Já mám Canon 5D Mark 2 + 3 objektivy, 17-40, 50 a 100mm + 2x blesk a nějaké serepetičky ... (padla za to moje víc jak roční výplata kitchenportera v Anglii, tady bych si na to s mým současným platem bohužel nikdy nevidělal). Dnes už kupuju všechny doplňky a blbinky jedině bazarové.
Jinak fotím od 12 (když mě máti poslala na dvodenní kurz fotografie pro děti ... byli jsme tam s bratrem jediní dva, tenkrát to moc nefrčelo. Nemusím asi dodávat, že jsem si hned vybrečel vlastní foťák, v té době samozřejmě analog a ze sklepa se udělala černá komora,od té doby cvakám pořád, což už je 20 let)
Teď jsem si mimochodem vyrobyl luxusní světelný pult z bílého plexiskla a krabice od televize , k tomu stačí 2 blesky a mám naprosto luxusní světelný pult, ikdyž jen pro foceni shora, výsledky jsou perfektní, doporučuju
..mimochodem, to je přesně ta situace co miluju, našel jsem návod na světelný pult (v knize Bryana Petersona o práci s bleskem), tak jsem týden obvolával asi 20 firem v okolí a nikde neměli mléčné plexisklo, pak asi po 10 dnech jsem našel firmu v jakési řiti světa, kde ho měli ovšem v minymální odběr 2,5x1 metr asi za 800kč, tak říkám fajn, zítra tam zajedu a vezmu ho i za ty šílené prachy a chvilku nato jdu s bordelem do sběrny a tam se na mě s kontejneru usmívá bílé plexisklo 0,5x1 metr a kříčí "chyť mě a zdrhééééj".... (já se teda první ptal a stařena v unimobuňce mi stryktně řekla, že je to celé pod kamerama a že nesmí nikomu nic dávat, že je to majetek města
).