Právě je 18. červen 2026 20:34

News News of Diskusní fórum o fotobankách

Site map of Diskusní fórum o fotobankách » Fórum : Diskusní fórum o fotobankách

Fórum o prodeji (ale i nákupu) fotografií a ilustrací v zahraničních fotobankách

Více fotobank, někde editorial, jinde rf

Ahoj,

chci se zeptat zkušenějších, má smysl cpát fotky na více fotobank? Jaký to má smysl (vážně - jaký?)?

Teprve začínám, mám všude možně asi 40 fotek, dalších 40 jsem právě nahrál a dalších 40 mám připraveno, ale nevím, jestli má smysl dávat to na více fotobank, je to prostě hodně pracné.

Potom by mě zajímalo, jestli je problém, když je někde fotka zařazená jako editorial a jinde jako rf? Něco, co na shutterstock normálně ...
Read more : Více fotobank, někde editorial, jinde rf | Zobrazení : 25106 | Odpovědi : 51 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Vyfocená sousedovic zahrada a dům

Prodávám jednomu klientovi rodinný dům a když jsem fotil výhled z okna, tak je tam vidět část sousedovic domu a jeho zahrada.
Jemu se to nelíbí a polal mi tento mail: tímto Vás žádám, aby jste ze svých stránek odstranil fotografii v galerii pozice č. 23 při prodeji domu v Želči, neboť tímto zasahujete a porušujete mé Soukromí, které je osobní oblast jednotlivce, nebo skupiny - potřeba chránit práva před zveřejňováním! Tímto se dopouštíte, jak ...
Read more : Vyfocená sousedovic zahrada a dům | Zobrazení : 20609 | Odpovědi : 15 | Fórum : O focení

iS - peníze za červen

V noci mi přišla zpráva od iS "Separate Remittance Advice: paper document number..." o výdělcích na iS za červen. Peníze na PayPal ještě nedorazily, přitom obvykle to chodí společně. Máte to také tak nebo vám dorazily peníze od iS za červen?
Read more : iS - peníze za červen | Zobrazení : 4340 | Odpovědi : 7 | Fórum : Všeobecná fotobanková diskuse

Redakční licence

Ahoj,

zase já. Už tuším vím, co to jsou redakční fotky (pro novináře do časopisů a do novin, můžou tam být lidé, majetek atd. a není potřeba jejich souhlas).

Ale jak je to potom s cenou? Dostanu za staženou fotku stejně jako za RF? Možná dost hloupej dotaz.

Díky!
Read more : Redakční licence | Zobrazení : 2091 | Odpovědi : 1 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Timelapse

Ahoj vážení :)
Dnes bych od vás potřeboval vážně poradit :) Příští měsíc letím na dovolenou k moři, a jelikož mám moc rád letadla, říkal jsem si, že si koupím takovej ten stojan, kterej nalepíte na na sklo a na druhej konec našroubujete kameru. A natočil bych si úplně celý let, a potom to v programu zrychlit třeba na ...
Read more : Timelapse | Zobrazení : 26297 | Odpovědi : 19 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Depositphotos - nahrávání

To je zas hrůza, některé kousky se snažím protlačit celý den. Nahrávám přes Stocksubmitter, tedy de facto přes ftp a stále to hlásí, že na servru je už moc připojení a timeout atakdále. To samé i včera.
Read more : Depositphotos - nahrávání | Zobrazení : 11768 | Odpovědi : 17 | Fórum : Ostatní microstock fotobanky

Bitmapa

Ahoj,
vytvořený vektor prý obsahuje bitmapu. Mohl by mi někdo prosím poradit, co se s tím dá dělat, jak to opravit? A taky, jak bitmapa ve vektoru vzniká?
Používám Inkscape a Gimp 2.

Předem moc děkuji!
Read more : Bitmapa | Zobrazení : 2096 | Odpovědi : 1 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Nějaký free video editor na mac

Zase já.

Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemá tip na dobrý videoeditor pro Mac. Je tam iMovie, já vím, jenže ten zmetek neumí vyexportovat video s 50 FPS (prostě nikon natáčí neprokládané videa v rychlosti 50 FPS, prokládané 60 FPS nebo jak to je). A je to škoda, protože jinak se mi s tím pracuje dobře. Chci jen odstranit zvuk a ostatní zachovat a iMovie mi to hned překonvertuje na 24 FPS.

Nevíte někdo ...
Read more : Nějaký free video editor na mac | Zobrazení : 5316 | Odpovědi : 5 | Fórum : O videu a jeho tvorbě

Jak udržet pořádek v odeslaných souborech do fotobank

Ahoj,

konečně jsem se dokopal k tomu, že jsem rozeslal svoje umění (hehe) do světa a postupně čekám na vyjádření. Kupodivu zatím mi fotky berou bez větších cavyků. Překvapila mě i rychlost, třeba bigstockphoto mi fotky schválil a tím aktivoval účet do druhého dne, což byla sobota.

No ale k jádru pudla. Fotky jsem posílal všude možně, někde ještě čekám, na shutterstocku mi 2 odmítli, na bigstocku 1 a teď by mě zajímalo, jak si ...
Read more : Jak udržet pořádek v odeslaných souborech do fotobank | Zobrazení : 7931 | Odpovědi : 13 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Maznuty vektor

Ahoj, muzete mi nekdo poradit, jak se delaji mazle vektorove objekty, viz treba tenhle obrazek: https://www.shutterstock.com/cs/image-v ... -610776701
Read more : Maznuty vektor | Zobrazení : 11082 | Odpovědi : 19 | Fórum : Diskuse pro nováčky

Přihlásit se  •  Registrovat

Statistiky

Celkem příspěvků 48566 • Celkem témat 1301 • Celkem členů 818