Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod castyhost » 14. březen 2021 20:42

aby to vypadalo alespon podobne tak potrebujes tak 150 nebo 180fps a hodne svetla, velkou clonu na proostreni, a 4K?
to bude umet jen par bezzrcatek na trhu
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Painter » 14. březen 2021 20:58

takže mojim super Canon 1200D to nenatočím. Psal jsem obyč zrcadlovkou, myslel jsem tu co mám, samozřejmě v 1920x1080 na 24 fps. můžu dát myslím 50 nebo 60 fps asi, ale to už je jen rozlišení HD. :) Chtěl jsem si zkusit to natočit a pak to trochu zpomalit twixtrem. Ale na tom záběru je všechno rozmazaný myslel jsem že pomůže jen závěrka. Nebo to musí být i FPS? Jen jak něco letí v klasických 24 fps ale aby ten objekt nebyl rozmazaný ale ostrý (nemyslím focus ale pohybem).
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod castyhost » 14. březen 2021 21:05

ne, fakt to tvym telem nejde

kdyz ty hranolky das na spagatek a co obrazek to posun o 0,1mm, udelas 1.800ks fotek, muzes mit zajimavy 10sec video
castyhost

Příspěvekod PandaWild » 14. březen 2021 21:38

Natočit to ve vodě.
PandaWild

Reputace: +1964

Příspěvekod GreatWhite » 14. březen 2021 21:56

na ISS ve stavu beztíže by se to dalo nasimulovat a natočit podobně i na ten Canon 1200D
GreatWhite

Reputace: +152

Příspěvekod Jirik » 14. březen 2021 23:44

Jo jediné animovaný film, okénko po okénku a pak to spojit dohromady jako film. Na ten tvůj foťák uděláš max 1 snímek nikoliv video. Nebo si pujč v půjčovně vysokorychlostní kameru.

Odesláno z mého RMX2002 pomocí Tapatalk
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod Jirik » 15. březen 2021 00:37

Ještě tady jedna šance je. Jmenuje se to Magiclanter, je to se určeny pro Canon zrcadlovky, umožní některé rozšířené funkce pro video. Jde to dohledat i na YouTube, ale foťák zvládne pouze 60 snímků za 1 sc při rozlišení HD 720, a rychlost závěrky musí být cca na 1/1000 nutno vyzkoušet pouze za denního světla a možná o vyššího ISO šumu, bohužel Canon na toto rychlé snímání není moc uzpůsoben, tedy u levných modelu. Postprodukčně potom zpomalit na 15 snímků a dopočítat na 30 dnimku. U standartniho modelu bez se Magiclanteru toto nebylo možné provést, ale tato informace je tak cca 6 let stará, možná se už u Canonu něco vylepšilo aby toto už uměl v základu.

Odesláno z mého RMX2002 pomocí Tapatalk
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod Painter » 15. březen 2021 08:16

moje chyba asi jsem špatně napsal, nebo dal špatný příklady videi.
Samozřejmě že dotaz nebyl jak udělat z Canonu 1200D 1000fps kameru - to asi opravdu jedině ten vesmír. :)
Protože růže z MDŽ skončily v koši (taková inspirace pro mne zase příště jít koupit kytku drahé polovičce :)) tak jsem otrhal okvětní lístky a chtěl jsem zkusit proti green screenu natočit jak vyletí do vzduchu. Točil jsem klasicky 24fps - 1/50s. Pokud ale video zastavím (pořád při klasické/normální rychlosti) tak místo toho abych viděl červené lístky tak tam mám 3cm červený šmouhy (prostě jsou rozmazaný pohybem). Pokud zrychlím závěrku tak tím to vyřeším, nebo potřebuji i ty FPS protože se striktně musím držet dvojnásobného pravidla 24fps - 1/50.
Stejně jako když budu fotit ptáka v letu a dám si tam 0,5s čas tak tam bude mastná šmouha a při jedné tisícině bude ostrý (co se týká pohybu). Samozřejmě s mojí 1200 která ostří asi 2s tak musím začít ostřit když ještě sedí na stromě. :)

Celé se to stočilo na slow mo ale ten jsem nechtěl. Nebo jsem myslel že to v AE twixtorem jen lehce zpomalím. Určitou pasáž (už mi to takto prošlo) nějak takto - https://www.youtube.com/watch?v=enQBmk1sfs4.

Takže dá se starou DSLR natočit video kde když video stopnu při klasické rychlosti tak vidím co to je za objekt a né jen barevnou šmouhu? Vezem Šutr/FB video natočené při 24fps ale třeba 1/120s?
Painter

IP: 31.30.174.2xx

Příspěvekod Painter » 15. březen 2021 08:25

castyhost píše:ne, fakt to tvym telem nejde

kdyz ty hranolky das na spagatek a co obrazek to posun o 0,1mm, udelas 1.800ks fotek, muzes mit zajimavy 10sec video

Asi by bylo lepší napíchnout hranolku na délku a natočit video kde s ní jen pomalu otáčet. Možná i ve více osách (nevím jestli by pak sedělo světlo). Udělat třeba 10 různých hranolek proti green screenu a vyretušovat špejli. V AE pak udělat animaci a nějakým "replicatorem" z toho udělat hromadu která letí třeba i při 10000 fps. Něco jako je v tomto videu https://www.youtube.com/watch?v=eyGxO2_OvE8&t=265s cca ve 3:55. Hodně tohle používá Daniel Schiffer, kterýho sleduju. Třeba tady https://www.youtube.com/watch?v=F8v1SONcdsU cca ve 4min

Jirik píše:Ještě tady jedna šance je. Jmenuje se to Magiclanter,

ML mám nainstalovaný. V rozlišení 720 můžu dát myslím 50fps i bez ML. Nemám teď foťák u sebe
Painter

IP: 31.30.174.2xx

Příspěvekod castyhost » 15. březen 2021 08:41

aha :-)

tak to sam pises, natacis 24fps pri 1/50 zaverky, to je na pohyb hrozne dlouhy cas

zkusil bych tocit pri priorite clony pri max nasviceni sceny, uvidis ak to bude vypadat
pokud budes mit proostreno a bude predvidatelna trajektorie, mohl by twixtor dva tri obrazky mezi interpolovat a s motion blurr filtrem se dostanes na koukatelne video
castyhost

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě