Právě je 18. červen 2026 01:01

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Velkost vectora

Zdravim, existuje nejaky jednoduchy sposob ako mierne zmensit vector? Prave mi vyhodili varku vektorov pre velkost presahujucu 15MB - vektory maju velkost 15,10MB :D

Vopred dik za radu
Read more : Velkost vectora | Zobrazení : 2346 | Odpovědi : 2 | Fórum : Shutterstock

Lighroom tethering

Ahojky, mám dotaz, je to cca. měsíc co mě začal blbnout Creative Suit, konkrétně Lightroom, když fotím pomocí tetheringu, tak se mě dříve objevovala fotka co jsem vyfotil a tím jsem tak mohl lehce kontrolovat vše(světlo, zaostření atd), nyní když něco vyfotím tak se prostě Lightroom nepřeklikne na další obrázek ale zůstane na tom původním. Asi to bude nějaká blbost, ale neměl jsem moc času to řešit, ví někdo co a kde zakliknout aby to ...
Read more : Lighroom tethering | Zobrazení : 3026 | Odpovědi : 3 | Fórum : O focení

Upevnění focených mini objektů

Potřebovala bych radu či nápad. Potřebuji nafotit různě uspořádané zuby, takže je nejde jen tak položit. Zkusila jsem modelovací hmotu Premo, ale i přes popisek není tato hmota čirá. Nevíte náhodou někdo o něčem co by se dalo použít k naaranžování?
Díky za každý nápad
Read more : Upevnění focených mini objektů | Zobrazení : 10832 | Odpovědi : 19 | Fórum : O focení

Videoblocks daňový formulář

Ahoj, vyplňuju W-8BEN formulář na VB a vyskočilo na mě tohle:

Please note that you may be subject to 30% withholding on payments for TV and Film, due to:
No U.S. taxpayer or foreign taxpayer ID number entered
Special rates or conditions not claimed.

Je to tak ok nebo jsem někde zapomněla něco vyplnit? Žádné ID číslo jsem nikde nevyplňovala.
Read more : Videoblocks daňový formulář | Zobrazení : 21476 | Odpovědi : 12 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Jaké doporučujete objektivy?

Ahoj, chtěl bych se zeptat jaké máte objektivy a, které jsou podle vás fakt TOP cena do 10 000 :) Samozřejmě že myslím objektivy na CROP senzor :) Máte někdo zkušenost stímto objektivem?
Sigma 17-50mm f/2,8 EX DC OS HSM Nikon Díky za odpovědi :)
Read more : Jaké doporučujete objektivy? | Zobrazení : 34536 | Odpovědi : 28 | Fórum : O focení

Focení textur

Ahoj,

Jaké máte zkušenosti s focením textur, třeba dřevo apod.? Vím, že jednotlivých textur jsou plný fotobanky, ale mě to nedá, občas nějakou vyfotím pro nějaký další použití. Většinou je problém se světlem, doma si vše nastavím, ale někde v terénu je světlo z jedné strany a už to není ono. Používáte nějaký externí světlo do terénu? Jestli je to moc triviální dotaz tak sorry, ale jsem víc grafik než fotograf.
Read more : Focení textur | Zobrazení : 2964 | Odpovědi : 3 | Fórum : O focení

Nový přehled keywords aneb statistické perly

Jsem ráda, že 123rf konečně ukazuje kw, protože mi to hodně pomůže v práci.

To jsem si myslela, když jsem ten cloud poprvé našla (na stránce http://www.123rf.com/contributor/index.php dole).

Když jsem si otřela brejle a podívala se pořádně, trochu jsem to přehodnotila - největší byly "blue, red, white" na což bych fakt nepřišla, když se mi předtím nejvíc stahovalo tohle: http://www.123rf.com/photo_38871750_red ... round.html ...
Read more : Nový přehled keywords aneb statistické perly | Zobrazení : 5066 | Odpovědi : 0 | Fórum : 123rf

prodejní výstava

Zdravím všechny,
zajímalo by mě, jaký je váš názor na nabízení svých děl formou prodejní výstavy. Po x letech focení a tvorby se mi nastřádalo hafo snímků různých žánrů (abstrakce, přírodní motivy a makro, zátiší, ale i koláže a fotomontáže, mandaly a fraktály...), takže se tím vším probírám a přemýšlím, kam dále. Začala jsem výběrem tematických souborů-aby tvorba byla zajímavá, pokud možno co nejvíce výtvarná, ale zároveň komerčně využitelná (ale ne kýč!!!). Upřímně si myslím, ...
Read more : prodejní výstava | Zobrazení : 14055 | Odpovědi : 8 | Fórum : Nefotobanky - přímý prodej

Focení jídla - prodává se?

Ahoj, jaké máte zkušenosti s prodejem fotek jídla? Na fotobanky dělám hlavně grafiku, ale to už mě nějak nebaví, tak to chci víc zkusit s fotkama, a tohle téma by mě bavilo - ne izolované, ale různě aranžované etc. Přijde mi ale, že to dělá tolik lidí, že je asi těžké na tom něco vydělat? Případně jaký druh jídla tak nějak nějvíc táhne - hlavní, saláty, dezerty... Díky!
Read more : Focení jídla - prodává se? | Zobrazení : 3079 | Odpovědi : 3 | Fórum : O focení

DACS pro rok 2016

Už se zase mohou žádat autorské poplatky za tištěné knihy, časopisy apod. v UK přes DACS, letos navíc kdo zažádá do konce července má možnost vyhrát jeden ze dvou iPadů air.
Žádost se dává tady: https://www.dacs.org.uk/for-artists/payback

Návod jak na to mám od loňska na FotoRadách
http://fotorady.cz/fotorady/ziskejte-pe ... e-britanii

kdyby někdo preferoval EN variantu tak tu mám na MicrostockTools
http://microstocktools.com/artists-payback-from-dacs/ ...
Read more : DACS pro rok 2016 | Zobrazení : 78902 | Odpovědi : 96 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 817