Právě je 19. červen 2026 02:50

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Zkušenosti s 500px

Narazil jsem na 500px. Má někdo zkušenosti s tímto portálem?? A s různým stupněm předplatného pro contributora??
Read more : Zkušenosti s 500px | Zobrazení : 6484 | Odpovědi : 7 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Nepovolený obsah - Non-Licensable Content

Ahoj:)
počínaje novým rokem, začala jsem poměrně úspěšně ládovat na shutterstock vektory a fotky, většina přijata, výdělek směšný, ale nesmírně mě to zatím baví.
Teď jsem však narazila na jednu zapeklitost, snažím se procpat jednu fotku, popravdě od začátku spíš jen pro zajímavost, protože je focena mobilem a čekala jsem, že mi ji vyhodí právě kvůli tomu.

http://kachnakova.rajce.idnes.cz/nastenka/#child_draw.jpg

Ale ejhle, první komentář:
Artwork Property Release -- Works of art, such as paintings and drawings, require ...
Read more : Nepovolený obsah - Non-Licensable Content | Zobrazení : 12983 | Odpovědi : 25 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Výsledky aktuálního fotobankového průzkumu

Právě jsem zveřejnil první výsledky aktuálního fotobankového průzkumu za rok 2017. Příští týden bude následovat doplňující článek z rozpitvanými částkami. V tomto článku se věnuji hlavně přehledu fotobankám kde čeští a slovenští fotobankéři prodávají, nástrojům jaké používají atd...
Read more : Výsledky aktuálního fotobankového průzkumu | Zobrazení : 9319 | Odpovědi : 17 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Vícenásobné foto pro odretušování lidí (jak na to?)

Kdysi jsem někde viděl appku snad pro mobil... foťáček si nafotí mnoho fotek a jakmile jich má dost - odretušuje lidi. Resp. přemázne ta místa.

Asi bych to zvládl manuálně, ale nevíte jestli na pc není nějaká aplikace, která by to zvládla sama?
Případně workflow jak na to s nástroji které známe (Gimp apod, Lightroom ap. ) ?
Fotit se bude na Panasonic G80 ten má i podobnou funkci pro složení všech ostrých ploch do ...
Read more : Vícenásobné foto pro odretušování lidí (jak na to?) | Zobrazení : 6630 | Odpovědi : 9 | Fórum : O focení

Autorske práva

Zdravím,
potreboval by som poradiť. Na webe som nasiel clanok:

https://www.napalete.sk/slovensko-oceni ... estinaciu/

Som autorom titulnej foto - ako zdroj vsak uvadzaju web restartnisa.sk (aj to maju zle napisane). Mozu pouzit fotografiu z ineho webu, ktory ju predtym kupil na fotobanke? Myslel som si, ze kazdy web musi fotografiu zakupit. Navyse, uvadzaju zdroj restartni.sk a na ich webe v clanku uz vobec nie je uvedene, odkial k fotografii prisli: ...
Read more : Autorske práva | Zobrazení : 1966 | Odpovědi : 1 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Upload Disabled

No a toto čo má zas znamenať? Ani netuším ako dlho to tam svieti,ale uploadujem veselo dalej. Máte to niekto tiež?
Read more : Upload Disabled | Zobrazení : 2941 | Odpovědi : 1 | Fórum : Shutterstock

Notebook pro zpracování fotek v Lightroomu a Photoshopu

Dobrý den,
mohla bych se zeptat, zda máte někdo dobré nebo naopak špatné zkušenosti s určitým typem notebooku pro zpracování fotek v Lightroom CC a Photoshop CC? Máte dobrou či špatnou zkušenost s určitou značkou či parametry (RAM, typ grafické karty, typ displeje, procesor atd.)?
Zvažuji koupi nového notebooku, protože na mém současném HP 15-ba062nc Turbo Silver (8 GB RAM, grafická karta AMD Radeon R7, procesor AMD A10) je práce v Lightroom CC a Photoshop ...

Property Relase a Model Release

Začal jsem posílat fotky do fotobanky Shutterstock a dostal jsem se do problému s fotkama, na které jsem hodně sázel a to lidí. Formulář Model Release je hezká věc, ale jak sehnat údaje a o modelů již dříve vyfocených, u modelů afrických domorodců, kteří neumí číst ani psát a u více lidí např. na tržišti a náměstí? Podobně jsem narazil i u snímků např. hradů, pevnosti, věží a podobně, kde jsou hlavním motivem stavby s ...
Read more : Property Relase a Model Release | Zobrazení : 6112 | Odpovědi : 6 | Fórum : Shutterstock

fotografie z českých filmů

Zdravím všechny,
má, prosím, někdo povědomost, kde koupit legálně fotky z českých filmů - historických i současných pro komerční účely - kalendář? Např. Pyšnou princeznu, Chalupáře, Rafťáky apod? Našla jsem na webu jen Národní filmový archiv. Díky za případné tipy,
K.
Read more : fotografie z českých filmů | Zobrazení : 17239 | Odpovědi : 6 | Fórum : Kde a jak nakupovat

8 bit TIFF nebo 8 bit JPEG

Dobrý den,

chci se zeptat, zda na fotobanky nahráváte fotografie ve formátu TIFF nebo jen JPEG? Dívala jsem se na Shuttertstock a tam formát TIFF umožňují...

Předem díky moc za odpověď! :)

H.
Read more : 8 bit TIFF nebo 8 bit JPEG | Zobrazení : 5655 | Odpovědi : 7 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48567 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818