admin píše:Čekají nás krušné časy. Blíží se doba, kdy servery nebudou schopné odlišit lidi od botů (díky AI) - dovede si představit, jak bude všechno zaspamované? Myslíte si, že je na to nějaká obrana? Mě napadá snad jen nějaký systém mikroplateb. Co brání v současnosti naprogramovat bota využívající AI pro překonání jakékoliv captchy? A to nemluvím o samotných webech generovaných AI. Teď jsem hledal jedno konkrétní téma a přišlo mi, že půlka článků na to téma je vygenerované AI, to tu budem za chvíli číst texty desetkrát přežvýkané AI...
Ano, články vygenerované AI začínají na netu převažovat. To je mi jasné podle článků z oborů, ze kterých mám určité znalosti - články totiž obsahují nehorázné koniny. Takže je jasné, že to vyplodila AI nebo cvok. Ještě větší tragédie je, že průměrný člověk to považuje za věrohodnou informaci. Jediná obrana, která mne napadá, je návrat z virtuálního do reálného prostředí a k selskému rozumu. To je ale asi prakticky nemožné, protože na virtuální prostředí vzniká závislost.
Ano, AI může být dobrá tam, kde eliminuje stovky hodin nějaké rutinní práce. Má ale smysl, aby lidem brala tvůrčí práci, která je baví a působí jim potěšení - malování, focení atd. ? Má smysl, když pomalou každou větu, která z AI vyleze, musím kontrolovat nahlédnutím do různých odborných pramenů?