admin píše:...určitě kvůli jedné fotce nepřebíhají z jedné fotobanky na druhou (cenově by se jim to nevyplatilo). Samozřejmě jsou i výjimky - takoví co kupují jednu fotku za několik měsíců, ale ti negenerují moc velké příjmy.
Nečekal jsem, že to bude takhle výrazné. Myslel jsem, že to bude nula od nuly, nebo se DPC i vyplatí, ale když se nad tím člověk vyplatí, tak to smysl dává.
- Lidi, co kupujou obrázek jednou za pár měsíců se ve fotobankách neorientují a nakupují na stránkách, na které narazí jako první.
- velcí zákazníci kterým se vyplatí předplatné (stovky obrázků měsíčně) si ho zaplatí na jedněch stránkách a tam nakupují. Největší výběr je na SS, takže bude většinou vyhrávat.
- pak je tu skupina malých/středních zákazníků, kteří potřebují desítky obrázků měsíčně. Nejlevnější je pro ně DPC, ale problém je, že spousta top obrázků tam není. Elegantní řešení je právě kombinace DPC doplněná o občasný nákup on demand na SS, kde jsou (skoro) všechny obrázky. Po koupi "kreditů" on demand na SS mám 1 rok na jejich utracení, což je spousta času.
Pokud tedy potřebuju např. 20 obrázků měsíčně a zároveň chci mít velký výběr obrázků, je pro mě kombinace DPC a SS finančně velmi výhodná. Třeba 17 obrázků nakoupím po 1$ na DPC a ty 3 co tam nemají koupím na SS a jednou za několik měsíců si tam koupím balík on demand.