cloud na zalohu

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Re: cloud na zalohu

Příspěvekod Bananaboy » 24. březen 2015 23:04

Filip píše:https://mega.nz

To si teda hodne odvážny, keď na mega.nz dávaš zálohy dôležitých súborov. Osobne by som sa tam bál nahrávať aj keby mi dali hoci 100 GB. Je to Kim Dotcomova stránka a je len otázka času, kedy mu ju zmažú tak ako to spravili s megauploadom. A dáta užívateľov budú nenávratne preč.
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 24. březen 2015 23:50

Jako druhá záloha by to mohlo jít, ale chtělo by to vlastní šifrování, ne jejich (aby to nemohli zneužít).
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod kasparv » 27. březen 2015 11:16

kasparv

Reputace: +2

Příspěvekod Anika » 31. březen 2015 16:32

Bananaboy - dnes jsem zaregistrovala manžela do Copy na druhém počítači a žádné bonusy se nám nepřipsaly. Zkoušela jsem googlit a našla jsem dost lidí se stejným problémem, obecně radili napsat na podporu. Napsala jsem a bonusy nám ochotně přidali manuálně během pár hodin. Možná bys taky mohl zkusit napsat, když se ti bonus za mě nepřipsal.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod PandaWild » 31. březen 2015 19:17

U manžela zřejmě detekovali stejnou IP a tak to zablokovali jako pokus o zneužití stejným uživatelem.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Anika » 31. březen 2015 19:40

Ale jinak je to asi běžná situace, když si tam zakládají účet členové jedné rodiny.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Bananaboy » 25. červenec 2015 18:30

Nechcem zakladať novú tému, tak sa spýtam tu.
Na akom princípe vlastne funguje cloud? Napríklad: Mám 2 PC. Na obidvoch budem mať nainštalovaný cloudový software (napr. Copy) so synchronizačnými zložkami, ktoré si ten software vytvoril pri inštalácii. Na 1. PC nakopírujem do synchronizačnej zložky súbory ktoré chcem synchronizovať. Tie sa mi vďaka cloudu objavia v synchronizačnej zložke aj na druhom PC. Ak niektorý so súborov zmažem, tak sa mi opäť zmeny prejavia aj na druhom PC. Do tohto bodu to chápem, ale čo sa stane ak cloudová služba ukončí svoju činnosť a zmaže dáta zo svojich serverov? To sa potom zmažú aj súbory u mňa v synchronizačných zložkách v obidvoch PC? Alebo ostanú? Alebo ako to je vlastne?

Pýtam sa to preto, lebo momentálne mám hlavnú zložku "Ilustrácie" s ilustráciami na inom pevnom disku ako Copy synchronizačnú zložku. Zložku "Ilustrácie" pravidelne zálohujem na externý disk. S kúpou notebooku by som ale chcel pristúpiť k reorganizácii. Zložku "Ilustrácie" by som zrušil a obsah by som dal do synchronizačnej zložky "Copy" aby sa mi obsah sám synchronizoval medzi PC. Zdá sa mi to ale riskantné práve preto, ako som napísal vyššie. Bojím sa, že službu Copy zrušia a ja prídem o súbory ktoré nebudem mať zazálohované na externom disku. Ak si ponechám súčasnú zložku "Ilustrácie", tak v tom zálohovaní zase začnem mať guláš. :lol: Keď si predstavím, že niečo upravím na notebooku, to sa mi zosynchronizuje v zložke "Copy" na stolnom PC a zo zložky "Copy" to budem musieť aktualizovať v zložke "Ilustrácie" a odtiaľ občas zazálohovať na externý HDD, a takto stále dookola, tak dostávam husiu kožu. :D Ako to riešite vy?

Externý HDD so sebou ťahať stále nechcem. Predsa len je to jemná technika a otrasy by mu neprospeli. Nosiť "flashku" s kompletnou mojou tvorbou tiež nepripadá do úvahy. To je mrňavá vecička, ktorú by som časom určite niekde stratil a niekto by prišiel ľahko a bezpracne k stovkám mojich ilustrácií.
Bananaboy

Příspěvekod Nikagrafic » 25. srpen 2015 18:42

Taky by mě zajímalo toto téma. Sice začínám a mam jen nějakou stovku souborů, které prozatím zálohuji na Google disku. Nevím ale jestli je to nejvhodnější způsob a jestli nejsou lepší právě nějaký pevný přenosný HDD.
Nikagrafic

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 25. srpen 2015 18:54

Tak ja mám momentálne zálohy 2x na pevných diskoch v PC (D: a F: je to na dvoch rozdielnych, fyzických diskoch, nie partíciách), potom na externom H: disku, na cloude a na disku v notebooku, t.j. spolu 5 záloh. A ešte uvažujem o jednom cloude. :D Tak snáď to bude stačiť. Čím viac záloh, tým lepšie.
Bananaboy

Příspěvekod Nikagrafic » 25. srpen 2015 18:58

Tak to se mám ještě v čem pochlapit teda :D
Nikagrafic

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse pro nováčky