shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod PandaWild » 7. říjen 2014 17:57

To bylo demo.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 7. říjen 2014 18:35

PandaWild píše:To bylo demo.
Checht. :twisted:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod styna » 8. říjen 2014 08:03

tlamic píše:to petr35: tady je odkaz http://www.shutterstock.com/gallery-1854701p1.html. Honza

Koukla jsem na tvé portfolio očem jde řeč. Ta tvoje fotka I love L.A. napsaná třešněmi mi připomněla knížku Anička z 1.A
Tenhle skvost měla babička v knihovničce a já jakožto dítko komunismem skoro nepoznamenaná jsem dlouhé roky myslela, že Anička je zcestovalá a je z L. A. :lol:
styna

Reputace: +40

Příspěvekod Petr » 8. říjen 2014 08:15

IM_foto píše:Petr - muzes nejak specifikovat pokles prodeju on demand? Radove o kolik to pokleslo v $?

po týdnu už mám celkem relevantní data:

týdenní statistiky:
................. průměr bez DPC ... s DPC ... rozdíl
SS
počet prodejů:......... 383 ......... 330 .... -53
...........zisk:......... 238 $ ....... 175 $ .. -63 $

Fotolia
počet prodejů:......... 49 .......... 101 .... +52
............zisk:........ 27 $ ......... 41 $ ... +14 $

průměrné týdenní statistiky jsou počítány za poslední 4 měsíce (17 týdnů). Dost mě překvapilo, jak přesně koreluje pokles prodejů na SS s nárůstem na Fotolii.
1 týden na DPC je málo na to dělat závěry, ale i tak si dovolím tvrdit, že určitá část zákazníku si najde vyhovující obrázek na SS, pak se podívá jestli je i na DPC a pokud tam je, tak ho koupí tam, jinak nakupuje na SS. Ostatně k testování DPC mě přimělo to, že jsem se přesně takhle zachoval - našel fotku na SS, koupil na DPC.
Petr

IP: 89.176.126.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod IM_foto » 8. říjen 2014 08:34

Hmmm zajimave... tyden je opravdu malo, budu rad kdyz das report i cca po mesici (pokud to vydrzis) :)
IM_foto

Reputace: +26

Příspěvekod Petr » 8. říjen 2014 08:59

Nevydržím - tratím na tom 1000 Kč týdně :) Ale třeba to zase někdy vyzkouším.
Petr

Příspěvekod IM_foto » 8. říjen 2014 09:21

:) Tak aspon dej vedet jestli se to po vypnuti DPC zase obrati!
IM_foto

Reputace: +26

Příspěvekod admin » 8. říjen 2014 09:47

Mě přijdou ty úvahy nad přebíháním kupců z jedné fotobanky docela úsměvné - zažil jsem to ve firmě, zažívám to i jako kupující, je to podle mě nesmysl. Lidi nakupují tam, kde mají účet / předplatné, určitě kvůli jedné fotce nepřebíhají z jedné fotobanky na druhou (cenově by se jim to nevyplatilo). Samozřejmě jsou i výjimky - takoví co kupují jednu fotku za několik měsíců, ale ti negenerují moc velké příjmy.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Petr » 8. říjen 2014 15:26

admin píše:...určitě kvůli jedné fotce nepřebíhají z jedné fotobanky na druhou (cenově by se jim to nevyplatilo). Samozřejmě jsou i výjimky - takoví co kupují jednu fotku za několik měsíců, ale ti negenerují moc velké příjmy.

Nečekal jsem, že to bude takhle výrazné. Myslel jsem, že to bude nula od nuly, nebo se DPC i vyplatí, ale když se nad tím člověk vyplatí, tak to smysl dává.

- Lidi, co kupujou obrázek jednou za pár měsíců se ve fotobankách neorientují a nakupují na stránkách, na které narazí jako první.
- velcí zákazníci kterým se vyplatí předplatné (stovky obrázků měsíčně) si ho zaplatí na jedněch stránkách a tam nakupují. Největší výběr je na SS, takže bude většinou vyhrávat.
- pak je tu skupina malých/středních zákazníků, kteří potřebují desítky obrázků měsíčně. Nejlevnější je pro ně DPC, ale problém je, že spousta top obrázků tam není. Elegantní řešení je právě kombinace DPC doplněná o občasný nákup on demand na SS, kde jsou (skoro) všechny obrázky. Po koupi "kreditů" on demand na SS mám 1 rok na jejich utracení, což je spousta času.

Pokud tedy potřebuju např. 20 obrázků měsíčně a zároveň chci mít velký výběr obrázků, je pro mě kombinace DPC a SS finančně velmi výhodná. Třeba 17 obrázků nakoupím po 1$ na DPC a ty 3 co tam nemají koupím na SS a jednou za několik měsíců si tam koupím balík on demand.
Petr

Příspěvekod Návštěvník » 8. říjen 2014 17:24

Takže jestli jsem správně pochopil příspěvek Petra, tak nejlepší reklamu Fotolii a DPC dělají bojovníci proti nim. Předešlý příspěvek je vlastně návod... Na Shutterstocku se cca posledních půl roku opravdu dějí velké změny, mění se struktura prodejů, vyhledávání a jsou díky tomu větší výkyvy v průběhu měsíce, ale nedá se mluvit o poklesu zisku, spíš o růstu, který je založen na jiném základě než dosud. Na SH jsem od 2007 takže už něco pamatuji... :roll: Troufám si tvrdit, že jakékoli teorie a "zaručené návody" tady nefungují..., jen práce a nápady... Podepsal bych se pod příspěvek Admina.
Návštěvník

IP: 109.81.231.1xx

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock