Právě je 3. srpen 2026 10:48

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

list Miscellaneous Income

Dostal som od Getty Images list s hlavičkou Miscellaneous Income. Podľa sumy ktorá je tam uvedená je to pravdepodobne môj čistý zisk z Getty Images, nie som si však celkom istý. Čo mám s tým robiť?
Dostali ste niekto, tiež niečo podobné?
Read more : list Miscellaneous Income | Zobrazení : 6079 | Odpovědi : 8 | Fórum : iStock

Shutterstock Tax Form 2015

Ahoj všem,

dnes mi v administrátorské sekci svítilo upozornění:
Download your Tax Forms for the year 2015 here.

Jelikož nejsem na Shutteru dlouho, nevím co s tím.
Klasický Tax form W8-BEN jsem již vyplňoval.

Toto je PDF s nějakým formulářem nazvaný Form 1042-S, má se to nějak vyplnit a někam zaslat?
Doufám, že jsem něco nezanedbal. Chci si danit zde v ČR.

Díky za rady
Teamen
Read more : Shutterstock Tax Form 2015 | Zobrazení : 4531 | Odpovědi : 5 | Fórum : Shutterstock

Licence, vlastnctví no prostě ta druhá stránka FB

Zdravím už nějakou dobu na fb dávám svoje amatérské výtvory, boužel stále narážím na nové informace spojené se zákonem, licencemi, model release atd.

Snažila jsem se najít nějaký web nebo knihu která by celou tuhle stránku fotobanek popisovala, ale nevím co přesně hledat.

Jedná se mi celkově o vše vektory, foto i video, např:
Co se může fotit? Jak to funguje když je model mladší 18ti let? Zakoupené tahy/fonty se dají použít na fb když ...
Read more : Licence, vlastnctví no prostě ta druhá stránka FB | Zobrazení : 12547 | Odpovědi : 23 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

možnost koupit Adobe Illustrator?

Zdravím,

jelikož se již přestaly prodávat krabicové verze Adobe, ptám se, jaký je v současné době nejlevnější způsob koupi Adobe Illustrator? Nejde mi o Photoshop, ani o Indesign apod. chtěl bych jen tento jeden produkt bez jakéhokoliv balíčku Creative Suite apod... a studentskou verzi také nemám zájem.

Koukal jsem na měsíční předplatné 24,19 € za nejnovější verzi :roll: Nejde někde koupit nějáká starší verze? Mě by ...
Read more : možnost koupit Adobe Illustrator? | Zobrazení : 18542 | Odpovědi : 32 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Danění přímů z fotobank

Zdravím,

nevíte, od jaké výše příjmů z fotobanek je nutné toto zahrnovat do daňového přiznání, když jsem jinak normálně zaměstnaná na smlouvu?
Já jsem to na netu nikde nedohledala.. a počítají se asi jenom příjmy, předpokládám, které dorazily na paypal a ne ty, které mám reálně vydělané na fotobance, ale nebyly převedeny na účet..

děkuju za všechny odpovědi!
Read more : Danění přímů z fotobank | Zobrazení : 176855 | Odpovědi : 306 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Můj Youtube channel :)

Čau čau čau :)

jsem pravidelný návštěvník tohoto fóra a každodenně si pročítám nové témata. Díky vám všem. Dáváte mi sílu dál na sobě pracovat....Fotobanky jsou super věc a jsem rád, že jsem tě našel Petře :) ... díky ti za vše!. .... Rozhodl jsem se tvořit i trochu jiným způsobem a to cestou Youtube....Nechci si dělat reklamu, ale ...
Read more : Můj Youtube channel :) | Zobrazení : 188899 | Odpovědi : 356 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Nahrávání videa na Pond5

Nevím, jestli se mi vůbec někdy podaří nějaké video na Pond5 nahrát. Přes web to nefunguje a přes ftp se nedá připojit (ani přes alternativní). Je to běžné, nebo je to jen momentální záležitost?
Read more : Nahrávání videa na Pond5 | Zobrazení : 24755 | Odpovědi : 12 | Fórum : Pond5

Video - doba schvalování

Forky se schvalují poslední dobou docela rychle. Jak je to s videem? Teprve s tím začínám, tak nevím, jestli je šest dnů (a stále trvá) normální stav.
Read more : Video - doba schvalování | Zobrazení : 13356 | Odpovědi : 22 | Fórum : Shutterstock

Prodejnost nových obrázků na Shutterstocku

V diskuzi o novém fotobankovém průzkumu padl dobrý nápad na zajímavou statistiku:

Me osobne by zajimalo, jak jsou na tom ostatni s vydelky z novych veci
(Earnings from New Content na shutterstocku)
Ja osobne z toho moc nadseny nejsem, jelikoz je to z posledni 2 roky pouze 7-8% procent z overal earnings a za posledni 3 mesice dokonce jen 1%

Takže dávám do placu vlastní čísla:
Podíl nových výdělků za 3 měsíce - 1.6 ...
Read more : Prodejnost nových obrázků na Shutterstocku | Zobrazení : 22375 | Odpovědi : 37 | Fórum : Shutterstock

Adobe CC licencia

Ahojte mám takú otázku.. ak zaplatím 1 mesiac prenájmu Illustrátora, to čo vytvorím za ten mesiac a dám to na fotobanky, je legálne predávať tieto vytvorené obrázky aj už keď nebudem mať zaplatený na ďalší mesiac "prenájom"? Ďakujem
Read more : Adobe CC licencia | Zobrazení : 32875 | Odpovědi : 64 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48606 • Celkem témat 1305 • Celkem členů 854