Díky.
Viem, že 128 GB je papierová hodnota. Tuším som v niektorej recenzii čítal, že systém a základné aplikácie zaberajú cca 20 GB, takže ukladací priestor tam bude tak maximálne 108 GB. Keď idem niekde fotiť a natáčať videá s mojím fullHD fotoaparátom, tak nafilmujem maximálne 5 GB. Keďže 4K je 4xfullHD, tak počítam, že pri podobnom fotovýlete s novým mobilom by to malo byť do 20 GB. No dobre, keď k tomu pripočítam nejaké nepredvídateľné okolnosti, ktoré momentálne nepoznám (ako napríklad ten bitrate), tak snáď neprekročím 40 GB. Možno trochu naivné počítanie a realita bude iná. Každopádne 64 GB verziu telefónu asi nemá zmysel kupovať.
U tých 60 fps a 30 fps by ma dosť zaujímalo, či sa videá so 60 fps predávajú lepšie ako s 30 fps, ale asi tu nie je nik kto by predával obidva typy videí a mal nejaké rozumné výsledky k porovnaniu.
No nič..., zrejme to 60 fps oželiem. Aj kvôli pomalému internetu ktorý mám. Počítam, že 60 fps bude 2x tak dátovo náročné ako 30 fps a ja budem rád ak na fotobanky týmto mojím internetom nahrám aspoň to 4K/30 fps.
Poskytovateľ internetu už síce sľúbil, že tento rok bude ťahať na našej ulici optiku, ale už pol roka prešlo a stále sa nič nedeje.
Mimochodom spomalené video ten mobil nahráva na 960 fps vo fullHD rozlíšení. Na tie videá som tiež hodne zvedavý. Škoda, že je to len vo fullHD, ale pokiaľ mi je známo, tak 960 fps v súčasnosti ešte v 4K nezvládne zrejme žiadny mobil. A dátovo vy mali tie videá obrovské rozmery a 100 GB by som nimi zaplnil za chvíľku.
Prípadne poraďte nejaké ďalšie mobily. Ja som si tie Xiaomi vyhliadol, pretože bezkonkurenčne vyhrávajú v pomere cena/výkon.