Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod PandaWild » 22. listopad 2016 13:37

Bananaboy tak nějak stále nevím jestli ty kostky tam dává fotobanka nebo autor. Např. ten autor ChromakeyPeople má i videa se zeleným pozadím, která mají být údajně s PNG+Alpha, tam se zdá že to tam dal on. A v náhledech jsou tam ty kostky zmenšené, tedy spíš jako když to tam dal autor (a fotobanka při náhledu jen ignoruje alfa kanál). Naopak na Pond5 se zdá že to tam spíš dává fotobanka, protože u zmenšených náhledů není z těch kostek šedá plocha, ale jsou tam větší kostky. A dále jsou tam videa která jsou v náhledu zelená a ve zvětšeném jsou s kostkami a zeleným obrysem. Tedy mi to připadá, že se používají obě metody a je více možností videí s průhledností. Navíc ještě ta otázka zda používat premultiplied. ... S průhledností je to stále takové nějaké nedotažené a nejednotné, proto jsem se raději omezoval vždy jen na alfa masku bez poloprůhlednosti, to ještě jakžtakž u fotobank funguje.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ravennka » 22. listopad 2016 14:25

Může to být tím, že to nestíhá ten Flash a takhle si to "ulehčuje"?
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 22. listopad 2016 15:22

Flash by to nestíháním neměl dělat, jen by jel pomaleji. Takhle nepravidelně by se chovalo snímání videa z obrazovky nějakým zachytávačem obrazu, což snad není případ Flashe.

Jeden možný zádrhel je, že animace má nastavený jiný frame rate než exportované video (např. animace 9 fps se exportuje na video 25 fps). Raději si ale ještě prohlédni posílané video krokováním po snímcích, zda ta chyba nevznikla až v náhledu Fotolie.
PandaWild

Příspěvekod Návštěvník » 22. listopad 2016 15:41

Bananaboy píše:Ono pri zakladaní kompozície v After Effects nie je na výber žiadna farba pozadia. Samotná kompozícia sa síce vytvorí s čiernym pozadím, ale nie je to pozadie v pravom zmysle. Je to len proste nejaká čierna výplň, aby tam niečo bolo. Na transparenciu slúži špeciálny čudlík, ktorý keď sa stlačí, tak sa na pozadí ukáže ono známe kockované pozadie. Takže biela farba na pozadí sa prakticky nemá odkiaľ vziať.
Transparenciu som si overoval tak, že som dal video z foťáku a naň som dal vrstvu animácie s priesvitnosťou. Všetko fungovalo bezchybne. Tam kde bola transparencia tak presvitalo video z fotoaparátu.

Jediné dve veci, ktoré mi napadli, že by tam mohol byť pes zakopaný sú, že:
1. Defaultná kompozícia sa vytvára s farebnou hĺbkou 8 bits per channel. Je ešte na výber aj 16 a 32 bits per channel. Ja som vytváral s 8 bpc. Tak či by v tej farebnej hĺbke kompozície nemohol byť nejaký problém?
2. Pri exporte videa sú na výber neviem ako to nazvať, ale dajme tomu "farebné krytia" Straight (Unmatted) a Premultiplied (Matted). Už je to vyše dvoch mesiacov čo som tie videá exportoval do .mov a presne si nespomínam ktoré som vybral ale myslím, že som vybral asi to "Premultiplied (Matted)". Tak, či nie je chyba náhodou niekde tam?

aftereffects.jpg

Pár videí bez kockovaného pozadia už oželiem. Svet sa preto nezborí, ale nerád by som tú istú chybu opakoval stále dookola aj pri nových videách. Rád by som prišiel na to v čom je chyba.

Snad pomůže tento návod
https://www.youtube.com/watch?v=wYOwQi8 ... 76F9E9E17A
Návštěvník

IP: 46.135.99.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Návštěvník » 29. listopad 2016 21:06

Zpráva z ESP iStock

4K and UHD Photo JPEG is now officially supported by Getty Images/ESP! Here are the specs: Photo JPEG for both 4K (4096x2160) and UHD (3840x2160) at 23.98, 24, 25, 29.97, 30 fps. Progressive only of course. There is now an officially supported PC friendly 4K/UHD format!
Návštěvník

IP: 46.135.210xx

Příspěvekod PandaWild » 29. listopad 2016 21:56

Sice brali 4K už dříve (v kodeku ProRes), ale rozměr 4k prodávali jen přes GettyImages. Teď se dívám, že 4K už lidi na iStock mají v portfoliu, tak se zdá že už to konečně funguje. A když to může už být v MotionJPEG tak tím líp, protože s ProRes bylo skoro nemožné se vejít do nějaké rozumné velikosti souboru. Tak dík za info, příští várku už zkusím s MJPEG UHD.
PandaWild

Příspěvekod -Tereza- » 2. prosinec 2016 21:22

Berou vám někomu na Videohive animace? Zkušebně jsem dala tři, ale všechny odmítly, že nesplňují jejich standard kvality. Tak jestli se mám snažit dál nebo se na to vykašlat a nahrávat třeba jen natočené video, je s tím nahráváním u nich docela dost práce. Četla jsem, že tam mají sice nízké ceny, ale hodně prodejů?

Vyplatí se video nahrávat na DepositPhotos či Dreamstime? Ani na jednom se mi moc neprodávají fotky/ilustrace, tak nevím, zda to video nějak vytrhne a jestli tím chci trávit čas.

Zatím jsem od léta na SS, Fotolii, Pond5, 123rf, VideoBlocks a všude už mám nějaké prodeje, teď nově jsem začala nahrávat na iStock. Ještě nějaká fotobanka vám přijde, že se na videa vyplatí?
-Tereza-

IP: 94.112.211xx

Příspěvekod -Tereza- » 2. prosinec 2016 21:52

A ještě dotaz ohledně SS - všechna videa se mi ukazují jako prodaná na stejném místě v Africe - je to tak u všech nebo to tam fakt kupuje jeden zákazník?
-Tereza-

Příspěvekod Sagi » 2. prosinec 2016 22:37

Ahoj, potřebovala bych radu. Řekla jsem si, že bych mohla zkusit nahrat nějaká videa na iStock. Když se však pokouším nahrát ukázkovou trojici, vypisujemi to Errors were encountered:
The video's height must be between 240 and 1080 pixels. Please fix all errors to continue.Zkoušela jsem zmenšit standardní HD 1920x1080 na 1352x760, ale stejně to nebere. Co s tím? :-)
Sagi

Reputace: +41

Příspěvekod -Tereza- » 2. prosinec 2016 22:41

Sagi píše:Ahoj, potřebovala bych radu. Řekla jsem si, že bych mohla zkusit nahrat nějaká videa na iStock. Když se však pokouším nahrát ukázkovou trojici, vypisujemi to Errors were encountered:
The video's height must be between 240 and 1080 pixels. Please fix all errors to continue.Zkoušela jsem zmenšit standardní HD 1920x1080 na 1352x760, ale stejně to nebere. Co s tím? :-)

Ahoj, ta první tři videa musí být max 640 x 360 a kodek MP4 nebo H.264 je to specifikované tady http://www.istockphoto.com/help/sell-st ... quirements (Application Sample).
+Sagi Hodnocení: +1
-Tereza-

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě