Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Re: Zeptejte se, na co chcete - Pond5 vám odpoví

Příspěvekod Ellie Pond5 » 5. červen 2015 15:56

Napsat nám určitě můžou všichni. :-) Proč ne? Bohužel u nikoho z nich nebudu umět předpovědět budoucnost, ale se všemi se můžeme podělit o naše nejlepší rady.
Hodnocení: 0
Ellie Pond5
Kontakt z fotobanky
Kontakt z fotobanky

Reputace: 0

Příspěvekod Ellie Pond5 » 5. červen 2015 19:24

Bonifac píše:ja sa chcem spytat ze kedy sa mi preda aspon jeden obrazok :)

Vše jsme probrali po mailu, kdy jsme se zaměřili na portfolio jen tohoto autora, ale sem dodám malé shrnutí, které se může hodit i jiným:

1) Dávejte si prosím pozor na názvy. Jsou velmi důležité, spolu s klíčovými slovy nejdůležitější. Je škoda, pokud máte stejný název pro různé obrázky nebo pokud jsou to jen 2 slova. Zkuste jich vymyslet alespoň 5
2) Pokud tvoříte transparent PNGs, jste výjimeční. Pochlubte se tím v názvu (a klíčových slovech) slovem "transparent" nebo "transparent png"
3) Tvořte a rozšiřujte své portfolio. Zaměrte se i na jiná témata. Až budete mít témat více, vytvářejte z nich kolekce, které můžete snadno pomocí jednoho linku propagovat všemožně na Internetu.

Jakékoli otázky vítany. :-)
Ellie Pond5
Kontakt z fotobanky
Kontakt z fotobanky

Příspěvekod aaron007 » 5. červen 2015 19:30

pro Ellie -Pond5
posílám na Pond fotky a videa. U fotek prodejní potenciál moc nevidím, ale u videí vidím šanci. Videa prodávám velice nepravidelně, několikrát za sebou mám prodeje každý týden a pak dva měsíce třeba nic. Neví jestli to je náhoda nebo dělám někde chybu.
1/ Videa posílám v rozlišení 1920x1080. Má význam posílat stejná videa i v menším rozlišení nebo je to jedno? Prodám vždy video v plném rozlišení.
2/ Platí ona rada o počtu klíčových slov /asi 20/ i pro videa.
3/Je rozdíl v prodejnosti u videí s 25 a 29 snímky/s, případně jsou nějaké formáty videí upřednostňovány?
Děkuji za rady. Na Pond5 mám stejné už. jméno, jako tady na foru.
aaron007

IP: 85.70.153.1xx

Příspěvekod Lenka » 5. červen 2015 19:43

Ellie Pond5:

Také by mě zajímalo, co dělám špatně. Pokud mám mít raději méně kw, pak zřejmě jedna z chyb je, že se snažím využívat váš našeptávač keywords?

Je pravda, že se na Pond5 obecně prodávají převážně videa a o fotky, rastry a vektory není zájem, nebo je to jen pověra a ve skutečnosti se mi zatím nepodařilo trefit trend?

Jakým způsobem (technicky) se vytvářejí ty kolekce? Co mám zmáčknout? (Moje angličtina je mizerná, moje prohlížeče jsou Mozilla, Chromium nebo Chrome.)

Moje portfolio je tady: https://www.pond5.com/artist/Iguanasbear
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod PandaWild » 5. červen 2015 19:51

K videím bych přidal dotaz k Ellie (a trochu i odpověď pro aaron007) - v březnu jsem přidával pro všechna svá FullHD videa i menší rozlišení 640x480. V tom měsíci jsem měl velké prodeje, hodně těch malých videí se prodalo a trochu se zvedl prodej i FullHD. Další měsíce to opět kleslo a teď prodeje jen občas. Nebylo by k tomuto projevu vysvětlení nebo poučení pro lepší strategii? U videí jsem si nastavil minimální možnou cenu a celkový výdělek je lepší než když byla vyšší cena (to se mi neprodávalo skoro vůbec), je to ok?
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod artus » 5. červen 2015 20:23

Fuha, tu to vyzerá na celkom seriózny support :) Tak som zvedavý, ako sa to prejaví na ďalších úspechoch "Ponďákov", teda prispievateľov :) Určite sú seriózne rady priamo od kotla užitočné.
Mne trochu pripadá nelogické robiť videá s nižším rozlíšením a ak mám možnosť robiť full HD, tak budem radšej robiť také...alebo to nie je dobrá stratégia? Osobne zatiaľ videá skladujem, ale už chcem vstúpiť aj do týchto vôd microstocku. Preto každá rada, ktorá pomôže udržať smer a zbytočne neybočovať, je vítaná. Dotazy, ktoré ma zaujímajú už padli vyššie, tak sa teším na odpovede :)
artus

