Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod PandaWild » 15. březen 2021 08:42

Zavěsit několik jehel na nitě, napíchnout na ně hranolky (=jehly by zespodu nebyly vidět), lehce hranolky roztočit a pak zespodu k nim najet foťákem.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +1964

Příspěvekod Bananaboy » 15. březen 2021 09:10

Novšie mobily už dokážu točiť spomalené zábery. Napríklad môj mobil dokáže točiť až do 960 fps. Síce tých 960 fps dáva len pri 720p, ale je už dva roky starý. Súčasné modely by to mohli dať už aj pri fullHD, alebo 4K. Takže ak máš nejaký nový mobil, tak to natoč ním.
Bananaboy

Reputace: +1042

Příspěvekod Painter » 15. březen 2021 09:20

castyhost píše:aha :-)

tak to sam pises, natacis 24fps pri 1/50 zaverky, to je na pohyb hrozne dlouhy cas

zkusil bych tocit pri priorite clony pri max nasviceni sceny, uvidis ak to bude vypadat
pokud budes mit proostreno a bude predvidatelna trajektorie, mohl by twixtor dva tri obrazky mezi interpolovat a s motion blurr filtrem se dostanes na koukatelne video

Jj na to jsem se ptal. Ale bude to v pořádku při schvalování na FB. Myslel jsem že se musím držet pravidla dvojnásobného fps. Se závěrkou jsem ve videu nikdy nehýbal, vždy točím 24 - 1/50. Nebude to blikat, sekaný pohyb...

Bananaboy píše:Novšie mobily už dokážu točiť spomalené zábery. Napríklad môj mobil dokáže točiť až do 960 fps. Síce tých 960 fps dáva len pri 720p, ale je už dva roky starý. Súčasné modely by to mohli dať už aj pri fullHD, alebo 4K.

mám samsung J3 natočí mi hnusný 1080 při 24fps. Ale manželka má Redmi note 8 tam nějaký slow mo, tak možná jí šlohnu mobil :)
PandaWild píše:Zavěsit několik jehel na nitě, napíchnout na ně hranolky (=jehly by zespodu nebyly vidět), lehce hranolky roztočit a pak zespodu k nim najet foťákem.

taky dobrý ale pak retušovat všechny jehly...
Painter

IP: 31.30.174.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Jirik » 15. březen 2021 09:39

To tvoje pravidlo při rychlém zachycení pohybu nebude fungovat, vše bude vždy rozmazané. Musíš všechny parametry nastavit u foťáku manualnė dopředu před zabėrem předem a to i manuálně dopředu zaostřit na určené místo, ručně clonu čas cca 1/1000 to ručně vyvážení bílé. Sice bude video jakoby trhané, ale všechny snímky budou na videu ostré, pro tu plynulost to pak musíš prohnat nějakým sw a přidat jakoby rozostřené mezi snímky. Nebo raději použij ten mobil, to je jednodušší práce.

Odesláno z mého RMX2002 pomocí Tapatalk
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod castyhost » 15. březen 2021 09:45

ten mobil to video samozrejme takhle rychle netoci, je to jen sw na principu ktrey tu diskutujeme
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Jirik » 15. březen 2021 10:50

Nějaká nápověda na Youtube jak by "slow motion" mohl u Canonu vypadat + SW TWIXTOR PRO. https://www.youtube.com/watch?v=NnmJ1UHWlas a pak pro rozšířenou nabídku voleb pro Canon filmaře, ale není to nutné https://magiclantern.fm/ Jak jsem psal rychlejší závěrka dělá ostřejší obraz i u rychlých videozáběrů, jen je to pak trochu cukavé a musí se to postprodukčně doladit. Chce to trochu experimentovat a nespoléhat se na automtiku. Je to taková už filmařina.
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod Painter » 15. březen 2021 12:23

Jirik píše:Nějaká nápověda na Youtube jak by "slow motion" mohl u Canonu vypadat + SW TWIXTOR PRO. https://www.youtube.com/watch?v=NnmJ1UHWlas a pak pro rozšířenou nabídku voleb pro Canon filmaře, ale není to nutné https://magiclantern.fm/ Jak jsem psal rychlejší závěrka dělá ostřejší obraz i u rychlých videozáběrů, jen je to pak trochu cukavé a musí se to postprodukčně doladit. Chce to trochu experimentovat a nespoléhat se na automtiku. Je to taková už filmařina.

Díky zkusím to ještě vychytat. Hledal jsem YT nějaký návod na slow mo ještě než jsem napsal sem, ale téměř vše je 120fps a pak to zpomalit.
Painter

IP: 31.30.174.2xx

Příspěvekod castyhost » 28. březen 2021 11:34

nasel by se nekdo se zkusenostmi s nahravanim ozvucenych videi s autentickym zvukem?

par takovych mam se stereo zvukem z fotaku, ale nevim jestli se poustet i do videi s kardiodnim mikrofonem....jestli se to bude prodavat lepe, treba
castyhost

Příspěvekod Ubu Mbekele » 28. březen 2021 12:10

Často videa kvůli původnímu zvuku vyhazují. Rozhodně se ozvučená videa neprodávají lépe.
Ubu Mbekele

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod castyhost » 28. březen 2021 14:35

chtel bych preskocit bod schvalovani a dozvedet se vic o samotnem zvuku

SS ma ke zvuku vyhrady, ale videa prodava i P5, MotionElements a jini...nekde i samotny zvuk

Shutterstock:
Audio
Videoklip nesmí obsahovat žádné audio, pokud se tím klip nezlepšuje, nebo pokud nezvažujete redakční obsah.

Priklad
https://www.shutterstock.com/cs/video/c ... ly-dressed
castyhost

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě