Čím a jak dlouho fotíte ?

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Re: Čím a jak dlouho fotíte ?

Příspěvekod Dusan » 19. září 2019 11:25

Chtěl jsem ti poradit ať zůstaneš u Canonu a jdeš do Canon 90D, tam má přesně vše co chceš. Ale pak jsem se podíval na cenu a Canon si to opět nacenil jako kdyby šlo o nějaký profi stroj. :shock:

Já mám Canon 5D IV a Fuji X-T20 na focení na cesty a o té X-T30 taky uvažuju právě skrz video. Ale já už na to mám 3 Fujinon objektivy.
Hodnocení: 0
Dusan

Reputace: +45

Příspěvekod Painter » 19. září 2019 12:13

Dusan píše:Chtěl jsem ti poradit ať zůstaneš u Canonu a jdeš do Canon 90D, tam má přesně vše co chceš. Ale pak jsem se podíval na cenu a Canon si to opět nacenil jako kdyby šlo o nějaký profi stroj. :shock:

Já mám Canon 5D IV a Fuji X-T20 na focení na cesty a o té X-T30 taky uvažuju právě skrz video. Ale já už na to mám 3 Fujinon objektivy.

Díky no 33k už je na mně moc, navíc nemá náhodou 4K jen výřez. Ta X-T30 se mi zdá že půjdou špatně redukce. Jsou za 3k dalších aby to umělo spolupracovat. No asi dám ty prachy do cest a na tělo se vyprdnu. Ještě jsem přemýšlel že bych místo toho koupil drona, přece jen foťák mám (ikdyž od stabilizace, atd. mě dost limituje) a tohle je úplně jiná perpektiva. Když ale vidím kde je všude zakázané létat, tak to asi taky nemá moc cenu. Hlavně bude to vůbec fungovat přes ty redukce, nemá s tím tady někdo zkušenost?
Painter

IP: 31.30.174.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Painter » 19. září 2019 12:17

Ještě ke Canonu myslel jsem že zůstanu u značky a koupím nový Canon 5M MarkII měl jsem radost že mi tam rovnou půjdou objektivy ale pak jsem zjistil že je tam 4k video výřez a navíc to M závit takže bych stejně musel koupit redukci. A nemá to stabilizaci :(
Painter

Příspěvekod castyhost » 19. září 2019 16:25

vezmi si to nekde do ruky a poradne vyzkousej
papirovy hodnoty a vyrezy / nevyrezy byvaji na hony vzdaleny realite

SS tady pise par rad
https://www.shutterstock.com/blog/tools ... ck-footage
castyhost

IP: 92.240.162.1xx

Příspěvekod Painter » 20. září 2019 06:39

castyhost píše:vezmi si to nekde do ruky a poradne vyzkousej
papirovy hodnoty a vyrezy / nevyrezy byvaji na hony vzdaleny realite

SS tady pise par rad
https://www.shutterstock.com/blog/tools ... ck-footage

no nevím moc kde to vyzkoušet, jestli přijít do krámu a začít tam natáčet na 3 foťáky a porovnávat to.
Ty výřezy jsem spíš řešil aby to FB po technické stránce nvyhodili, že je to takový fake 4k. Jak jsem psal abych nedal 20k a pak to bylo pro FB nepoužitelné, nebo jsem čekal 10s na fotku kvůli redukci. Ale to jsem se tu samozřejmě nedověděl. Místo toho vím že host má značkový fetiš a nakupuje v jedné značce. To mi pomohlo. Nic ve zlém. Díky za rady.
Painter

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 20. září 2019 07:55

Kup na Alze, 14 dní zkoušej a pak vrať a nezapomeň nám sem napsat poznatky. Jenom pozor, nesmíš to koupit jako podnikatel, ale jako spotřebitel - nesmíš mít v registraci uvedené IČ. Možná se ti to tam budou snažit někam podsunout, právě proto, abys to nemohl beztrestně vrátit.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +336

Příspěvekod castyhost » 20. září 2019 09:49

tak snad nechces abysme to kupovali a zkouseli za tebe, ne?

v Megapixlu jsem parkrat zkousel, malokdy neco koupil, s prodavacem jsme se skolili navzajem, domu jsem si donesl kartu plnou testu
v Fotolabu se to taky da, kdyz zbozi maji skladem
par nezainteresovanych webu taky existuje

rekni sestavu cos vymyslel a nekdo ti poradi
tech cajku je vicero co potrebujes...stativ s fluidni hlavou / gimbal, svetlo/desku, dalku/wifi
castyhost

Příspěvekod Painter » 20. září 2019 11:08

castyhost píše:tak snad nechces abysme to kupovali a zkouseli za tebe, ne?..

Nene tak jsem to nemyslel. Spíš jsem myslel že někdo napíše mám A6300 (třeba vlákno "Focení v Indonésii" kde standa82 píše že s ní teď fotí) je super protože....nebo dnes už bych raději koupil A6400 nebo používám redukce a funguje to super/na hov.. atd. Spíš jsem myslel zkušenosti než aby jste to zkoušeli za mně. Nebo že někdo poradí protože měl xxx a přešel na xxx a je to lepší atd.
Btw nevěděl jsem že jde jí do krámu a natáčet si tam na vlastní kartu. To už bych to asi dávno udělal, mám v ČB jen Fotolab už jsem si kolikrát říkal, že bych si to na test půjčil z Megapixelu ale abych proto jel do Prahy.

hypotekyfidler.cz píše:Kup na Alze, 14 dní zkoušej a pak vrať a nezapomeň nám sem napsat poznatky. Jenom pozor, nesmíš to koupit jako podnikatel, ale jako spotřebitel - nesmíš mít v registraci uvedené IČ. Možná se ti to tam budou snažit někam podsunout, právě proto, abys to nemohl beztrestně vrátit.

To je docela hardcore - kouknu na to jak je to tam s podmínkama. Ale aby mi to pak vrátili a nezůstalo mi to. :)
Painter

Příspěvekod GreatWhite » 20. září 2019 11:15

zajeď si 19.10. na Fotoexpo do Prahy http://www.fotoexpo.cz/home.html
tam tě nechají vyzkoušet i stojky na hlavě s foťákem v ruce a bude tam toho dost na jednom místě
GreatWhite

Reputace: +152

Příspěvekod castyhost » 20. září 2019 11:22

nakup po netu muzes v CR do 10dnu vratit bez udani duvodu...nafotis svatbu a vratis, max odetou kacku zes to osmatlal

Z CB se do Megapixlu a Fotoskoda urco vyplati zajet, zas tolik toho tam nemaji, musis trefit dobryho prodavace, obcas tam je guma

Megapixl mel sluzbu pujcovani profi cajku za par set na vikend
+Dusan Hodnocení: +1
castyhost

PředchozíDalší

Zpět na O focení