Host píše:Jak dlouho jste na Shutteru, kolik máte followerů a jak velké portfolio (jen řečnická otázka)??? Ono to s tím totiž dost souvisí... Bohužel neznám žádného kolegu contributora, který by začínal přibližně v letech jako já (skoro na začátku ss), měl portfolio v desítkách tisíc a stále ještě rostl, většinou mají podobné zkušenosti jako já. Můj růst trval cca do loňského srpna, potom přišla stagnace. S letošním Novým rokem výkyvy nahoru dolu v desítkách procent a od letošního srpna pozvolný pokles (píši o počtech stažení, ne o penězích). To vše pouze na SS, Ft a IS jsou mnohem stabilnější. Relativně noví dodavatelé s kvalitním portfoliem možná stále ještě rostou. Pokud dělám nějakou chybu, tak ji asi už jen těžko odhalím... Jinak celkem nemám na co bych si stěžoval o chleba mi zatím opravdu nejde...

Tak tohle mě pobavilo. Tady na foru spolu často zapáleně diskutují lidé, kteří jsou v naprosto nesrovnatelné situaci a tudíž mají úplně jiný úhel pohledu.
Jinak, já podnikám - v úplně jiném oboru - nepřetržitě asi 25 let a ještě nikdy jsem ve svém podnikání nezažil tak stabilní situaci, kdy by moje příjmy kolísaly pouze v desítkách procent. Zcela běžně kolísají v rozmezí 0 až 100% a považuji to za naprosto normální.
Vy a Vám podobní jste ale evidentně narazili na strop, který se situací ve fotobankách zas tak moc nesouvisí. Jedinou možností dalšího růstu by bylo vytvořit firmu - kreativní studio. V zahraničí je jich takových dost a ne jenom v Rusku a na Ukrajině. To je ale potom už uplně jiná práce a chápu, pokud se do toho někomu nechce nebo má pocit, že by to nezvládl - ale musí se se potom smířit se stagnací.