Adobe stock / Fotolia

Re: Adobe stock / Fotolia

Příspěvekod shalom3 » 12. leden 2025 17:48

Možná pomůže, když si odtamtud vyberu peníze - třeba se tam už žádné další nevejdou. :lol:
+ivusakzkrabice, +zdenat5 Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1125

Ai je pekna sracka

Příspěvekod Rfgzh » 20. leden 2025 09:44

Bozinku, jestli ai umi generovat hen tyhle ubohy sracky a Pumernej Uzivatel Internetu mu to zere, je lidstvo v jeste vetsi prdeli
+PandaWild, +Ubu Mbekele Hodnocení: +2
Rfgzh

IP: 188.75.146xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 21. leden 2025 16:00

Bohužel. Tohle je ta AI, která nás (lidstvo) má nahradit. :roll:

... ale spíš je to dobrý nástroj ve špatných rukou. "AI je dobrý sluha, ale zlý pán".
+Bananaboy Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod admin » 21. leden 2025 21:47

Čekají nás krušné časy. Blíží se doba, kdy servery nebudou schopné odlišit lidi od botů (díky AI) - dovede si představit, jak bude všechno zaspamované? Myslíte si, že je na to nějaká obrana? Mě napadá snad jen nějaký systém mikroplateb. Co brání v současnosti naprogramovat bota využívající AI pro překonání jakékoliv captchy? A to nemluvím o samotných webech generovaných AI. Teď jsem hledal jedno konkrétní téma a přišlo mi, že půlka článků na to téma je vygenerované AI, to tu budem za chvíli číst texty desetkrát přežvýkané AI...
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +581

Příspěvekod navstev » 21. leden 2025 21:50

Tak alespoň že "O2 chytrá síť "je živá herečka a né výcuc z AI :)

https://youtu.be/7yYSD8GUhqU?si=T-otweUOvxvVZ4Lc
navstev

IP: 213.226.240.1xx

Příspěvekod shalom3 » 22. leden 2025 00:39

admin píše:Čekají nás krušné časy. Blíží se doba, kdy servery nebudou schopné odlišit lidi od botů (díky AI) - dovede si představit, jak bude všechno zaspamované? Myslíte si, že je na to nějaká obrana? Mě napadá snad jen nějaký systém mikroplateb. Co brání v současnosti naprogramovat bota využívající AI pro překonání jakékoliv captchy? A to nemluvím o samotných webech generovaných AI. Teď jsem hledal jedno konkrétní téma a přišlo mi, že půlka článků na to téma je vygenerované AI, to tu budem za chvíli číst texty desetkrát přežvýkané AI...

Ano, články vygenerované AI začínají na netu převažovat. To je mi jasné podle článků z oborů, ze kterých mám určité znalosti - články totiž obsahují nehorázné koniny. Takže je jasné, že to vyplodila AI nebo cvok. Ještě větší tragédie je, že průměrný člověk to považuje za věrohodnou informaci. Jediná obrana, která mne napadá, je návrat z virtuálního do reálného prostředí a k selskému rozumu. To je ale asi prakticky nemožné, protože na virtuální prostředí vzniká závislost.
Ano, AI může být dobrá tam, kde eliminuje stovky hodin nějaké rutinní práce. Má ale smysl, aby lidem brala tvůrčí práci, která je baví a působí jim potěšení - malování, focení atd. ? Má smysl, když pomalou každou větu, která z AI vyleze, musím kontrolovat nahlédnutím do různých odborných pramenů?
+Bananaboy, +PandaWild, +Ubu Mbekele Hodnocení: +3
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod PandaWild » 22. leden 2025 09:18

Bohužel tento trend bude pokračovat a zesilovat, protože to pozoruji i v jiných oblastech, nejen AI - v současné době dochází k nadbytku blahobytu, lidé se stávají povrchní a hledí víc na nedůležité povrchní věci a ne kvalitu a podstatu (viz např. LGBT). Tak nejspíš bude pokračovat záplava nekvalitních AI výstupů - a lidem to bude jedno.
+Bananaboy, +Ubu Mbekele, +shalom3 Hodnocení: +3
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod Ubu Mbekele » 22. leden 2025 09:28

Nedávno jsem se na Wikipedii dozvěděl, že u nás probíhá rozvodí mezi Baltským a Severním mořem... :D Pro mne je tahle doba postupným návratem k papíru. Virtuál zase začne doplňovat Vědecká knihovna. Věřím, že zatím pořád zůstanou důvěryhodné servery s lidskou redakcí, také skripta z doby před AI jsou použitelná. Končí jednoduché a rychlé gůglení. Částečně mimo téma sem zaspamuji vynikající knihu Václava Cílka a kol. Nové ostrovy, která se zabývá přípravou na krizi v osobní, rodinné i společenské rovině. Možná se bude někomu hodit... ;)
Ubu Mbekele

Reputace: +85

Příspěvekod AiAi » 23. leden 2025 20:47

Hele kolik ti je, že jsi dostal/a tuhle depku. Bohužel ty AI technologie budou otázkou přežití a kvality života. Platí to bohužel i vojensky. Amíci drží trumfy v podobě kvantových čipů, které to celé akcelerují. Fotobanky naučí počítače chápat svět pomocí fotek a videí s popisy. Takže vlastně budeme mít vliv jako třeba babičky na vnoučata. Cílek má super postřehy, ale lepší se do žádný krize nedostat. Bohužel pokrok nezastavíš.
AiAi

IP: 85.163.84.xx

Příspěvekod Ubu Mbekele » 23. leden 2025 22:18

AiAi píše:Hele kolik ti je, že jsi dostal/a tuhle depku. Bohužel ty AI technologie budou otázkou přežití a kvality života. Platí to bohužel i vojensky. Amíci drží trumfy v podobě kvantových čipů, které to celé akcelerují. Fotobanky naučí počítače chápat svět pomocí fotek a videí s popisy. Takže vlastně budeme mít vliv jako třeba babičky na vnoučata. Cílek má super postřehy, ale lepší se do žádný krize nedostat. Bohužel pokrok nezastavíš.

Na depky fakt netrpím :) nemám k nim důvod. Je mi hodně a dost si pamatuju. Pindy o zázračné AI mne nechávají chladným. Jaký bude její skutečný dopad na život v příštích letech nikdo nedokáže odhadnout. Zatím není ani příliš jasné čím budou AI pohánět až nám německá energiewende zařídí pěkný blackout. Každý ať si dělá co chce, podle toho dopadne.
Ubu Mbekele

Reputace: +85

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia