Právě je 3. srpen 2026 21:39

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Účet deaktivován

Zdravím, tak od včera večer zažívám noční můru. Můj účet byl deaktivován z tohoto důvodu

"Shutterstock has discovered that you are submitting images that were previously submitted to Shutterstock. As this is a violation of the Submitter TOS you agreed to upon signing up as a Shutterstock contributor, your account has been disabled."

Vůbec si nejsem vědom toho, že bych měl dva účty na jedno jméno nebo již nahraná videa nahrával znova (věnuji se pouze ...
Read more : Účet deaktivován | Zobrazení : 90633 | Odpovědi : 175 | Fórum : Shutterstock

TOP fotky a jejich výdělek

Poslední dobou řeším jak naložit se svými nejlepšími fotkami. Mám pár, možná pár desítek opravdu kvalitních fotek, které nechci degradovat tím, že je budu nabízet na normálních fotobankách ke stažení za pár centů. Ale na druhou stranu bych chtěl, aby mi něco vydělaly. Jedná se z 99% o krajinu. Takže ke komerčním účelům pro fotobanky ne příliš vhodné. Ledaže by někdo hledal fotku k danému místu pro svůj katalog zájezdů. Ale i tak minimální zisk. ...
Read more : TOP fotky a jejich výdělek | Zobrazení : 22584 | Odpovědi : 15 | Fórum : O focení

National Geographic - Your Shot

Milí kolegové fotografové,
mé ego zase kousíček poporostlo a má teď rozměry menší planety. Proto jsem začal pošilhávat po možnosti, jak protlačit některou svou lepší fotografii někam, kde budu moci propagovat sám sebe. Web, blog ani podobné věci mi nesedí a tak jsem se zamyslel nad časopisy. Volba padla na National Geographic. Zjistil jsem, že pokud NG přímo neosloví fotografa, tak je možnost fotky nahrávat na jejich "fotobanku" Your Shot, kde si případně NG fotky ...
Read more : National Geographic - Your Shot | Zobrazení : 11352 | Odpovědi : 8 | Fórum : Nefotobanky - přímý prodej

Skript na resize vektoru na 4MPx

Tak jsem plus mínus dodělal skript do illustrátoru, který vezme celý adresář s EPS soubory, převede je na 4 MPx velikost, uloží jako EPS a ještě do nich zkopíruje IPTC z JPG souborů. Skript je pro verzi Illustrator CS5 a teď přemýšlím, jestli by to ještě někdo použil, jestli mám věnovat energii tomu, abych to trochu učesal a sepsal k tomu článek. Takže se ptám, máte o to zájem?
Read more : Skript na resize vektoru na 4MPx | Zobrazení : 6791 | Odpovědi : 7 | Fórum : Shutterstock

PicJumbo expanduje do Číny

a najali si na to číňany :)
https://www.czechcrunch.cz/2019/07/vikt ... -picjumbo/

Docela zajímavé počtení, jak jsou ti číňani šikovní kopírovači.
Read more : PicJumbo expanduje do Číny | Zobrazení : 1768 | Odpovědi : 0 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Doostřování fotografií pro fotobanky

Ahoj,

Chtěl bych se zeptat, jak moc na fotobanky je důležité doostřování fotografií a zda doostřovat víc nebo vůbec či jen trochu. Momentálně v Capture One mám nastaveno nějaké minimální doostřování a jsem rád, že to fotobanky berou, ale zajímalo by mě, jestli pro navýšení prodejů by nebylo lepší dát si z doostřováním víc práce, dělat lokální masky a doostřovat na vyšší míru?

Děkuji.

Hanse
Read more : Doostřování fotografií pro fotobanky | Zobrazení : 8427 | Odpovědi : 10 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Prodej vektorové grafiky = software, živnost. list a daně?

Dobrý den,

mám již HPP a chtěl bych ještě k tomu prodávat vektorové grafiky, které si vytvořím na svém osobním PC. Mám několi kdotazů.

1) Předpokládám, že stačí, když budu mít Illustrator CS5 či CS6 například z eBay (cca 4 000 Kč). Oficiální software od Adobe. V něm budu pracovat a pro mé potřeby je dostačující. Nebo to nestačí (z pohledu právního i pracovního)? Nebo musím mít nějakou speciální edici či licenci?

2) Musím si ...
Read more : Prodej vektorové grafiky = software, živnost. list a daně? | Zobrazení : 7800 | Odpovědi : 10 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Set pro natáčení youtube

Dobrý den,

poradíte prosím set pro natáčení youtube videí? Je to pro zpěvačku. Pozadí bych potřeboval ideálně v rozměrech 2,5 x 4 m. Přemýšlím o tomto green screen pozadí (je trochu větší):

https://www.foto-eshop.cz/www-foto-esho ... 0/0/5/3042

a předpokládám, že bude potřeba scénu osvětlit. Jaká světla byste doporučili? Přemýšlím o tomto:

https://www.foto-eshop.cz/www-foto-esho ... -youtubing

Děkuji :)
Read more : Set pro natáčení youtube | Zobrazení : 2089 | Odpovědi : 0 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Zazzle

Ahoj,
ráda bych se zeptala, jestli někdo ví o nějakém videu - tutoriálu..., jak nahrávat na Zazzle apod, ale v češtině.
Děkuji za odpověď
Read more : Zazzle | Zobrazení : 2102 | Odpovědi : 0 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Deposit Photos aktualizace W-8BEN formuláře

Ahoj všem, myslela jsem že se tím sama prokoušu, ale NE... :( Prosím co mám napsat do řádku 6. ???(viz příloha) - 2x mi včera formulář zamítli:
Please fill in your national Tax ID issued in line 6. Czech Republic uses TIN-like numbers (Personal Number) for identifying its taxpayers. TIN-like numbers are reported on official documents of identification as “personal number”.
- z překladače ...
Read more : Deposit Photos aktualizace W-8BEN formuláře | Zobrazení : 4129 | Odpovědi : 6 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48607 • Celkem témat 1305 • Celkem členů 854