Právě je 18. červen 2026 15:40

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

PicJumbo expanduje do Číny

a najali si na to číňany :)
https://www.czechcrunch.cz/2019/07/vikt ... -picjumbo/

Docela zajímavé počtení, jak jsou ti číňani šikovní kopírovači.
Read more : PicJumbo expanduje do Číny | Zobrazení : 1715 | Odpovědi : 0 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Doostřování fotografií pro fotobanky

Ahoj,

Chtěl bych se zeptat, jak moc na fotobanky je důležité doostřování fotografií a zda doostřovat víc nebo vůbec či jen trochu. Momentálně v Capture One mám nastaveno nějaké minimální doostřování a jsem rád, že to fotobanky berou, ale zajímalo by mě, jestli pro navýšení prodejů by nebylo lepší dát si z doostřováním víc práce, dělat lokální masky a doostřovat na vyšší míru?

Děkuji.

Hanse
Read more : Doostřování fotografií pro fotobanky | Zobrazení : 8117 | Odpovědi : 10 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Prodej vektorové grafiky = software, živnost. list a daně?

Dobrý den,

mám již HPP a chtěl bych ještě k tomu prodávat vektorové grafiky, které si vytvořím na svém osobním PC. Mám několi kdotazů.

1) Předpokládám, že stačí, když budu mít Illustrator CS5 či CS6 například z eBay (cca 4 000 Kč). Oficiální software od Adobe. V něm budu pracovat a pro mé potřeby je dostačující. Nebo to nestačí (z pohledu právního i pracovního)? Nebo musím mít nějakou speciální edici či licenci?

2) Musím si ...
Read more : Prodej vektorové grafiky = software, živnost. list a daně? | Zobrazení : 7457 | Odpovědi : 10 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Set pro natáčení youtube

Dobrý den,

poradíte prosím set pro natáčení youtube videí? Je to pro zpěvačku. Pozadí bych potřeboval ideálně v rozměrech 2,5 x 4 m. Přemýšlím o tomto green screen pozadí (je trochu větší):

https://www.foto-eshop.cz/www-foto-esho ... 0/0/5/3042

a předpokládám, že bude potřeba scénu osvětlit. Jaká světla byste doporučili? Přemýšlím o tomto:

https://www.foto-eshop.cz/www-foto-esho ... -youtubing

Děkuji :)
Read more : Set pro natáčení youtube | Zobrazení : 2034 | Odpovědi : 0 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Zazzle

Ahoj,
ráda bych se zeptala, jestli někdo ví o nějakém videu - tutoriálu..., jak nahrávat na Zazzle apod, ale v češtině.
Děkuji za odpověď
Read more : Zazzle | Zobrazení : 2040 | Odpovědi : 0 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Deposit Photos aktualizace W-8BEN formuláře

Ahoj všem, myslela jsem že se tím sama prokoušu, ale NE... :( Prosím co mám napsat do řádku 6. ???(viz příloha) - 2x mi včera formulář zamítli:
Please fill in your national Tax ID issued in line 6. Czech Republic uses TIN-like numbers (Personal Number) for identifying its taxpayers. TIN-like numbers are reported on official documents of identification as “personal number”.
- z překladače ...
Read more : Deposit Photos aktualizace W-8BEN formuláře | Zobrazení : 3932 | Odpovědi : 6 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Artificial intelligence - Umela intelignece

Zdravim fotobankere,

posledni leta je velky boom v oblasti AI.
Umela inteligence dokaze dnes vcelku presne popsat neabstraktni fotografie a vytvorit napriklad klicova slova za vas. Dokaze i analyzovat kvalitu fotografie atd. Porad se to neda srovnavat s vlastnorucnim tagovanim, ale muze to minimalne pomoci.
Vsiml jsem si, ze treba google photos velice dobre filtruje s pomoci AI fotografie, ktere mam v cloudu. Napriklad to rozpozna i psa, ktery se mihne v delsim videu jen ...
Read more : Artificial intelligence - Umela intelignece | Zobrazení : 9600 | Odpovědi : 2 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

Licence

Zdravím, dnes jsem dostala od Dreamstime mail v tomto znění:

Dear Jana,
Your file appears to be suitable for logo usage. Since this usage is allowed only under the exclusive rights license SR-EL, we strongly recommend you enable the SR-EL (SR-EL). This way, you ensure your file attains its maximum sale potential and sells for the highest earning license.

See info regarding terms and allowed usages at the link below:
https://www.dreamstime.com/terms.php#sr-el ...
Read more : Licence | Zobrazení : 12723 | Odpovědi : 6 | Fórum : Dreamstime

Pal nebo NTSC

V jakém formátu točíte a nahráváte do fotobank videa?
Pal nebo NTSC?
Osobně používám dlouhodobě PAL 25 fps.
Zajímalo by mne zda jste někdo zkoušel nahrávat oba formáty a jak se to projevilo na prodejích.
Zjednodušeně je PAL pro Evropu a NTSC pro USA.
Podstatný je samozřejmě obsah ;)
Read more : Pal nebo NTSC | Zobrazení : 7528 | Odpovědi : 1 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

UPLOAD nefunguje

Máte taky někdo problém s uploadem na 123rf fotobance? Když kliknu na upload objeví se mi prázdná stránka pouze s hlavičkou a vyhledáváním, takže není možné nahrávat. Jsem sám, nebo je to nějaká 123rf krize?
Read more : UPLOAD nefunguje | Zobrazení : 13443 | Odpovědi : 5 | Fórum : 123rf

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818