Právě je 19. červen 2026 02:50

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Práva k obrázkům - další prodej

Zdravím, měla bych otázku ohledně použití obrázků z fotobank. Když si někdo koupí můj obrázek přes fotobanku, tak už jej nemůže dále nabízet ke stažení, že ne? Může jej použít třeba na nějaký svůj produkt, ale přímo ten obrázek ke stažení asi nabízet nemůže?
Našla jsem svoje ilustrace konkrétně na těchto dvou stránkách:

https://clipartxtras.com/categories/vie ... awing.html

http://getdrawings.com/wedding-drawing

Pokud to dobře chápu, tak je ...
Read more : Práva k obrázkům - další prodej | Zobrazení : 2777 | Odpovědi : 3 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

StockSync - synchronizátor obsahu portfolií

Nějak se mi vývoj protáhl, ale už s tím končím. :-)

StockSync je konzolový program Windows pro synchronizaci obsahu portfolií na fotobankách. Program porovná obrázky a videa v počítači s náhledovými obrázky na fotobankách a vzájemně je spáruje. Následně vygeneruje přehledy v HTML a CSV formátu informující, kde se které médium nachází. Před prvním spuštěním je nutné v konfiguraci nastavit cesty k lokálním souborům a identifikace na ...
Read more : StockSync - synchronizátor obsahu portfolií | Zobrazení : 5592 | Odpovědi : 2 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

Stock submitter - první zkušenosti aneb co dělám špatně?

Nedávno se tu řešilo hromadné nahrávání a byl tu zmíněn tento prográmek, tak jsem se ho rozhodl vyzkoušet na jedné fotografii. Protože si raději prvně věci prověřuju, provedl jsem upload bez submitu a můžu se podělit o následující zkušenost. Možná dělám něco špatně, tak od zkušenějších uvítám jakoukoliv radu..

Nahrával jsem na následující fotobanky s tímto výsledkem:
Dreamstime, Depositphotos, Shutterstock, Bigstock
Nevyplnili se mi kategorie, musím je na webu opět vyplňovat

Dreamstime, Depositphotos, Shutterstock, ...

konverze AVCHD

Ahojte, dá se nějak rozumně nastavit převod AVCHD formátu do mov, aby to braly fotobanky?
Zkoušela jsem převod do MOV s kodekem Motion JPEG (velikost stoupla 4-násobně a dochází k mírnému kostičkování) nebo MP4 s kodekem MPEG-4 kdy je kvalita otřesná
Doteď jsem používala k propojení videí VirtualDub a pro převod do mov XMedia Recode...
Read more : konverze AVCHD | Zobrazení : 20578 | Odpovědi : 13 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Přehled příjmů

V přehledu příjmů se mě objevuje jako poslední měsíc pouze 1 březen. Máte to taky tak? Honza
Read more : Přehled příjmů | Zobrazení : 47923 | Odpovědi : 34 | Fórum : iStock

storyblocks - prodeje

Ahoj,

muzu se zeptat pro porovnani jak jste na tom s prodeji na storyblocks?
Prijde mi ze po prejmenovani fotobanky to slo nejak dolu.
Tedy pokud mohu posuzovat - za rok 2017 jsem mel v prumeru 1,5prodej za mesic (video).
Ted uz od unora nic...
Read more : storyblocks - prodeje | Zobrazení : 5025 | Odpovědi : 5 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Video render - formát, kodek, kvalita - nejlepší varianta?

Tak už několik hodin pročítám (h)různá vlákna zde... mohl bych se jen optat, jestli jsem došel ke správným závěrům?

1) pro FB nejlepší mov formát ?
2) kodek H.264, nebo PhotoJPEG? Nebo úplně něco jiného?
2.1) A jaká kvalita(Kb/s) u H.264, komprese(u PhotoJPEG) se Vám osvědčila?
3) frame rate - 25?
4) rozsekání na menší rozlišení si FB udělají samy?
5) další nutné/dobré nastavení?

Stříhám v Davinci Resolve, natáčím na Pana G80. Nový nouťas 4K ...
Read more : Video render - formát, kodek, kvalita - nejlepší varianta? | Zobrazení : 21908 | Odpovědi : 15 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Hromadný upload na fotobanky zdarma

Zdravím,
již měsíc otálím s nahráváním nové várky fotek na fotobanky, jelikož mě děsí otrocké opisování keywords, popisů a podobně. Dříve jsem keywords kopírovala ze svých fotek na Shutteru, ale od doby, co pozměnili stránky, to není možné. Moje poslední naděje, pokud nechci nahráváním strávit celý den, je nějaký program/stránka, kam fotky nahraju jednou a nějakým způsobem je vyexpeduju k daným fotobankám (Shutterstock, Fotolia, Dreamstime, iStock a 123RF). Zatím nevydělávám tolik, aby se mi vyplatilo ...
Read more : Hromadný upload na fotobanky zdarma | Zobrazení : 44617 | Odpovědi : 30 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

Písmo pro free projekt

Zdravím všechny, chtěl bych požádat o radu. Pracuji na jednom herním free projektu a nyní vytvářím logo herního serveru. Bude převážně poskládané z písma. Protože se za tuto hru nebude platit penězi, ani ničím jiným, bude čistě svobodná, lze použít placené fonty pro tento účel? Přímo v logu bych chtěl použít pravděpodobně font Trajan Pro, který bych ještě upravil a trochu změnil. Ale nejsem si zcela jist, zda ho musím zaplatit, nebo ne. A zda ...
Read more : Písmo pro free projekt | Zobrazení : 3669 | Odpovědi : 5 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Bigstockphoto & video upload - FTP jde to? Formát?

Hoy,
jde přes ftp nahrát video pro Bigstockphoto? Nahrávám mp4. Nejde mi to přes FTP, soubor se mi nezobrazí ani v FTP logu. A mimochodem mi to neprojde ani přes web (špatná přípona souboru). Nemohu najít žádné informace, vyjma jedné stránky, kde o formátu není ani slovo...
Máte prosím nějaké informace? A jaký formát používáte, aby to fungovalo na všechny FB?

Díky moc
za pomoc

Váňa
Read more : Bigstockphoto & video upload - FTP jde to? Formát? | Zobrazení : 6479 | Odpovědi : 2 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48567 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818