shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Bananaboy » 19. duben 2015 20:12

To zas bude v alejích... pardon... fotobankách naflekováno. :lol:
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod pepe » 20. duben 2015 08:18

venca píše:ooooo :O mega gratulačka! :) můj největší prodej byl za $12

Díky
pepe

IP: 88.103.231.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Pedro » 21. duben 2015 09:58

anik
Jinak na Shutterstocku zatím žádnou změnu v příjmech nevidím, posledních pár měsíců bylo vyrovnaných, březen zatím rekordní, duben trochu nižší kvůli svátkům.

Duben patřil u mě vždy k nejsilnějším měsícům, několik let zpět bez ohledu na svátky. Svátky s tím nemají nic společného,(a to nemám ani jedno velikonoční vajíčko v portfoliu). :D

Do března klasická stagnace na SS, což je v pořádku, kdo už to dělá delší dobu a není velkovýrobna. Ale po změně v předplatném a taky podivném řazení nových ilustrací se to v dubnu nějak sere.

Jiné větší fotobanky, (IS,123RF,FT), jedou bez problémů, na rozdíl od SS tam rostou příjmy stabilně.

Ti co jste na SS v nejvyšším levelu máte stejné zkušenosti?
Pedro

Reputace: +78

Příspěvekod Ravennka » 21. duben 2015 10:08

Ja v nejvyssim lvl teda rozhodne nejsem, ale pridavam se "do party". Stazeni nevypada, ze by bylo nejak zvlast mene, nez v breznu, ale penezove je to o dost horsi... same subs :?
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod admin » 21. duben 2015 10:10

Žádný drastický propad tam nemám, spíše mi připadá, že březen byl hodně nadprůměrný, duben mám zatím na úrovni února. Podle mě více záleží na tom, jaké ilustrace se podaří nakreslit. Vidím to na statistikách tvorby v jednotlivých měsících - někdy se zadaří a je tam bestseller a pak celá ta měsíční tvorba vydělává třeba trojnásobek toho, co tvorba v minulém měsíci. Jindy se holt nezadaří...
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Pedro » 21. duben 2015 10:30

admin píše:Podle mě více záleží na tom, jaké ilustrace se podaří nakreslit. Vidím to na statistikách tvorby v jednotlivých měsících - někdy se zadaří a je tam bestseller a pak celá ta měsíční tvorba vydělává třeba trojnásobek toho, co tvorba v minulém měsíci. Jindy se holt nezadaří...

Jo Petře to bych chápal a v tom máš pravdu. Proč, ale sakra ostaní fotobanky jedou jako by se nechumelilo. Ten pokles je jen u SS, ODD mi dělaly kolem 50% měs.příjmů u SS, teď jako by neexistovaly?
Nejlepší na tom je, že pozice mých bestsellerů je na předních mistech, ale vůbec se neprodávají.
Asi jsem invisible :D
Pedro

Příspěvekod Pedro » 21. duben 2015 10:41

Ravennka píše:Stazeni nevypada, ze by bylo nejak zvlast mene, nez v breznu, ale penezove je to o dost horsi... same subs :?

O tom přesně mluvím, díky za reakci. ;)
Pedro

Příspěvekod Neznamy » 21. duben 2015 10:47

Pedro píše:
anik
Duben patřil u mě vždy k nejsilnějším měsícům, několik let zpět bez ohledu na svátky. Svátky s tím nemají nic společného,(a to nemám ani jedno velikonoční vajíčko v portfoliu). :D

Ti co jste na SS v nejvyšším levelu máte stejné zkušenosti?

U mě se tedy svátky počítají. O svátcích mám prodeje cca na 20 % pracovního dne (tak jako víkendy). Takže u mě rozhoduje počet pracovních dní v měsíci.

V SS za duben počítám s mírným poklesem nebo stagnací oproti březnu - přisuzuju to právě menšímu počtu prac. dní v dubnu. Březen mívám tradičně 2. nejsilnější měsíc. V březnu jsem měl v SS nárůst oproti únoru 40 %. Takže mírný pokles nebo stagnaci považuju za přijatelnou. Dodávám, že jsem v nejvyšším levelu.
Neznamy

IP: 88.208.91.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 21. duben 2015 10:52

Mňa viac trápi, že sa nepredávajú nové obrázky. Keď som dávnejšie nahral dávku 20 nových obrázkov, tak sa mi vždy po schválení z nej stiahlo aj 5-10 kusov. Teraz tak maximálne 1-2 kusy z každej novej 20 kusovej dávky. Napríklad z poslednej dávky, ktorú mám schválenú už tri dni sa nepredal ešte ani jeden a už sa asi ani nepredá, lebo po troch dňoch sú už bohvie kde na nejakej 150 strane vo vyhľadávaní. :(
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod Pedro » 21. duben 2015 11:10

Bananaboy píše:Mňa viac trápi, že sa nepredávajú nové obrázky. Keď som dávnejšie nahral dávku 20 nových obrázkov, tak sa mi vždy po schválení z nej stiahlo aj 5-10 kusov. Teraz tak maximálne 1-2 kusy z každej novej 20 kusovej dávky. Napríklad z poslednej dávky, ktorú mám schválenú už tri dni sa nepredal ešte ani jeden a už sa asi ani nepredá, lebo po troch dňoch sú už bohvie kde na nejakej 150 strane vo vyhľadávaní. :(

Ano i to jsem rozebíral v jiném vlákně, problém nových schválených obrázků. Propadnou se opravdu až na 150 stránku, je to díky novému systému řazení, po schválení čekáš dva dny a pak se dostaneš mezi velkovýrobnu kde je 200 identických obrázků a ztratíš se a nikdo už tě nikdy nenajde.
Pedro

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock