Právě je 17. červen 2026 19:04

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Chromatická aberace

Ahoj, teď mi vyhodili sadu fotek pro chromatickou aberaci, fialové kontury. Z hrůzou jsem zjistil, že to dělá můj nejlepší objektiv Panasonic Lumix se sklem Leica za 16 tisíc. Myslíte, že se dá objektiv reklamovat nebo so to dá nějak odstranit v Lightroomu/Photoshopu?
Read more : Chromatická aberace | Zobrazení : 10627 | Odpovědi : 16 | Fórum : O focení

použití cizích fontů

zdravím, když si stáhnu nějákej font kde je licence i pro komerční použití, následně pak z něj udělám třeba čísla 0-9, ony čísla dám do barevných rámečků a ještě na ty čísla hodin třeba nějákej glow effect apod, je to v pořádku takhle to nabízet k prodeji? Není to že jen pře-prodávám cizí dílo (font)?
Read more : použití cizích fontů | Zobrazení : 12399 | Odpovědi : 22 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Focení dekorací a panenek

Zdravím, mám takový ošemetný dotaz. Fotím nyní vánoční dekorace, ale i Santa Clause jako figurku-postavičku, nějaké andělíčky aj. vánoční postavičky. Dále jsem zkoušel vyfotit několik dekorativních panenek (vypadají jako živé). Nikde na ničem nejsou žádná loga, nebo se nejedná o známé registrované postavičky. Jednalo se o prodejní výstavu dekorací, určených pro výzdobu obchodů aj., tudíž bych dekorace mohl zakoupit a vyfotit si je i doma. A teď se ptám smějí se podobné věci fotit pro ...
Read more : Focení dekorací a panenek | Zobrazení : 9365 | Odpovědi : 14 | Fórum : O focení

Animer - 2D obrázkový animátor

Panda studio uvádí nový hit - 2D obrázkový animátor Animer ! :D

http://www.breatharian.eu/Animer

V poslední době se tu dost zabývalo otázkou tvorby videí. Proto jsem vytvořil program, kterým se dají snadno tvořit videa animací obrázků. Program je ještě ve vývoji, zatím jen jako předverze 0.9 beta. Funkčnost by měla být už plná, ale budu ještě další týden testovat, sepisovat nějaký ...
Read more : Animer - 2D obrázkový animátor | Zobrazení : 94722 | Odpovědi : 139 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Danění fotobank

Čaaaaaaau
Tento rok jsem začal fušovat do fotobank a je to super bezva věc :-D
Jsem registrován jako OSVČ bez živnosťáku na autorský honorář (Na FÚ a ČSSZ
Každopádně nemám zkušenosti ještě s daněním fotobank.
Mám to jako vedlejší příjem při zaměstnání na HPP (Zatím výdělky nepřesahují 10K ...
Read more : Danění fotobank | Zobrazení : 86654 | Odpovědi : 178 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Jak správně fakturovat nákup fotek pro klienta

Ahoj
Mám dotaz, možná to je banalita, ale chci se zeptat jak správně postupovat při nákupu fotek pro klienta, když nejsem plátce DPH a platím daně paušálem.

Dám příklad:

Vytvoření projektu (díla) stojí pro klienta... 30 000,-
Nákup fotek z banky pro klienta stojí... 3000,-

Fakturuji 30 000,- , platím daň z 30 000,- ...ale dostal jsem jen 27 000,- (3000,- jsem zaplatil bance a tam už proběhlo zdanění)

Jak to správně dělat? Díky za ...
Read more : Jak správně fakturovat nákup fotek pro klienta | Zobrazení : 13632 | Odpovědi : 5 | Fórum : Kde a jak nakupovat

Levné ND filtry, má to smysl ?

Ahoj,
potřeboval bych na focení krajiny a města ND filtry, ale B&W a Hoya mi pro tento účel připadají až příliš jako kanón na vrabce. Za kus ztmaveného skla dávat tři tisíce... (polarizák - tam je to bez debat, to je něco jiného). Co si myslíte, a nebo ještě lépe, nemáte někdo zkušenost například s filtry Haida ? http://www.megapixel.cz/haida-sedy-filtr-slim-nd1000-77mm
Read more : Levné ND filtry, má to smysl ? | Zobrazení : 58249 | Odpovědi : 57 | Fórum : O focení

Alamy ? jak přísní?

Ahoj, přihlásila jsem se na Alamy. Poslala 6 fotek, které prošly i na SS a zamítnuto...Má to cenu ?
Read more : Alamy ? jak přísní? | Zobrazení : 58057 | Odpovědi : 45 | Fórum : Macrostock fotobanky

Tvarové "štětce" v Photoshopu - copyright

Mám dotaz k takovým těm tvarovaným "štětcům" (lístečky, hvězdičky) ve Photoshopu. Vztahuje se na ty tvary nějaký copyright, nebo je můžu chaoticky naflákat na pozadí a říkat tomu např. autumn background? Nebo si musím nakreslit vlastní lístečky?
Read more : Tvarové "štětce" v Photoshopu - copyright | Zobrazení : 7647 | Odpovědi : 11 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Canva

Prohlizel jsem vydelky na microstockgroup a ke svemu prekvapeni mezi velice znamymi 123RF, Alamy, Pond5 a Depositphotos zahledl jsem tuto australskou fotobanku www.canva.com.
Tady je o tom tema na foru microstockgroup: http://www.microstockgroup.com/new-sites-general/canva/

Jelikoz tady je pomerne hodne ilustratoru, ktere vice zapadaji do koncepce teto fotobanky chtel jsem se zeptat jestli to uz nekdo zkousel.
Read more : Canva | Zobrazení : 48872 | Odpovědi : 30 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 817