Jídlo

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Re: Jídlo

Příspěvekod ivusakzkrabice » 3. červen 2017 16:35

taky fotím jídlo, taky z ruky, v zimě obvykle doma u okna a vyvažuju odrazkou (obvykle ji přidržuju i během focení :lol: ) v létě se snažím jídlo tahat ven, chce to zaostřit to správné a líp ručně, promyslet si hloubku ostrosti a mít dostatek světla na menší iso, úhel cca 45 stupňů je ten na který fotobanky celkem slyší, taky zajímavé aranžování má pak lepší úspěch, jinak spíš sleduju trend delších skel na focení jídla.. ale pevné sklo chválím, já aktuálně plánuju 100 mm při 2,8, a mimo válení se mezi kytkama doufám, že uplatním i při focení jídla :)

ale i zhora to jde, zrovna mám jeden prodej z profimédií na idnesu
http://ona.idnes.cz/jahody-plet-kosmeti ... krasa_kace
paradoxně je to ta nejmíň povedená, na šutru mám z tohohle focení i pár lepších
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod Marsan » 3. červen 2017 16:53

pěkné jahůdky... vlastní zahrádka?
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod ivusakzkrabice » 3. červen 2017 17:20

foceno na společné zahradě jednoho SVJ :-) ty bílé jsou z téže zahrady, ty červené jsou ze zahrádky rodičů, aneb zneužívání dochodcovské práce ;-)
ivusakzkrabice

Příspěvekod Patas » 3. červen 2017 17:50

Tak Vám ukážu na ukázku 2 fotky :) na SS zamitnuto z důvodu "Focus -- The main subject of this image is not in focus" na BigStocku důvod "Exposure -- Image is extremely underexposed or overexposed"
foto 1 : http://imageshack.cz/images/2017/06/03/DSC_0127.jpg
foto 2 : http://imageshack.cz/images/2017/06/03/DSC_0139.jpg u teto fotky vím ze sem to přehnal z červenou jde to vidět tam v zadu :) Tak snad poradíte jestli je to fakt "špatně zaostřeny" :) Ale asi je :) Díky
Patas

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 3. červen 2017 18:02

Řekla bych, že při maximálním zvětšení to zaostření skutečně není nejlepší, je to taky hodně zrnité (asi jsi použil vysokou hodnotu ISO). Asi bych měla určité výhrady i vůči rozložení objektů zvlášť u té první fotky, vlevo je nic, přední talíř je useknutý. Ten bych položila tak, aby byl v kompozici celý, u toho zadního to nevadí a osobně by mi u něj nevadilo ani to rozostření. Je to jen můj názor, nejsem profík. Taky by možná nebylo na škodu nějaké doplňkové aranžmá.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 3. červen 2017 18:11

A imho hlavní problém - je to neskutečně tmavé a i tak ten talíř hází poměrně dost velký stín.
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Anika » 3. červen 2017 18:28

První fotka je velmi neostrá a moc zašuměná. Divila bych se spíš kdyby tohle vzali. Kompozice taky není dobrá.
Ta druhá je na pohled hezčí, ale šum a neostrost je ještě horší.
Pomohlo by do začátku víc světla a stativ. Nízké iso a co nejkratší čas. Taky jsou tam tmavé stíny, to by možná spravila nějaká bílá deska na odraz světla.
+Baldion, +sedmicka7a Hodnocení: +2
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Host » 3. červen 2017 18:42

Jo a ještě se někde naučit fotit, bohužel... Připomíná mi to bývalého "kolegu", který si koupil zrcadlovku, během měsíce udělal živnostenský list "fotografické služby" a celkem rychle sehnal prvního zákazníka na focení svatby.... Byl si u mne potom postěžovat jací jsou to dnes neseriozní lidi, prý mu nezaplatili a ještě byli nepříjemní. Když ukázal fotky bylo vše jasné. Svatebčané nepochopili jeho "umělecký záměr" a ke vší smůle, nevěsta dělala editorku v jednom nakladatelství, takže tušila jak má fotka vypadat. Focení sjednával ženich a byla z toho první manželská hádka....
Happy end: "Fotograf" dnes aplikuje sádrokartony a je spokojený... :lol:
+Bananaboy, +GreatWhite, +Marsan, +sedmicka7a, +shalom3 Hodnocení: +5
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod ivusakzkrabice » 3. červen 2017 21:12

kompozice dobrá, světlo ti nekreslí - máš málo světla, pokud fotíš u okna, musíš sledovat jak se ti mění světlo během dne a vybrat si tu nejlepší dobu a z druhé strany si pořiď buď odrazku nebo pro začátek ti stačí polystyrenová deska, hlavně sleduj jak se ti mění světlo, když s ní pohybuješ.
tohle jsem fotila s polystyrenovou deskou: https://www.shutterstock.com/image-phot ... -414347854
tohle je se zlatou odraznou deskou (na jídlo stačí malá, ale lepší hranatá, ta kulatá furt někde utíká, tak ji pri focení držím druhou rukou :D ) https://www.shutterstock.com/image-phot ... -608479880
+Baldion Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Příspěvekod Bananaboy » 3. červen 2017 21:30

ivusakzkrabice píše:tohle je se zlatou odraznou deskou (na jídlo stačí malá, ale lepší hranatá, ta kulatá furt někde utíká, tak ji pri focení držím druhou rukou :D ) https://www.shutterstock.com/image-phot ... -608479880

Názov fotky máš "Five homemade traditional Czech buns stuffed with plum jam, raisins and cottage cheese on white plate on cheerful color tablecloth", ale nech počítam ako počítam, tak tie buchty vidím len tri. Dve asi niekto už stihol pred fotením zjesť. :lol: :lol:
Bananaboy

Reputace: +1077

PředchozíDalší

Zpět na O focení