Právě je 18. červen 2026 14:48

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

VideoHive

Na VideoHive pred rokom zakázali upload pre footage a motion grafiku. Už si len vyberajú s kým chcú spolupracovať. Noví autori musia poslať odkaz na 10 svojich videí a oni rozhodnú, či daného autora príjmu, alebo nie.

Skúšal niekto z vás za ten rok prejsť cez prijímací proces? Chcel by som sa tam dostať s motion grafikou, ale neviem ako mám postupovať. Kam mám nahrať tie ukážkové videá? Asi by bolo najjednoduchšie poslať im odkazy ...
Read more : VideoHive | Zobrazení : 4680 | Odpovědi : 2 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Canva kupuje Pexels a Pixabay

Ahoj, víte že Canva prý kupuje Pexels a Pixabay a spouští vlastní fotobanku Photos Unlimited?
https://www.focus-age.cz/m-journal/aktuality/canva-kupuje-pexels-a-pixabay--spousti-vlastni-fotobanku-photos-unlimited__s288x14472.html

Taky jsem nevěděl jak na Canvu nahrát fotky s lidmi a najednou je tam vidím pod jiným účtem a jsou natažené z iStocku. :shock:

V článku se píše že: "S tvůrci se hodlá dělit o prodané položky v poměru 50 na 50" což by mě zajímalo jak to udělají když tahahí ...
Read more : Canva kupuje Pexels a Pixabay | Zobrazení : 3104 | Odpovědi : 0 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Istock/Getty Model Release.

Začali mi vyhadzovať fotky kde používam ich vlastný MR dokument. A vraj akceptujú len digitálny. Stalo sa to aj Vám? Načo potom maju ne webe aj povodné tlačivo? Či som niečo prehliadol?
Read more : Istock/Getty Model Release. | Zobrazení : 8444 | Odpovědi : 2 | Fórum : iStock

Nabídka exkluzivního prodeje - co pohlídat

Všechno je jednou poprvé, a tak mi přistál mail tohoto znění:

Hi Lenka xxx,

Greetings from xxx!

We have a request from a client who wishes to buyout one of your Stock Vector #xxxx

We would like to know if you are interested in selling the image to the client under the image buyout terms.

If yes, kindly let us know the lowest price you are looking at in USD(price includes removal of similar images). ...
Read more : Nabídka exkluzivního prodeje - co pohlídat | Zobrazení : 4903 | Odpovědi : 7 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Logotypy známých značek, smlouva s fotobankou

Zdravím, měl bych jeden dotaz ohledně logotypů známých značek. Konkrétně jsem ještě na škole dělal jeden projekt, kde jsem musel vektorovat loga známých značek a v té době jsem je bez okolků prásknul na shutterstock a mám je tam dodnes (docela vynášejí). Jednu dobu jsem se bál, že mi za to může shutter zavrit profil, ale nestalo se, místo toho mám u daných log trochu jiné věci ve smlouvě. Konkrétně - Pouze pro redakční použití. ...
Read more : Logotypy známých značek, smlouva s fotobankou | Zobrazení : 6660 | Odpovědi : 7 | Fórum : Shutterstock

Envato Photodune - zmizele portfolie

Dobry den,
nestalo se nekomu z vas, ze by mu zmizelo portfolio na photodune?
Na Graphicriver a VideoHive je vse v poradku.
U Photo Dune to po me chtelo i znova zadat o uploadovani.
Diky
Read more : Envato Photodune - zmizele portfolie | Zobrazení : 3013 | Odpovědi : 0 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Účet deaktivován

Zdravím, tak od včera večer zažívám noční můru. Můj účet byl deaktivován z tohoto důvodu

"Shutterstock has discovered that you are submitting images that were previously submitted to Shutterstock. As this is a violation of the Submitter TOS you agreed to upon signing up as a Shutterstock contributor, your account has been disabled."

Vůbec si nejsem vědom toho, že bych měl dva účty na jedno jméno nebo již nahraná videa nahrával znova (věnuji se pouze ...
Read more : Účet deaktivován | Zobrazení : 86721 | Odpovědi : 175 | Fórum : Shutterstock

TOP fotky a jejich výdělek

Poslední dobou řeším jak naložit se svými nejlepšími fotkami. Mám pár, možná pár desítek opravdu kvalitních fotek, které nechci degradovat tím, že je budu nabízet na normálních fotobankách ke stažení za pár centů. Ale na druhou stranu bych chtěl, aby mi něco vydělaly. Jedná se z 99% o krajinu. Takže ke komerčním účelům pro fotobanky ne příliš vhodné. Ledaže by někdo hledal fotku k danému místu pro svůj katalog zájezdů. Ale i tak minimální zisk. ...
Read more : TOP fotky a jejich výdělek | Zobrazení : 22125 | Odpovědi : 15 | Fórum : O focení

National Geographic - Your Shot

Milí kolegové fotografové,
mé ego zase kousíček poporostlo a má teď rozměry menší planety. Proto jsem začal pošilhávat po možnosti, jak protlačit některou svou lepší fotografii někam, kde budu moci propagovat sám sebe. Web, blog ani podobné věci mi nesedí a tak jsem se zamyslel nad časopisy. Volba padla na National Geographic. Zjistil jsem, že pokud NG přímo neosloví fotografa, tak je možnost fotky nahrávat na jejich "fotobanku" Your Shot, kde si případně NG fotky ...
Read more : National Geographic - Your Shot | Zobrazení : 11061 | Odpovědi : 8 | Fórum : Nefotobanky - přímý prodej

Skript na resize vektoru na 4MPx

Tak jsem plus mínus dodělal skript do illustrátoru, který vezme celý adresář s EPS soubory, převede je na 4 MPx velikost, uloží jako EPS a ještě do nich zkopíruje IPTC z JPG souborů. Skript je pro verzi Illustrator CS5 a teď přemýšlím, jestli by to ještě někdo použil, jestli mám věnovat energii tomu, abych to trochu učesal a sepsal k tomu článek. Takže se ptám, máte o to zájem?
Read more : Skript na resize vektoru na 4MPx | Zobrazení : 6558 | Odpovědi : 7 | Fórum : Shutterstock

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818