Patas: kromě toho, že jak už bylo zmíněno, málo svítíš, vidím problém vzhledem ke kompozici - malá hloubka ostrosti. Dá se to spravit různě, nejšílenější je fotit dvakrát s ostřením dopředu a dozadu a pak to ve fotošopu spojit, ideální je mít objekt ve vzdálenosti, která odpovídá vlastnostem skla. Čili si to odkrokuj nebo změř a potom vykrejvej pozadí (optimální vzdálenost x aby nebyl vidět bordel mimo stůl jsem řešila taky furt, a dělat v tomhle kompromisy fakt není dobrý). S odrazkama maj všichni pravdu, staniol bych nepoužila, hází prasátka, dobrý je ošetřit si matný světlo všude okolo, to znamená: vepředu, vzadu, v deseti směrech navěsit např. prostěradla, kolem stěn, pokud je strop např. dřevěnej, zakrejt hadrem, na sebe bílý oblečení, na stativ pověsit pod foťák čistou čtvrtku a pod. Vypadá to praštěně ale pomůže to. Pokud máš na investice, uvažuj o bílém boxu, na malá zátiší se vyplatí. Stativ bych spíš doporučila, uvolníš si ruce, ideálně hodně těžkej s výsuvným ramenem, když mačkáš v ruce, vždycky s tím trochu cukneš, pomáhá samospoušť. Jinak teda je dobrý mít nějakej ten moderní foťák, kde získáš dvojnásobnej obraz a pak ho po úpravách zmenšíš, tím se dá hodně chyb schovat.

Kromě bigstocku fotky hodně berou na 123rf, dreamstime a pondu (když brali moje, dokazuje to, že vezmou všechno), a na všech třech se i prodávaj, čili pokud tam nejsi, uvažuj o tom. Šutr je na fotografy přísnej.

Jsem medvěd.