Tak už ho máááám
D5300. Začnu muškami - ergonomie... no škatule je asi tak stejná jako u D60, takže žádná velká změna pro mě, ale je tam víc tlačítek, takže o chlup horší, to je fakt, ale nic, co bych nepřežil. Nabíječka je poněkud neforemná, bez šňůry. Obrovská krabice, která se strká rovnou do zásuvky, takže můžete mít problém... Ale dál jsou už jen samá pozitiva a sociální jistoty
Kombinace ISO 12800 (a to jsou tam ještě tři stupně Hi-ISO nad tím) s objektivem s F2,8 je prostě vražedná. Dá se s tím fotit i za temné noci v lese a ještě tam budou přepaly...
Samozřejmě to trochu šumí, ale zdaleka ne tak, jako D60ka při ISO1600
I ta Sigma je tak nějak... příjemná, kresba, ostření... Zkoušel jsem i dálkové ovládání z tabletu po wifi - taky fajn vychytávka třeba na focení ze stativu s delším časem... Zatím to jsou jen první dojmy, fotil jsem jen zkušebně doma v obýváku... Takže doplňuji téma: Několik hodin vlastním Nikon D5300 a objetiv Sigma 17-50/2,8 (plus ty co jsem psal předtím).
Blog o tom, co mě momentálně baví - tanec, turistika, fotografování, hudba... http://milpal.cz