Photodune všeobecně

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Re: Photodune všeobecně

Příspěvekod anik » 5. únor 2015 12:38

Ta diskuze je pořád v běhu, ale v tom druhém kratším vlákně píše představitel Envata mimo jiné:

".....Envato can and must collect the VAT, and it’s collected in our name (not our authors), and it is Envato that lodges the VAT returns and gives that money collected to the EU VAT authority..."

"Since for EU VAT purposes the VAT collected is in Envato’s name, when we remit this to the authorities, it’s done so under an Envato registration, not in the author’s name."

Takže to chápu tak, že DPH bude odvádět Envato pod svým jménem, ne jménem autorů.

Co vidím jako problém je, že budou vydávat ty faktury, jakoby prodej probíhal přímo mezi autorem a kupujícím, na fakturách budou údaje o autorovi - nechtěla bych, aby někdo mým jménem vydával fakturu, s mými údaji, pro zákazníka, kterého si sama nemůžu ověřit.

Na Envatu nejsem, ale plánovala jsem tam začít nahrávat - předtím, než jsem se dověděla o těch změnách v oblasti DPH :-/ Teď už to rozhodně neudělám, nedůvěřuju jejich postupu a zdá se mi divné, že ačkoliv změny platí od ledna, oni to stále nemají dořešeno - a sami píšou, že ty nové pravidla jsou "enormously confusing"... to je opravdu "profesionální" přístup :-/
Hodnocení: 0
anik

Reputace: +3

Příspěvekod Mickies » 9. únor 2015 10:15

Ahoj, nevíte prosím nějaké nové info? Nevím zda si zrušit účet u Graphicriver nebo ještě počkat.
Mickies

Reputace: +14

Příspěvekod PandaWild » 9. únor 2015 19:26

Zkoušel jsem videa na Videohive (Envato). Ze 150 videí mi všechna vyhodili, zůstala jen 2 která jsem kdysi ze začátku zkoušel. Viděl jsem tam daleko horší videa, zřejmě opět zvýšili přísnost výběru. Příprava videí byla zoufale pracná, nevím o pracnější fotobance. Pro mne další hřebíček do rakve Envato. Uvažuji už velmi vážně o zrušení Envato účtu, mínusy daleko přesahují plusy. Těch $30 co tam mám asi oželím.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod kelley » 9. únor 2015 22:26

Mně tam vyhodili audio skladbu (na Envato-Audiojungle), kterou mi na Pond5 komentovali slovem "beautiful"... Tak taky nevím, jestli se tam dál snažit dostat, obzvlášť když se do toho teď tak zamotaly ty daně...
Blog o tom, co mě momentálně baví - tanec, turistika, fotografování, hudba... http://milpal.cz
kelley

Reputace: +17

Příspěvekod tlamic » 10. únor 2015 07:56

Tak jsem konečně po týdnu mailování zrušil účet na PhotoDune. Honza
tlamic

Reputace: +13

Příspěvekod Petr » 10. únor 2015 08:50

Mickies píše:Ahoj, nevíte prosím nějaké nové info? Nevím zda si zrušit účet u Graphicriver nebo ještě počkat.

Taky přemýším o zrušení. Vzhledem k tomu, že už tam mám letos nějaké prodeje, tak je asi jedno kdy to zruším. Jestli teď nebo za půl roku. Průšvih z toho buď bude, nebo ne, ale už to zrušením účtu neovlivním. Nebo se pletu?
Petr

IP: 89.176.126.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 10. únor 2015 09:28

Chápal bych situaci takhle: Envato sice tvrdí, že je tržnicí a ne obchodníkem, ale dokud je držitelem peněz a peníze nejdou od zákazníka přímo k nám na účet a nemůžeme si je od Envata libovolně "vybrat", tak je obchodníkem. Ani není finanční bankou. Náš příjem je jen to, co od nich přijde k nám na PayPal, jejich provize není naším nákladem. Když zrušením účtu se peníze od nich nevyberou, tak nejsou příjem a není třeba to řešit. A dokud nezmění obchodní model, aby peníze šly od zákazníka přímo k nám na účet a my posílali do Envato jejich podíl, tak to není naše obchodní transakce a neměly by se ani řešit věci jako DPH, protože zatím stále obchodujeme s Envato a ne se zákazníkem. Envato nemůže vystavovat zákazníkovi faktury našim jménem. .... (což ale nemění nic na tom, že jejich přístup a prostředí se mi už vůbec nelíbí)
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Ravennka » 10. únor 2015 10:23

Já to moc pečlivě nestudovala, ale dočetl se tam někdo někde, proč přešli na tuhle patlaninu? Já bych pochopila, že se chtějí zbavit té ostarosti o DPH. Ale když tohle jim stejně zůstalo, tak proč ty blbiny kolem s těma fakturama a tak? Je to přece "atoucí a ibecilní" a oni si nijak nepomohli...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Martin z kopce » 10. únor 2015 17:38

Jestli dph nebyla jen výmluva a příležitost, jak udělat změnu na platformu kde autor je přímý prodávající, protože to je pro ně jistě výhodnější. Takto mohou tvrdit, že za tu změnu může zlá Evropská unie.
Martin z kopce

Reputace: +4

Příspěvekod Mickies » 10. únor 2015 17:48

Jak by to vůbec fungovalo v případě, že by k takové změně došlo například u Shutterstocku? Museli bychom poskytnout fakturu ke každému prodeji? Takže něco nemožného? A s fotobankami bychom měli utrum...
Mickies

Reputace: +14

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní microstock fotobanky