Výdělky na iStock

Re: Výdělky na iStock

Příspěvekod PandaWild » 28. září 2014 10:51

Návštěvník :D

Nebo přejít do jiného podnikatelského oboru. Stále ještě je nabídka contributorů vyšší než poptávka fotobank, tak ještě stále je kam klesat než se síly vyrovnají.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod anik » 28. září 2014 12:22

Návštěvník píše:Byt vami tak demonstrativne zrusim portfolio na Istocku, tohle si prece nemohou dovolovat. Je treba jim zasadit uder. Podivejte se na Fotolii, jeste se trese, po te co mnozi nekompromisne tvrdi dodavatele smazali sva jedinecna dila...:-)

Zbytečná ironie. Istock opouští kontributoři dlouhodobě, hlavně ti exkluzivní. S nimi odchází i zákazníci. A určitý "úder" jim to očividně zasazuje - proč asi přišla ta změna cen.. Ostatně posledních pár let těch změn bylo spoustu a žádná nepřinesla nic dobrého, Istocku už prostě dochází dech. Po této změně odejdou postupně další lidi.

Fotolia přišla o několik milionů fotek a obrázků, plus veškerou budoucí tvorbu lidí, co od ní odešli a další, co se nikdy nepřipojí, protože s Dollar Photo Clubem nesouhlasí. Co se odehrává na jejich mítincích, jestli se tam někdo třese, to se nedozvíme, ale šťastní z toho určitě nebyli - v každém případě přichází o materiál, který bude dostupný na jiných fotobankách. A plánovaný úspěch DPC, který měl smést dosavadní zavedené fotobanky typu Shutterstock, se nějak nekoná...
anik

Reputace: +3

Příspěvekod Návštěvník » 28. září 2014 14:51

No, nevím. Mě osobně se rozběh nového projektu na Fotolii spojuje s velkým nárůstem prodejů (cca 50%) a především se zvýšením zisku v licencích mimo základní předplatné... Na Istock si dlouhodobě také nemohu stěžovat... Bude to zřejmě velmi individuální...
Návštěvník

IP: 109.81.231.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod mp82 » 28. září 2014 19:22

Návštěvník píše:...velkým nárůstem prodejů (cca 50%)...

aby byla tato informace k užitku, mohl bych poprosit o alejspoň přibližné nastínění, zda se jedná o zvýšení zisku z 10 na 15 dolarů, nebo z 1000 na 1500? hodně by mě to pomohlo
mp82

IP: 93.91.49.1xx

Příspěvekod Návštěvník » 28. září 2014 21:28

...overall rank pod 500...
Návštěvník

IP: 109.81.231.1xx

Příspěvekod mp82 » 29. září 2014 10:18

Návštěvník píše:...overall rank pod 500...

díky
mp82

IP: 93.91.49.1xx

Příspěvekod petr35 » 29. září 2014 12:24

Na Shutterstocku, je to teď v září taky katastrofa na výdělky. V červenci a v srpnu jsem úplně v pohodě dosáhl na minimální výplatu 75 $. Teď mám sotva 50 $, fakt strašný, mám 1460 fotek a to ještě ke všemu denně nebo obden nahrávám nové fotky.
petr35

Příspěvekod maka » 3. říjen 2014 09:16

Jak se vam prodavaji ilustrace (ne-vektorove) na istocku? Nahravam jen jpg ilustrace ptz to jejich nahravani je slozitejsi a chtej milion nahledu a ani jsem neprosel(zkousel jsem jednou). Tak jestli ma cenu tam vubec nahravat ty jpg ilustrace? Par fotek se mi prodalo ....
maka

Příspěvekod Petr » 3. říjen 2014 12:28

maka píše:Jak se vam prodavaji ilustrace (ne-vektorove) na istocku? Nahravam jen jpg ilustrace ptz to jejich nahravani je slozitejsi a chtej milion nahledu a ani jsem neprosel(zkousel jsem jednou). Tak jestli ma cenu tam vubec nahravat ty jpg ilustrace? Par fotek se mi prodalo ....

Jpg ilustrace se mi prodávají docela dobře. Nahrávání ilustrací na iStock funguje stejně jako nahrávání jpg (respektive se nahrává eps + velké jpg s klíčovými slovy). Ten malý náhled chtějí jenom při prvním schvalování.
Petr

IP: 89.176.126.2xx

Příspěvekod maka » 3. říjen 2014 12:52

Aha dobré vědet. Jsem právě myslel, že to tak bude pořád s tím malým náhledem, který se mě nechtělo dělat. Díky za info
maka

PředchozíDalší

Zpět na iStock