Reputace: +13

Příspěvekod PandaWild » 5. červen 2015 20:29

Videa s nižším rozlišením mají důvod v tom, že jsou levnější ($5 za 640x480 a $10 za 1920x1080) a kupcům často stačí. Pond5 negeneruje menší rozlišení videí automaticky a proto je potřeba je přidávat zvlášť.
PandaWild

Reputace: +2005

Příspěvekod Ellie Pond5 » 5. červen 2015 20:57

aaron007 píše:pro Ellie -Pond5
posílám na Pond fotky a videa. U fotek prodejní potenciál moc nevidím, ale u videí vidím šanci. Videa prodávám velice nepravidelně, několikrát za sebou mám prodeje každý týden a pak dva měsíce třeba nic. Neví jestli to je náhoda nebo dělám někde chybu.
1/ Videa posílám v rozlišení 1920x1080. Má význam posílat stejná videa i v menším rozlišení nebo je to jedno? Prodám vždy video v plném rozlišení.
2/ Platí ona rada o počtu klíčových slov /asi 20/ i pro videa.
3/Je rozdíl v prodejnosti u videí s 25 a 29 snímky/s, případně jsou nějaké formáty videí upřednostňovány?
Děkuji za rady. Na Pond5 mám stejné už. jméno, jako tady na foru.

Myslím, že i fotky mají potenciál, ale je pravda, že videa se zatím prodávají více.
1) Nevím, jak moc malá rozlišení máte na mysli, ale například statistika za poslední měsíc říká, že nejvíc, s opravdu velkou převahou, se prodává HD 1080. Menší rozlišení než tohle, se dle mé zkušenosti prodá, pokud nakupujícího zajímá téma klipu a chce zkrátka ušetřit, protože menší rozlišení je často levnější (což může být odpověď i pro PandaWild). Nebo pokud nemá velké nároky na kvalitu. Držela bych se ale HD 1080 (a více) jako nejsnazší cesty k výdělku. Pokud máte 4K videa, tak tam je výhoda, že náš systém Vám automaticky vytvoří HD verzi, takže nakupující bude mít na jedné stránce obě verze a vy si můžete určit cenu pro každou z nich zvlášť.
2) Nejde ani tak o počet jako o trefnost a přesnost. U fotky kotěte leckdy nejde vymyslet 50 opravdu trefných a smysluplných klíčových slov, proto doporučujeme 20. U videa, kde se toho děje více, to můžete zvládnout. Používejte ale prosím jen slova, která se vážou ke klipu nebo fotce.
3) Smínky/s dle mé zkušenosti nehrají roli. Kupující, pokud si už vyhledají Vaše video, zajímá téma a kvalita. Z technických záležitostí rozlišení a často kodeky (ProRes uspokojí nejvíce nakupujících).

Fuha, celkem bychom tu rádi poskytovali seriózní support. :-)
Ellie Pond5
Kontakt z fotobanky
Kontakt z fotobanky

Příspěvekod host » 5. červen 2015 21:10

Mám na Pond5 videa, fotky, ilustrace. Za 2 roky při 2000 ks se mi tam prodalo 5 věcí. Prohlížení portfolia téměř žádné. Jak zvýšit prodej a zájem? V čem je "zakopaný pes"?
host

IP: 46.135.52.xx

Příspěvekod Ellie Pond5 » 5. červen 2015 21:34

host píše:Mám na Pond5 videa, fotky, ilustrace. Za 2 roky při 2000 ks se mi tam prodalo 5 věcí. Prohlížení portfolia téměř žádné. Jak zvýšit prodej a zájem? V čem je "zakopaný pes"?

Určitě se můžeme podívat konkrétně také na Vaše portfolio a toho zakopaného psa zkusit najít. Napiště mi na support@pond5.com, do předmětu Třeba "fotobanky.cz - pro Ellie", připište do emailu Vaše uživatelské jméno a já se na to hned v pondělí podívám. Přizvu si i kurátory od ilustrací a videí a vymyslíme pro Vás pár tipů a rad.
Ellie Pond5
Kontakt z fotobanky
Kontakt z fotobanky

PředchozíDalší

Zpět na Pond5