

Re: Znovu na fotobanky

Příspěvekod castyhost » 8. listopad 2016 08:28

jestli jsi byla doted stastna bez fotobank, bud stastna dal ;-)
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 8. listopad 2016 08:38

Stále ještě fotobanky dostatečně stojí za to. Výtěžnost sice pomalu klesá, ale když se budeš soustavně pár hodin týdně věnovat fotobankám, tak po roce můžeš mít dlouhodobě nějakou tisícovku přilepšení k výplatě, což docela stojí za to. Je to kumulativní činnost - výdělek pomalu vzrůstá s rostoucí velikostí portfolia. Nějaké rozumnější výdělky se objeví až po roce práce. Ale i když pak skončíš, tak ještě několik let z toho budou příjmy.

Na ShutterStock to zkus znovu, značně snížili přísnost přijetí a je to hlavní tahoun výdělků. Jestli děláš vektorové ilustrace, tak raději pošli na přijetí jen JPG obrázky, mají větší šanci kvůli možným chybám v EPS. Po přijetí je můžeš nahrát znovu v EPS a staré smazat.
+Marsan, +ypres.bass Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Marsan » 8. listopad 2016 08:52

Jak píše Pande, stále chodí pár tisícovek měsíčně ;) i víc než pár. Výtěžnost, ale opravdu klesla a značně kolícá měsíc od měsíce. Velká konkurence z "východního bloku" ;). Zároveň Ss snížil nároky na přijetí a teď bere pomalu vše. Já osobně bych do toho šel znovu zas.
+PandaWild Hodnocení: +1
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod castyhost » 8. listopad 2016 09:10

potreba znalostí, umu a velikosti portfolia k nejakym vydelkum roste geometrickou radou, tj "sel bych do toho znova" je dost mimo mísu
castyhost

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 8. listopad 2016 09:40

castyhost píše:potreba znalostí, umu a velikosti portfolia k nejakym vydelkum roste geometrickou radou, tj "sel bych do toho znova" je dost mimo mísu

Pokud to bereš jako výzvu, tak je to zcestná myšlenka. To je jako kdyby někdo nechtěl dneska začít s tenisem, protože všichni už hrajou mnohem lépe než před lety.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Host » 8. listopad 2016 09:43

Aby byla soucasna loterie zajimavejsi, tak se ted na sutru nove schvalene fotky obcas prestanou zobrazovat a podpora odepisuje jen budte trpelivi... O podporovanem spammingu ani nemluvim. Zrovna na Shutterstock ted nema smysl cokoliv nahravat, je to jen plytvani casem. Nove, byt sebelepsi fotky se prodaji nekolikrat a potom uz jen klesaji ke dnu. Pres veskerou uzivatelskou neprivetivost (ma se to zmenit) je pro zacatecnika asi lepsi Istock exkluzivne. Znam nekolik kolegu, kteri jsou tam spokojeni. Sam o tom mozna zacnu uvazovat.
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod castyhost » 8. listopad 2016 10:44

měl bys do ty exkluzivity na IS jít, Hoste, a detailně referovat. po tom pochlebování fotolii by to byla příjemná změna ;-)
castyhost

Příspěvekod Host » 8. listopad 2016 13:11

Prave setrvale rostouci Fotolia me zatim odrazuje od podobne akce. Fotolia mi prodava videa hned po nahrani, to nikde jinde nemam. Istock exkluzivne, se co vim, vyplaci predevsim tem, kteri jsou lini, nebo nemohou, pravidelne nahravat. Kazdy to mame jinak...
Host

IP: 46.135.28.2xx

Příspěvekod duben » 8. listopad 2016 13:14

Když vidím to hořekování na klesající výdělky, výtěžnost apod. tak bych jen rád zmínil, že podle mého mamuti taky chutnali dřív tak nějak lépe a dinosauři už nejsou co bývali ;).
+PandaWild, +admin, +shalom3 Hodnocení: +3
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Další

Zpět na Diskuse pro nováčky