Skúšal som snáď všetok dostupný software ktorý mám v PC a ktorý dokáže zobraziť informácie o médiu. Napríklad som skúšal program MediaInfo, Adobe Bridge, potom prehrávače KM Player a Daum PotPlayer, ktoré tiež majú v sebe zabudovaný nástroj na informácie o médiu. Ďalej som skúsil aj tebou spomínaný XMedia Recode a aj priamo vo Windows som klikol pravým tlačítkom na vlastnosti súboru. Nikde žiaľ nie je info o alpha kanále. Len to, že bol použitý PNG kodek, ale to je nedostačujúca informácia, pretože video s PNG kodekom nemusí obsahovať alpha kanál.
Hľadal som aj na Google, ale márne. Tak som zase asi jediný, kto by bol rád, keby sa dalo niekde zistiť, či video obsahuje alpha kanál, alebo nie, keďže to žiadny programátor zatiaľ do žiadneho programu nenaprogramoval. Teda nie, že by som bez tejto informácie nedokázal žiť. Doteraz som to moc nepotreboval, ale minule, keď som exportoval video z AE, tak som sa trochu zamyslel a potom som nevedel, či som v exporte zapol voľbu RGB+alpha, ktorá slúži na exportovanie alpha kanálu. Takže občas by sa zišla možnosť skontrolovať vyexportované videá na prítomnosť alpha kanálu. No nič..., ak to nejde, tak si budem musieť pri expotre dávať väčší pozor, ktoré voľby mám vybraté. Ale prekvapuje ma, že sa taká prkotina nikde nedá zistiť.