Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 11. listopad 2015 18:29

Tak už zbývá jedině že máš ostříží zrak a vidíš zuby tam kde je jiní nevidí.

Ano, samozřejmě že na šikmých hranách musí být zoubky, protože je to rastrová grafika. Předtím jsem to poslal špatně, zapomněl jsem zapnuté vyhlazení, tak teď znovu - screenshot z obrazovky a 3x zvětšené bez zapnutého vyhlazování (tj. ve Photoshopu musí být volba "Nejbližší soused"), aby byly patrné reálné zuby. Při běžném zvětšení na monitoru jsou tyto zuby zanedbatelné, nejsou moc vidět. Tvůj screenshot je také špatně - když jsi to zvětšoval, měl jsi zapnuté nějaké vyhlazování (a ještě jaksi zvednutou gamma korekci) a pak se to nedá moc porovnávat, není to reálný obraz ale je nečím už rozmáznutý.

forum2.gif
forum2.gif (30.32 KiB) Zobrazeno 1951 krát

Ale tohle zubatění by neměl být důvod, proč by Ti to vyhodili. Je to s antialiasingem hrany a to je v pořádku. Tady na dalším obrázku jsou vlevo zuby bez vyhlazení hrany (což je špatně a vyhodili by) a vpravo je s vyhlazením hran antialiasing (což je ok a přijmou). Pokud je ten obrázek jako vlevo, zuby bez jemných přechodů, tak je třeba při exportu hledat kde je vypnuté nějaké vyhlazování hran. A pokud jsou hrany jako vpravo, tak zubatění je ok a problém byl někde jinde.

zuby.gif
zuby.gif (5.88 KiB) Zobrazeno 1951 krát
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod vikinek » 11. listopad 2015 20:25

Pando moc krásně si to provedl a hlavně mě uklidnil já měl pravě pocit že jim vadí jakékoliv zubatosti i ty vyhlazené protože pokud třeba namaluji v corelu FORUM štětci tak to tam není. Obrázek přikládám.
Přílohy
Bez názvu – 1.jpg
Bez názvu – 1.jpg (18.21 KiB) Zobrazeno 1918 krát
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod Jakub » 11. listopad 2015 20:34

Keď ste u toho vyhadzovania, SS mi vyhodil teraz vector s popisom: No Bitmaps--Bitmap images and/or effects are not permitted. Nevie niekto v ľudskej reči čo to presne znamená? :)
Jakub

Příspěvekod Bananaboy » 11. listopad 2015 20:50

Jakub píše:Keď ste u toho vyhadzovania, SS mi vyhodil teraz vector s popisom: No Bitmaps--Bitmap images and/or effects are not permitted. Nevie niekto v ľudskej reči čo to presne znamená? :)

V ľudskej reči to znamená, že tam máš bitmapy, prípadne efekty, ktoré sa pri exporte do eps rasterizujú (napr. Gaussian blur, drop shadow a podobne).
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod PandaWild » 11. listopad 2015 21:07

vikinek píše:Pando moc krásně si to provedl a hlavně mě uklidnil já měl pravě pocit že jim vadí jakékoliv zubatosti i ty vyhlazené protože pokud třeba namaluji v corelu FORUM štětci tak to tam není. Obrázek přikládám.
Štětec má jemný okraj, kdy se hrana rozplyne, je tam plynulý přechod. Zuby tam jsou také (protože se ve výstupním obrázku pracuje s pixely), ale jsou pozvolné, tak nejsou moc patrné. To samé udělá rozmáznutí ve Photoshopu. Když by to mělo mít ostrou hranu, tak tam musí být zuby - a aby byly co nejméně nápadné, tak musí být vyhlazené antialiasingem.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod vikinek » 11. listopad 2015 22:06

Panda dík za pomoc vysvětlení a uklidnění. V zoneru je nato taková krasná věc žehlička ta to taky pěkně mázne. Tak jsme aspoň dali pár poznatku zde pro lidi co se obávají jako já že jim to vyhazuji protože to mají zubaté a ty si tu ukázal jak to muže být a jak ne. Myslím že by toto naše zkoumaní si zasloužilo možná svou kolonku neboť zde za chvíli zapadne a bude se hooodne těžko dohledávat. Jsem velice rád že jsme to probrali a došli ke konkrétnímu závěru. Take samozřejmě děkuji i hodným lidičkám co se zapojili do této debaty. Přeji vám všem krásný večer a ať se vám tvoří co nejlépe.
vikinek

Příspěvekod Bananaboy » 12. listopad 2015 16:20

Neviete či je dnes zase niekde nejaký veliký sviatok, keď sú také mizerné predaje? Veď Thanksgiving je až za dva týždne. Od začiatku mesiaca sú krásne predaje a dnes ako keby utnul!
Bananaboy

Příspěvekod Ravennka » 12. listopad 2015 16:29

Minulý týden byl super... úplné pokračování konce měsíce. Tenhle týden je to o dost slabší...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Bananaboy » 12. listopad 2015 16:40

Ravennka píše:Minulý týden byl super... úplné pokračování konce měsíce. Tenhle týden je to o dost slabší...

Ja som to mal až do dnes dobré. Len dnes sa to zastavilo, ale stačilo sa posťažovať tu na fóre a šup... v priebehu 20 minút od napísania príspevku 5 predajov. Ono to sťažovanie na fóre asi fakt funguje. :lol:
Bananaboy

Příspěvekod Ravennka » 12. listopad 2015 17:14

Hm... tak u mne to nefunguje :cry:
Ravennka

Reputace: +750

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse