Ono pri zakladaní kompozície v After Effects nie je na výber žiadna farba pozadia. Samotná kompozícia sa síce vytvorí s čiernym pozadím, ale nie je to pozadie v pravom zmysle. Je to len proste nejaká čierna výplň, aby tam niečo bolo. Na transparenciu slúži špeciálny čudlík, ktorý keď sa stlačí, tak sa na pozadí ukáže ono známe kockované pozadie. Takže biela farba na pozadí sa prakticky nemá odkiaľ vziať.
Transparenciu som si overoval tak, že som dal video z foťáku a naň som dal vrstvu animácie s priesvitnosťou. Všetko fungovalo bezchybne. Tam kde bola transparencia tak presvitalo video z fotoaparátu.
Jediné dve veci, ktoré mi napadli, že by tam mohol byť pes zakopaný sú, že:
1. Defaultná kompozícia sa vytvára s farebnou hĺbkou 8 bits per channel. Je ešte na výber aj 16 a 32 bits per channel. Ja som vytváral s 8 bpc. Tak či by v tej farebnej hĺbke kompozície nemohol byť nejaký problém?
2. Pri exporte videa sú na výber neviem ako to nazvať, ale dajme tomu "farebné krytia" Straight (Unmatted) a Premultiplied (Matted). Už je to vyše dvoch mesiacov čo som tie videá exportoval do .mov a presne si nespomínam ktoré som vybral ale myslím, že som vybral asi to "Premultiplied (Matted)". Tak, či nie je chyba náhodou niekde tam?

- aftereffects.jpg (108.97 KiB) Zobrazeno 3273 krát
Pár videí bez kockovaného pozadia už oželiem. Svet sa preto nezborí, ale nerád by som tú istú chybu opakoval stále dookola aj pri nových videách. Rád by som prišiel na to v čom je chyba.