Motion Elements - začínají prodávat i foto

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Re: Motion Elements - začínají prodávat i foto

Příspěvekod Egeris » 7. listopad 2021 12:46

PandaWild píše:
Egeris píše:Vyplatí se vůbec nahrávat na MotionElements? Zkusil jsem tam dát pár videí, ale to jejich nahrávání a přidávání KW mi přijde docela krkolomný...
Videa jsem na MotionElements nahrál hromadně s automatizací. Příjmy mi dělají asi tak polovinu z toho co iStock nebo 123RF. Ale za minulý měsíc mě příjemně překvapily docela vysokou výplatou (polovina dříve ročního výdělku), jak jsem se díval bylo to za subscription obrázků.

A jak přesně se to dá automatizovat? Když zkoumám ten web, tak to vypadá, že pro každou skupinu videí se stejnými metadaty bych měl vytvořit nový metadata template a ten pak aplikovat. Nějakou hromadnou selekci a editaci, jak to má třeba šutr, jsem nenašel...
Hodnocení: 0
Egeris

Reputace: +114

Příspěvekod PandaWild » 7. listopad 2021 13:58

Nahrával jsem s využitím šablon. Tady jsem sepsal k tomu návod, ale je to už 5 let, od té doby jsem na MotionElements nenahrával a asi se to od té doby už změnilo. http://forum.fotobanky.cz/post41703.html#p41703
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod shalom3 » 7. listopad 2021 14:10

PandaWild píše:Tohle píšou v Artist / Payouts v detailech k platbě. Detaily k jednotlivým prodejům videí jsou v Sales / On-demand, jsou tam Monthly Reports kde jsou jednotlivé prodeje za měsíc.

Ale jednotlivé kusy, které se prodaly přes ten Market, ty tam vidět nejsou - nebo se špatně dívám?
shalom3

Reputace: +1125

Příspěvekod Egeris » 7. listopad 2021 14:22

PandaWild píše:Nahrával jsem s využitím šablon. Tady jsem sepsal k tomu návod, ale je to už 5 let, od té doby jsem na MotionElements nenahrával a asi se to od té doby už změnilo. http://forum.fotobanky.cz/post41703.html#p41703

Hodně z toho bude asi stále aktuální. Díky moc.
Egeris

Reputace: +114

Příspěvekod PandaWild » 7. listopad 2021 14:55

shalom3 píše:
PandaWild píše:Tohle píšou v Artist / Payouts v detailech k platbě. Detaily k jednotlivým prodejům videí jsou v Sales / On-demand, jsou tam Monthly Reports kde jsou jednotlivé prodeje za měsíc.

Ale jednotlivé kusy, které se prodaly přes ten Market, ty tam vidět nejsou - nebo se špatně dívám?
Pár let jsem to nesledoval tak nevím co je Market. :oops: V On-demand v měsících vidím rozpis prodeje jednotlivých videí, ale v Subscription nejsou prodeje jednotlivých obrázků, jen celková statistika - grafy dolarů za měsíc a (asi) počtů prodaných souborů za měsíc.
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod shalom3 » 7. listopad 2021 16:08

Jasně - oba myslíme určitě to stejné - celým názvem GCP Market Place Subscription, akorát jsme si to každý jinak zkrátili. Earnings jsou vcelku jasné - ve sloupcovém grafu, ale co značí ta zelená vlnovka, to se můžeme jen dohadovat - ano, počet prodejů je pravděpodobný. Donedávna v té tabulce byly 3 záložky - Earnings, Views a Favorit add, na každé záložce byl k vidění graf. No, "změnám k lepšímu" se asi dneska nevyhne vůbec nic.
Mimochodem, co vůbec znamená ta třetí položka - GCP: Video Editing Platforms (API)? Já jsem si to před časem zapnula, ale není vidět, že by se něco dělo.
shalom3

Příspěvekod castyhost » 16. únor 2022 17:25

ta vlnovka vychazi z puvodniho View, asi to bude rozkliknutí stránky se souborem, neni tam prima umera k vydelkum

Dneska druhy nejvyssi vydelek na ME. Sice zadny mega, ale v pomeru nulovyho prudeni s MR/PR je vnimam jako pozitivni podnik...rucni vyplnovani kazdyho vidka zvlast je vopruz

hledani kw
40% abstract
20% water
12% backgrounds
3% background
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Painter » 16. únor 2022 18:24

castyhost píše:Dneska druhy nejvyssi vydelek na ME

Tak mě zase rozesmál téměř desetinový výdělek oproti předchozím měsícům. Už jsem si říkal že je z ME zajímavá FB a teď pár dolarový výdělek za celý měsíc. :evil:
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod shalom3 » 16. únor 2022 18:31

Za mne - příjemné překvapení - cca 2.5 x více než na Shutru a na Adobe. Už rok spokojenost, hlavně aby to vydrželo.
shalom3

Příspěvekod castyhost » 16. únor 2022 18:54

Painter »

schalne, jak mas tu vlnovku statistik?
je tam videt zavislost?
castyhost

IP: 92.240.175.1xx