Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Bananaboy » 5. říjen 2015 17:18

návštěvnice píše:Už jsem tu psala několikrát, co kreslím, a že další set lesklých buttonů nebo moderních business pozadí k vyšším výdělkům nepovede. Ale bohužel, lidi jsou zaseklí v tom svém stylu. Nikdo se nechce štvát s kreslením postaviček, radši udělá další button nebo seamless pozadí - protože ty přece mají všichni :|

Ďakujem za rady. Postavičky ľudí v rôznych situáciách plánujem už dávnejšie. Momentálne mi to ešte nevychádza kvôli blížiacej sa predvianočnej sezóne. Teraz idem viac na kvantitu, ale keď to trochu opadne koncom roku a budem mať cez Vianoce voľnejší režim, tak sa do postavičiek pustím. Musím ešte vypilovať know-how ako ich budem kresliť rýchlejšie a efektívnejšie aby sa dali neskôr aj dobre recyklovať. Predsa len kresliť jednu postavičku 3 dni, ktorá sa nebude dať viac krát použiť, to nebude moc efektívne.
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod návštěvnice » 5. říjen 2015 17:21

Ravennka píše:To je spíš o tom, že button zvládne každej, ty postavičky už jsou trochu jiný lvl, kam každý prostě nedosáhne... já bych kreslila postavičky, zvířátka a podobně tak ráda... kdyby se to tomu alespoň maličko pak podobalo ;)

To je pravda no, každý má talent na jiné věci. Ale já jsem taky měla ze začátku ty obrázky slabé a postupně jsem se zlepšila, trvalo mi to roky a větší prodeje jsem začala mít, až nějakou dobu poté, co Shutterstock zavedl Followery, kteří se mi postupně "namnožili". Co se mi taky osvědčilo je pečlivost - v každém vektoru mám uspořádané vrstvy, všechny objekty ve skupinách, vše pojmenované anglicky (např. skupina face má podskupiny eyes, nose, lips atd...). Aby měl kupující maximální pohodlí, když chce obrázek editovat - aby se do mého portu vracel pro další obrázky. Do toho se taky lidem nechce, řeknou si - je to prodej za pár centů, nebudu se s tím štvát. Ale kupující se pak nevrátí, když má špatně editovatelný vektor - radši nakoupí jinde.

Jinak v portfoliu na Shutterstocku mám asi 1000 obrázků. Druhý je iStock, kde mám asi 400. Pak mám jen malé portfolio na Dreamstime, Depostiphotos a 123rf, jen asi 200, protože se mi tam nechce nahrávat a výdělky tam mám jen malé, takové drobky. Hlavní je SS a iStock.
návštěvnice

IP: 109.231.160.xx

Reputace: 0

Příspěvekod navštěvník_3 » 5. říjen 2015 17:30

diky za info.

Celkem me prekvapil ten rozdil v poctu, 600ks uz muze znamenat velkou castku ne?
A predpokladam ze to neni vyhazovanim ze strany IS :)

A fotolii nevyuzivas? U me dela jeste vetsi podil nez SS.
navštěvník_3

IP: 188.122.208.xx

Příspěvekod návštěvnice » 5. říjen 2015 17:39

navštěvník_3 píše:diky za info.

Celkem me prekvapil ten rozdil v poctu, 600ks uz muze znamenat velkou castku ne?
A predpokladam ze to neni vyhazovanim ze strany IS :)

A fotolii nevyuzivas? U me dela jeste vetsi podil nez SS.

Ne, to je tím, že na Shutterstocku mám zvlášť vektory a jejich rastrové verze. Takže čistý počet vektorů je něco přes 500, druhá půlka portfolia jsou jejich JPGy... Na iStocku to tak není, tam se prodává vektor zároveň s JPGem, takže tam mám portfolio menší. Některé bestsellery mám pouze na Shutterstocku, protože je na ty "menší" fotobanky prostě nechci dávat, nechci rozdrobovat příjmy. Na Fotolii nejsem, protože jsem si dlouho nebyla jistá, jestli bych nemusela být plátcem DPH - ze začátku jsem tomu nerozuměla... Později mě odradily jejich čachry machry s Dollar photo clubem, nebo jak se to jmenuje... Zatím nemám potřebu se na Fotolii hlásit, jen pokud my příští rok klesnou příjmy na Shuttertu (s čímž i počítám, asi se mi nepodaří to udržet).
návštěvnice

IP: 109.231.160.xx

Příspěvekod shalom3 » 6. říjen 2015 09:47

Dívám se občas na kategorii Vektory v Shutru, seřazení podle oblíbených a také nahlížím do m-ranku. Ale neřekla bych, že právě postavičky a zvířata dominují. Konkrétně na první stránce oblíbených vidím taková témata spíš výjimečně, není mi tedy jasné, jak mohou ta témata tolik vynášet. Snad jen, že je nakupují ti konkrétní foloweři, ale tam je pravděpodobné, že nakupují také hlavně za předplatné.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 6. říjen 2015 10:09

To je spíš asi tak, že je těch postaviček málo a ne každá se ti líbí, takže i když je hledá třeba desetina lidí, tak máš větší pravděpodobnost, že koupí zrovna tvojí =)

Já teda fakt nejsem kreslíř, nicméně nutno říct, že tohle http://www.shutterstock.com/cs/pic-1857 ... 5KYsw-9-40 má u mě tak 5x méně stažení než tohle http://www.shutterstock.com/cs/pic-2468 ... 5KYsw-3-97 :lol:

OT: Včerejšek na SS nejhorší pondělí za dlouhou dobu... protestuju proti takovým praktikám! :evil:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod thor83 » 7. říjen 2015 17:55

Zdravím nějak se nevyznám v těch licencích ale můj kamarád by chtěl prodávat pedagogické pomůcky do škol a potřebuje různé postavičky a obrázky . Obrázky by tisknul na takové herní desky a ty pak následně prodával . Stačí na to standardní licence ? přepokládám že je to podle licence a nákladu .
[URL=https://matchnow.info]Supreme Сasual Dating[/URL]
thor83

Reputace: +37

Příspěvekod Ravennka » 8. říjen 2015 09:36

Jaký máte (prozatím) tento týden na Fotolii? Jsem sama, kdo to má jako děs - běs - hrůza, a nebo mě válcují všichni svátkaři s Vánoci? :?
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 8. říjen 2015 09:46

Fotolia je typická tím, že ve vlnách zvýhodňuje kontributory, aby se tím promíchávali a dostávali všichni šanci. Proto se tam střídavě daří a nedaří. Měl jsem tam 2 týdny větší pokles a teď pár dnů mi už zase jede dobře. ... Takže vydrž, za pár dnů se zas dostaneš do vlny. :-)
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 8. říjen 2015 09:52

Asi nejseš sama, mně se prodaly od pondělí 2 obrázky, za 7 dní zpět 4. Také si tu někdo liboval, že se tam zase schvaluje rychle (možná jsi to psala Ty), ale poslední obrázky tam visí zase už dva dny. Kupodivu nějak ty nízké prodeje nehýbou vydatně týdenním rankem, který by měl promítat propady. Může to nasvědčovat tomu, že Fotolia obecně nějak stagnuje - leda, že by ti, co jsou před námi, zajišťovali masivní prodeje.
Jinak koukám Panda mě předběhl - také pozoruji ty vlny. Možná toho nebýt, tak bychom byli při našich "minidodávkách" zapadlí už někde hluboko pod "grafickými farmami" z východu. :lol:
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse