Právě je 4. srpen 2026 08:39

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Přehled prodejů na iStockphoto

Ahoj,

celou kategorii iStock na fóru jsem proběhl, ale jsou to několik měsíců stará témata. Zajímá mně, co si ode mně kdo kupil na iStockphoto a kolik jsem vydělal :-)

Někdo tu zmínil odkaz:

http://www.istockphoto.com/user_stats.php

Ale ten už nefunguje.

V ESP v Account manager v záložce Profile je v tabulce ve sloupečku Downloads Year To Date nějaký číslo > 0, víte někdo co to je?

V záložce ...
Read more : Přehled prodejů na iStockphoto | Zobrazení : 4097 | Odpovědi : 4 | Fórum : iStock

Automatické kopírování a přepis IPTC

Je nějakým způsobem možné v adresáři s fotkami v JPG automaticky v každé fotce zkopírovat její kolonku IPTC „Pozice autora“ nebo „Zdroj“ a zapsat údaj do kolonky „Autor“? Děkuji za pomoc a radu.
Read more : Automatické kopírování a přepis IPTC | Zobrazení : 2391 | Odpovědi : 1 | Fórum : Diskuse pro nováčky

SMAZANÉ FOTKY NA SHUTTERSTOCKU

Zdravím, mam problém na SS, smazali mi několik dříve schválenejch fotek, jedna z nich se dokonce prodala, nechápu co maj za problém a ani se nenamáhaj člověka nijak informovat proč to smazali a fakt mě to dost rozčílilo. Je to normální? Byly to fotky funkcionalistický budovy z roku 1924, vesměs jenom detajly, žádný loga ani nic, to jsem si pohlídal. Proč to teda schválili a nechali dokonce jednu prodat a pak mi to mažou po ...
Read more : SMAZANÉ FOTKY NA SHUTTERSTOCKU | Zobrazení : 8579 | Odpovědi : 12 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Zrychlení práce 123rf

Ahoj,

tak se s vámi chci podělit o jeden trik, jak trochu urychlit práci při zpracování fotek na 123RF. Já to dělám takhle.

Nahraju fotky, je jedno jestli přes web nebo FTP, počkám, až to systém zpracuje a pak v posledním kroku, kde se vybírá země, použiju jednoduchý skript. Protože já mám všechny fotky z ČR, je otrava to pořád vybírat a ještě k tomu klikat na uložit.

Funguje to ve všech prohlížečích, kde je ...
Read more : Zrychlení práce 123rf | Zobrazení : 11316 | Odpovědi : 12 | Fórum : Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách

TOP PREDAJE!

Nielen plakať,že sa nepredáva,ale naopak čo s predalo za veeééľmi zaujímavú až nečakanú, neuveriteľnú sumu a verím,že nie až tak dávno,pretože aspoň na shuttri takéto predaje stále fungujú...takže motivácia pre začiatočníkov. :-) A ak budú kolegovia ochotný,tak určite zverejnia podstatne vyššie predaje. :-)

https://www.shutterstock.com/image-phot ... -408977107
Read more : TOP PREDAJE! | Zobrazení : 60543 | Odpovědi : 127 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Program na animace

Poradite mi nekdo vhodny program pro windows na vytvareni animaci? Nechce se mi kvuli tomu kupovat Adobe CC licence na After Effecty, protoze mam jen CS6 balik. Predem diky moc za radu.
Read more : Program na animace | Zobrazení : 5047 | Odpovědi : 7 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Zobrazování vodoznaku, kredity a předplatné

Dobrý den,
jsem na fotolii nováček, takže informace mám všelijaké. Zaregistroval jsem se a měl bych několik dotazů.

1) Kamarádka si tam předplatila na jeden měsíc předplatné - květen. Ve fakturách našla, ale i červen, byť tam nic nebylo a nyní, když si chce dát další předplatné, tak jí to nepustí. Píše to cosi o nefunkčním fakturačním partnerovi. Ona to neví, já už vůbec ne čím to je, tak jsem říkal, že to připíšu k ...
Read more : Zobrazování vodoznaku, kredity a předplatné | Zobrazení : 9538 | Odpovědi : 3 | Fórum : Fotolia

vyuziti photoshopu

Dobry den,
jsem FB zacatecnik... Mam zakoupeny Photoshop elements 15 - a zajímalo by me, zda je mozne všechny moznosti, které PS nabízí, vyuzit na svých fotkách a nasledne prodat fotky přes FB - napr. fotku kvetiny umistit na ruzne typy pozadi nebo vyuzit napr. ruzne ornamenty a ty pak vlozit do sve fotky? Dekuji za odpověď, mhost
Read more : vyuziti photoshopu | Zobrazení : 6389 | Odpovědi : 10 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Klíčová slova a popis?

Zdravím. Chci se zeptat jestli máte nějaký tip jak správně vybrat klíčová slova a jak by měl vypadat POPIS fotky? Nějaké zásady, které bych měl dodržet, abych měl co největší prodejnost?
Také jestli máte nějakou appku, která by vám ukázala jaká slova jsou nejvíce vyhledávaná? Děkuji moc. Nováček Radim
Read more : Klíčová slova a popis? | Zobrazení : 18235 | Odpovědi : 27 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Redakční fotky - strategie?

Tak ještě ty redakční fotky. Teď už je mi jasné, co to je - do časopisů a do novin, mohou tam být loga značek atd., lidi.

Zajímá mně ale jiná věc - má smysl plánovat nějakou strategii a cíleně fotit nějaké akce nebo události a posílat to jako redakční? Stahuje to někdo? Má to smysl? Dělá to někdo tak?

Třeba dneska aktuální téma - částečné zatmění měsíce. Je lepší poslat to jako redakční? Má to ...
Read more : Redakční fotky - strategie? | Zobrazení : 7588 | Odpovědi : 13 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48607 • Celkem témat 1305 • Celkem členů 854