Jídlo

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Jídlo

Příspěvekod Patas » 2. červen 2017 22:39

Ahoj, chci se zeptat jestli je tu někdo kdo fotí jídlo. :) Ja si teď koupil 40mm macro objektiv :) Převáýžně na focení jídla :) Jídlo fotím z ruky (JE TO ŠPATNĚ?), třeba dneska jsem fotil vdolky a na Bigstocku 6 fotek prošlo :) Tak si řikám fajn :) Ale na SS jen 3 :/ a důvody u ostatních fotek "Focus -- The main subject of this image is not in focus", přitom mě přijdou " v pohodě" :) Divím se že mi toho tolik zamítnuli na Bigstocku byl převážne důvod "Exposure -- Image is extremely underexposed or overexposed.". Poradíte mi jak to zlepšit? :) Díky
Hodnocení: 0
Patas

Reputace: 0

Re: Jídlo

Příspěvekod Baldion » 3. červen 2017 00:38

To by chtělo ty fotky asi vidět. Takhle jen podle popisu se to dá těžko posoudit.
Baldion

Reputace: +131

Příspěvekod Marian » 3. červen 2017 07:14

Presne tak. Lepsie raz vidiet ako 100x citat ;)
Marian

IP: 188.167.184.1xx

Příspěvekod PandaWild » 3. červen 2017 09:27

Bigstock není moc náročný. Fotit jídlo z ruky není moc dobrý nápad, rozmáznutí je skoro jisté.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Patas » 3. červen 2017 09:47

Přes co vám mám poslat fotky na ukázku? Takže pokud budu fotit z ruky jídlo se shora tak většinou to fotobanky nevezmou ? Díky
Patas

Příspěvekod old_white_wolf » 3. červen 2017 14:33

Taky jsem nedávno nějaké jídlo začal fotit (Cannon, pevná 50) a hlavně stativ. Samozřejmě to z ruky vyfotíš, ale vždycky to bude mít nějaký dopad na kvalitu fotky. A vzhledem k tomu, že jídlo ti před foťákem neuteče, tak je podle mě skoro hloupost ten stativ nepoužít :)
old_white_wolf

Reputace: +23

Příspěvekod Host » 3. červen 2017 15:11

Moc nechápu proč by měl být pro jídlo nezbytný stativ. Pokud použijete blesky a radiový odpalovač na foťáku, tak nehrozí žádné rozmazání. Je to mnohem pohodlnější a daleko rychleji nafotíte různé kompozice i světelná schémata. U jídla a pití je rychlost většinou dost důležitá - pěna u piva, zmrzlina a další podobné. To nemluvím o tom, že vám to taky může někdo sežrat... :D
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod Marsan » 3. červen 2017 15:34

Host píše:Moc nechápu proč by měl být pro jídlo nezbytný stativ. Pokud použijete blesky a radiový odpalovač na foťáku, tak nehrozí žádné rozmazání. Je to mnohem pohodlnější a daleko rychleji nafotíte různé kompozice i světelná schémata. U jídla a pití je rychlost většinou dost důležitá - pěna u piva, zmrzlina a další podobné. To nemluvím o tom, že vám to taky může někdo sežrat... :D

samozřejmě, když je kvalitní studiová výbava lze fotit z ruky, pokud je ale jediná výbava ta 40mm tak rozhodně stativ ;)
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod Host » 3. červen 2017 15:46

Určitě, je jen otázka jestli budou takto vzniklé fotky konkurenceschopné v záplavě těch naprosto profesionálních... Vyfotit svačinu na fejsbůček asi ano, ale snažit se s tím dnes prorazit na trhu, to asi ne... Kvantita, originalita a špičková kvalita je dnes nezbytné minimum pro zpomalení dlouhodobého poklesu příjmů. Nezvládnutá technika a improvizace bez konceptu fungovat nebude...
Host

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod Baldion » 3. červen 2017 15:58

Patas píše:Přes co vám mám poslat fotky na ukázku? Takže pokud budu fotit z ruky jídlo se shora tak většinou to fotobanky nevezmou ? Díky

Nauplouduj fotky třeba přes http://imageshack.cz/ a hoď sem odkaz. Sám ti jej nabídne. Nebo sem dej odkaz na tvoje portfolio, případně přímo na fotku, o kterou se jedná. :)
Baldion

Reputace: +131

Další

Zpět na O focení