Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Re: Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Příspěvekod Lenka » 4. prosinec 2015 13:15

Ještě teda takhle: kw a titulek nezachrání obsah. Pokud budu vědět, pro koho dělám, což pro mě znamená informaci o přibližné lokalitě výskytu, plus na jaké kw stahoval, tak se s tím dá už trochu pracovat při zachování utajení osobních údajů zákazníka. Pokud bych například měla zpětnou vazbu, že moje abstrakce se prodávají především v Brazilii, tak tomu přizpůsobím barevnost. Pokud bych měla informaci, že moje fotka hrnku kafe se prodala v Íránu, tak si přestanu zahrávat s myšlenkou, že by bylo fajn dát tam někoho, jak to kafe pije. Toto jsou informace, který potřebuju, abych byla efektivnější. Místo toho mi Pond nabízí "pravděpodobný kw který už jsem někde použila u věci která vypadá o dost jinak", což, kdybych chtěla, si můžu vyrobit doma v openoffice. :twisted:

Edit:
A samozřejmě: pokud mi Pond pošeptá, že se chystá zaútočit na japonský trh, tak budu hledat, co by mohlo zaujmout Japonce. I když o tom mám určité pochybnosti, před nějakou dobou podobná fotobanka jménem Pixmac stála o typická česká témata, tak jsem kvůli ní vyrobila Mikuláše, kterýho jsem původně vůbec ani nechtěla dělat. Kupodivu se velice dobře prodává na celkem mnoha fotobankách, jenom jaksi na Pixmacu a na Pondu se neprodal ani jednou. Né že by mi to nebylo líto a né že by mi to nebylo divný.
Hodnocení: 0
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod vikinek » 4. prosinec 2015 16:23

Já sem k teto fotobance totálně naprosto nezaujatý ale vše sem si přečetl. S toho co tu bylo řečeno napsáno sem došel názoru že na tuto fotobanku nikdy nenahraji ani jeden obrázek a řeknu proč. Jeto naprosto neschopná fotobanka ze které nikdy nic pořádného nebude není konkurence schopná a pokud si neumí ani zajistit pořádného IT který jim to dá do takového stavu jaky potřebují během 14 dní a dělají to jak se říká na koleně a na úkor schvalovacích editorů a nechají si pro takovou blbost na které pracují ujít předvánoční statisícové zisky mě připadá naprosto neprofesionální. Když sem čet že jim to trvá už dva měsíce a napsal sem že jim to ještě dva měsíce až tři potrvá tak mě je hned jasné že sou to jen partička dvou až tří kluku kteří nemají apsolutní pojem jak se tyto věci profesionálně dělají a naprosto neumí zvládnout situaci trhu. Podle mě to byl jen takový nápad jak se bude na tom rýžovat prachy ale prostě nezvládají situaci techniku marketing a trh a pak zjistili že je s toho houby sem tam nějaká kačka tak přemýšlí jak to vylepšit a uvést do chodu aby je to aspoň uživilo když už si s tím dali tolik práce a jaksi zapomínají na to že s klientelou nemohou takhle zacházet protože klient je číslo jedna k jejich výdělku a vždy by měl být na prvním místě a naprosto ho nezajímá že mají nějaký technický problém a u profesionálů se tyto věci ani nesmí dostat k lidem ta fotobanka prostě musí jet prodávat brát nový materiál prostě fungovat a né se zastavit kvůli tomu že teď děláme nějaký program tak na vás nemáme čas za dva tři měsíce možná bude. No co to je za přístup? Co to je za profesionální provozování živnosti? Myslíte že s tímto přístupem vám někdy ta fotobanka bude vydělávat peníze? Myslíte že s touto pověstí ještě tu fotobanku postavíte někdy na nohy? Já myslím že ne budete se vtom ještě nějakou dobu plácat a pak to stejně zabalíte. Jako nápad to byl dobrý českých fotobank je málo pokud by jste udrželi kvalitní materiál dbali na vyhledávání slov aby zákazník se nemusel prohrabávat tisíci stránkami ale snadno a rychle našel to co hledá udělali dobré technické zázemí zveřejnili www stránky udělali masovou reklamu tak by si to vaše podnikaní našlo rychle svou klientelu a bylo by života schopné a zisky by mohli dosahovat řádově i několika milionu měsíčně. Když se podíváš tady dolu tak jen tu je 551 členů to znamená 551 grafiků a fotografů a tito dokáží vyprodukovat obrovské množství prodejného materiálu který by vám zajistil ty milionové zisky co vám unikají. Jenže vy nemáte čas protože musíte pytlikovat na koleně nějaký prográmek o který stejně nikdo nestojí a to podstatné vám uniká což sou ty miliony co jste mohli dávno mít kdyby jste zvolili správné priority a drželi se jich jak klíště a neslevily. A kdyby jste měli ty miliony tak si můžete dovolit pak pořádného IT ekonomického poradce a jiné lidi co by vám pomohli s toho vyždímat co nejvíce peněz a rozšířit se do cele Evropy a pak následně třeba i celého světa a konkurovat těm velkým fotobankam jako je třeba shutterstock. Takže se zamyslíme co vlastně máte. WWW stránku nedokonalou k vaší spokojenosti a spokojenosti zákazníku malé technické zázemí které asi nepojme ten nápor dat co lidi poslali proto to už ani neberete nemáte lidi na různé profese a fotobanka nefunguje a u grafiku máte tak pošramocenou pověst že vám tam už stejně nikdo nic posílat nebude a nejdůležitější je to že nemáte správně nastavené priority vašeho podnikání. Takže toto sou mé důvody proč nikdy nebudu na vaší banku nahrávat obrázky.
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod Lenka » 4. prosinec 2015 18:01

