Výdělky na iStock

Re: Výdělky na iStock

Příspěvekod Bananaboy » 25. září 2014 08:53

Práve že ja to zaškrkávatko nikde nemám. Ani v editácii obrázku na IStock a ani v DeepMeta nie je. Mám tam len "Nominate for Vetta". Mimochodom, čo to Nominate for Vetta znamená? Aký to má vplyv na predajnosť a zárobky?
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 25. září 2014 08:59

Nemáš starou verzi DeepMeta? Vetta byla ta předešlá výběrová kolekce, která pak přešla pod Signature. Význam zaškrtávátka tedy bude stejný.

Jen nevím jestli Signature neznamená současně exklusivní - protože pod ni přešly exklusivní obrázky.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Anika » 25. září 2014 09:44

Já tam mám nominate for S+, nedávno jsem aktualizovala. Ale je to neaktivní. Vetta asi byla jen pro exluzivní přispěvatele, ne?
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod PandaWild » 25. září 2014 10:10

Neaktivní je po odeslání na iStock. Dá se zaškrtnout před odesláním.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Anika » 25. září 2014 11:56

Mám to neaktivní i u nově nahraných neodeslaných. Teď jsem se dívala do FAQ na istocku, podle toho, co píšou, musí být autor exkluzivní, aby mohl nominovat obrázek do signature+. Lze nominovat i zpětně tím, že vytvoří lightbox a zažádá o zařazení celého lightboxu. Nominovat můžou obrázek i inspektoři sami od sebe když to uznají za vhodné.
http://istockfaq.gettyimages.com/how-do ... o-sigplus/
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Bananaboy » 26. září 2014 07:14

PandaWild píše:Nemáš starou verzi DeepMeta?

Áno, bolo to starou verziou. Stiahol a nainštaloval som si novú verziu a už tam to S+ mám. Akurát podobne ako píše Anika, je to zašednuté a neaktívne. Nedá sa na to kliknúť ani pri novonahratých vektoroch. Tak zrejme pre vektoristov (a obzvlášť neexkluzívnych) táto možnosť nie je. Nemám ju ani na ich stránkach pri editácii obrázku.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod petr35 » 27. září 2014 17:54

Prodeje teď na Istocku stojí teď po tý jejich změně pěkně za hovno. Oni udělali prodej fotky ve všech velikostech cca za 1 dolar. Normálně to celý posrali, prodej fotky i ve velký velikosti cca za 1 dolar, oni snad chtějí trhnout Dollarphotoclub. Všech 1200 fotek tam mám v Esencial a když jsem teď nahrával nový fotky od tý jejich změny a zatrhl jsem Signature, tak mám stejně ty nově schválený fotky v Esencial. Normálně je hromadně zažalovat za tu jejich umělou devalvaci ceny fotografií, stejně cca 85% zisku z prodejích schrábnou oni. Takový drobný co nám dávají za prodeje fotografií, vždyť je to směšný a lepší to určitě nebude.
petr35

Reputace: 0

Příspěvekod Petr » 28. září 2014 08:06

petr35 píše:Prodeje teď na Istocku stojí teď po tý jejich změně pěkně za hovno. Oni udělali prodej fotky ve všech velikostech cca za 1 dolar. Normálně to celý posrali, prodej fotky i ve velký velikosti cca za 1 dolar, oni snad chtějí trhnout Dollarphotoclub...

To by mě zajímalo, jak jste na to přišel: http://www.istockphoto.com/plans-and-pricing
Nejlevnější je 8$ za obrázek (při nákupu 300 kreditů). ( s tím, že když chcete víc jak 300 obrázků, tak je máte kontaktovat a na ceně se nějak dohodnete = dají vám nějakou slevu)
Petr

IP: 89.176.126.2xx

Příspěvekod petr35 » 28. září 2014 09:59

Tak to tohle mi nějak uniklo, že 1 credit je 15 dolarů, ale i tak po tý změně co udělali, jsou prodeje na Istocku dost mizerné, u mě určitě. Myslím si, že je ale naprosto normální a přijde mi to i tak spravedlivé, že by se měla cena odvíjet od použité velikosti fotografie, kterou zákazník potřebuje a ne jednotná cena pro všechny velikosti, jako to teď udělali.
petr35

Příspěvekod Návštěvník » 28. září 2014 10:27

Byt vami tak demonstrativne zrusim portfolio na Istocku, tohle si prece nemohou dovolovat. Je treba jim zasadit uder. Podivejte se na Fotolii, jeste se trese, po te co mnozi nekompromisne tvrdi dodavatele smazali sva jedinecna dila...:-)
Návštěvník

IP: 109.81.231.1xx

PředchozíDalší

Zpět na iStock