moje chyba asi jsem špatně napsal, nebo dal špatný příklady videi.
Samozřejmě že dotaz nebyl jak udělat z Canonu 1200D 1000fps kameru - to asi opravdu jedině ten vesmír.
Protože růže z MDŽ skončily v koši (taková inspirace pro mne zase příště jít koupit kytku drahé polovičce
) tak jsem otrhal okvětní lístky a chtěl jsem zkusit proti green screenu natočit jak vyletí do vzduchu. Točil jsem klasicky 24fps - 1/50s. Pokud ale video zastavím (pořád při klasické/normální rychlosti) tak místo toho abych viděl červené lístky tak tam mám 3cm červený šmouhy (prostě jsou rozmazaný pohybem). Pokud zrychlím závěrku tak tím to vyřeším, nebo potřebuji i ty FPS protože se striktně musím držet dvojnásobného pravidla 24fps - 1/50.
Stejně jako když budu fotit ptáka v letu a dám si tam 0,5s čas tak tam bude mastná šmouha a při jedné tisícině bude ostrý (co se týká pohybu). Samozřejmě s mojí 1200 která ostří asi 2s tak musím začít ostřit když ještě sedí na stromě.
Celé se to stočilo na slow mo ale ten jsem nechtěl. Nebo jsem myslel že to v AE twixtorem jen lehce zpomalím. Určitou pasáž (už mi to takto prošlo) nějak takto -
https://www.youtube.com/watch?v=enQBmk1sfs4.
Takže dá se starou DSLR natočit video kde když video stopnu při klasické rychlosti tak vidím co to je za objekt a né jen barevnou šmouhu? Vezem Šutr/FB video natočené při 24fps ale třeba 1/120s?