Painter píše:Unknown píše:Těla: ..... Objektivy: ... Kamera: ...
Máš tam krásný fotky, k takovým já se nikdy nedostanu.
Má zde Unknown zveřejněný odkaz na nějaké portfolio, nebo je to jen mezi vámi? Ráda kdyžtak hodím oko, na některé stránky ho házím poměrně často když mám chuť na trochu toho umění. Není nad krásně provedenou fotku, a to je pak úplně jedno co je jejím obsahem.
V Mexapixelu jsem byla několikrát, a co se týče prodavačů - katastrofa. O produktu jsem věděla víc než oni. Na co jsem se zeptala, nevěděli a dohledávali na webu (kterážto informace tam nebyla, proto jsem ji chtěla vědět od nich).
Ale zase je tam velká výhoda toho vyzkoušení (proto tam ještě chodím). Naposled, při koupi nového těla a objektivu, jsem si s sebou vzala nejen kartu, ale i notebook, na místě fotila, a rovnou se na výsledky koukla na pc. Bylo to supr, výsledky prokazatelné a s koupí jsem naprosto spokojená dodnes. Udělala bych to tak znovu - detailní příprava a vytipování teoreticky doma, a pak vyzkoušení vytipovaného v Megapixelu, případně porada s prodavačem, ale to vyžaduje chvíli pozorování a opět řádně vytipovat. (toho prodavače
) A domů jsem už šla s balíčkem v podpaží.
Doma jsem měla doma Canon EOS 1300D a k němu seťák. Dokud jsem fotila jen rodinku, tak dobrý. Pak jsem ale objevila fb, začala se o focení zajímat víc do hloubky a rázem mi to přestalo stačit. Hlavně ten objektiv. Tak jsem postupovala jak jsem psala výš, a upgradovala na Canon (taktéž jsem fetišista
) 80D a k němu úplně první objektiv Canon EF 70-300 f4-5,6. Už to byl řádný skok, ale když jsem "ochutnala" pevnou 24 a 50, tak to bylo zase o kus výš. Ještě jsem zkusila Canon EF-S 10-22mm f/3,5-4,5, ale s ním skoro nefotím, výstup je o dost horší než u dříve jmenovaných.
Jo a jedním z bodů zkoušení v Megapixelu na místě bylo i porovnání toho Canon EF 70-300 a Sigma podobného rozpětí (musela bych dohledat která to byla), a volba byla po vyzkoušení jasná. Canon
Ale videjka netočím, jen fotím, takže nevím jestli jsou mé zkušenosti k něčemu. Tělo 80D bych jednoznačně doporučila, jenže neumí to 4k, tak asi nic. A do 90D bych za ty prachy nešla. Aspoň zatím, počkat rok dva až sleze cena.