Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Re: Co vás zajímá ohledně tvorby a prodeje videí?

Příspěvekod styna » 21. srpen 2016 16:05

+PandaWild Hodnocení: +1
styna

Reputace: +40

Příspěvekod PandaWild » 21. srpen 2016 16:41

Tady docela šikovný tutoriál na slow motion v AE, různé metody. Twixtor Pro tam dopadá nejlíp, ale i timewarp s maskou může mít dobré výsledky (raději než Twixtor z ulozto). https://www.videomaker.com/courses/1728 ... clip-speed .... ale stejně je vždy podmínkou používat velmi krátký čas závěrky, jinak z toho ani kvalitní filtr nic nevytáhne
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 21. srpen 2016 17:09

Zrovna asi predvčerom som pozeral jeden tutoriál na slow motion v After Effects a napadlo mi, že keď dôjdú nápady na animácie, tak by som si mohol jedno-dve slow motion videá vyskúšať. Otázkou je, či ich budú vôbec na fotobankách brať a či sa budú aj predávať. ;)

A pozerám, že v tom tutoriáli je tiež použitý Twixtor. Nevadí..., nájde sa iný tutoriál s interným AE nástrojom a bude. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Peteer » 28. srpen 2016 11:27

Ahojky, mám dotázek, už se pomalu blížíme do finále a chystám se tento týden upload na youtube(pak pošlu link), ale zajímá mě otázka loga. Nejsem grafik ale fotograf takže bych chtěl využít nějaké unlimited commercial use stránky, např. https://openclipart.org/, tam jsem četl že to není problém využít jako logo a značku aniž bych musel něco platit.
Máte nějaké lepší stránky případně?Díky moc
Peteer

Reputace: +16

Příspěvekod shalom3 » 28. srpen 2016 12:33

Nevím, ale upřímně řečeno, po přečtení tohoto článku http://www.fotobanky.cz/proc-nepouzivat ... zky-zdarma bych se docela bála. Oni si mohou kdekoli napsat cokoli a právní důsledky nenesou. Spíš bych doporučila se poohlédnout mezi známými, zda by někdo něco nevytvořil ve vektoru, sama často tímhle způsobem kamarádům vypomůžu, když si něco načrtnou.
+Marsan, +Peteer Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Peteer » 28. srpen 2016 12:37

Já nemám problém s tím to někde koupit, ale jde mě o to abych nemusel kupovat celé předplatné ale pouze jeden dva obrázky které si pak upravím na logo a aby to bylo právně OK, nezkoumal jsem fotobanky která je na to best
Peteer

Příspěvekod Ravennka » 28. srpen 2016 14:35

Problém je, že obrázek z fotobanky nemůžeš použít jako logo.

Nevím, kolik jsi do toho ochoten vrazit, ale buď existují fb přímo na loga (ale tam se pohybuje 1 logo v řádek stovek dolarů), a nebo pak jsou různé "free logo maker" (použij google), které ti umožní stvořit si logo z předpřipravených template, které si můžeš upravit a pak v malém formátu si to většinou můžeš zadarmo stáhnout, větší (vektor) verze jsou pak tak cca $20 + a nebo případně pak nějaká zakázka - ale to už jsi určitě v číslech, které nechceš :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Peteer » 28. srpen 2016 14:52

Ravennka píše:Problém je, že obrázek z fotobanky nemůžeš použít jako logo.

Nevím, kolik jsi do toho ochoten vrazit, ale buď existují fb přímo na loga (ale tam se pohybuje 1 logo v řádek stovek dolarů), a nebo pak jsou různé "free logo maker" (použij google), které ti umožní stvořit si logo z předpřipravených template, které si můžeš upravit a pak v malém formátu si to většinou můžeš zadarmo stáhnout, větší (vektor) verze jsou pak tak cca $20 + a nebo případně pak nějaká zakázka - ale to už jsi určitě v číslech, které nechceš :mrgreen:

to nezní špatně.o) máš nějaké favourite stránky které umí ty vektory?
Peteer

Příspěvekod Ravennka » 28. srpen 2016 15:53

Prvních pět odkazů z googlu na tohle heslo vyhazuje různé "free" tvořidla... každé má jiné obrázky, to budeš muset okouknout a vybrat si. Já jenom vím, že to existuje, teď jsem se jenom koukla jak moc je to "free" :lol:

Akorát samozřejmě to pak nebude unikátní logo (resp ten piktogram), ten pak může mít kde kdo, ale nikdo se nemůže za něj soudit. Bude to OK, ale může se stát, že tě někdo upozorní, že obdobné logo už někde viděl...
+Peteer Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod admin » 28. srpen 2016 18:07

Něco málo informací o problematice použití free obrázku a nebo vektoru z fotobanky jako loga: http://www.fotobanky.cz/pouziti-ilustra ... -jako-loga

Osobně bych raději poptal známých a nebo vypsal soutěž na nějakém serveru - o některých jsem se zase rozepsal zde: http://ilustrator.cz/grafik-zakazky-prace/ v sekci Mikroslužby a mikrozakázky - tam jsem to tedy popisoval z druhé strany (ze strany grafika), ale z hlediska zákazníka získáte několik návrhů za hodně slušnou cenu (pravda kvalita pak může odpovídat ceně, osobně jsem to nezkoumal...)
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

PředchozíDalší

Zpět na O videu a jeho tvorbě