Vikinek: technická: oni nejsou česká fotobanka, jsou pobočka americké fotobanky. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod vikinek » 4. prosinec 2015 18:14

Lenka píše:Vikinek: technická: oni nejsou česká fotobanka, jsou pobočka americké fotobanky. :lol:

To sem se nikde nedočet . S toho co tu bylo napsáno mě to tak připadlo. Ale to je fuk česká nečeská jejich chování je přinejmenším divné.
vikinek

Příspěvekod PandaWild » 4. prosinec 2015 18:25

Tak to jsem tu jediný komu Pond5 výborně vydělává a je s ním plně spokojený? :?
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ravennka » 4. prosinec 2015 18:30

A prodávají Ti i něco jiného než videa?
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 4. prosinec 2015 18:40

Moc ne, protože na Pond5 se prodávají hlavně videa. Ale i ta za to stojí. Když mám v tvorbě 10% videí a Pond5 na 4. místě v ziscích z 10 fotobank, bylo by zajímavé mít 100% videí. Nejspíš bych ho pak měl vysoko na 1. místě.
PandaWild

Příspěvekod Miky » 4. prosinec 2015 18:57

Me pond5 kazdy rok proda fotky a videa(hlavne videa) za nekolik tisic dolaru. Ja jim fandim! Maji opravdu ferove podminky vudci kontributorum a to uz se dnes moc casto nevidi. Patri mezi spicku na celosvetovem online trhu se stock footage a doufam ze to tak zustane.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pond5
https://www.linkedin.com/company/pond5
vikinek napsal recenzi na fotobanku o ktere nic nevi a nema s ni temer zadnou zkusenost. I takove veci se stavaji. ;)
Miky

Reputace: +68

Příspěvekod vikinek » 4. prosinec 2015 19:29

Miky píše:Me pond5 kazdy rok proda fotky a videa(hlavne videa) za nekolik tisic dolaru. Ja jim fandim! Maji opravdu ferove podminky vudci kontributorum a to uz se dnes moc casto nevidi. Patri mezi spicku na celosvetovem online trhu se stock footage a doufam ze to tak zustane.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pond5
https://www.linkedin.com/company/pond5
vikinek napsal recenzi na fotobanku o ktere nic nevi a nema s ni temer zadnou zkusenost. I takove veci se stavaji. ;)

Hele já sem napsal to co sem se tu dočetl tak aspoň vidíte jak to vypadá a pusobí když si to přečte naprosto neznalí člověk.
vikinek

Příspěvekod PandaWild » 4. prosinec 2015 20:09

Což je pro contributory dobře, snižuje se tím konkurence.
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na Pond5