Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Ravennka » 30. listopad 2015 19:30

vikinek píše:jak je člověk zvyklý na jiný program tak je to fakt hodně těžký.

Takhle jsem vzdala Inkscape... jsem si myslela, že když se budu v práci, tak alespoň sem tam udělám nějaký čudlík, nebo něco jednoduchého a měla jsem chuť to hodit z okna :mrgreen: Nic nebylo tam, kde to mělo být, nic nefungovalo správně... no děs :lol:
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod vikinek » 30. listopad 2015 19:41

Ravennka píše:
vikinek píše:jak je člověk zvyklý na jiný program tak je to fakt hodně těžký.

Takhle jsem vzdala Inkscape... jsem si myslela, že když se budu v práci, tak alespoň sem tam udělám nějaký čudlík, nebo něco jednoduchého a měla jsem chuť to hodit z okna :mrgreen: Nic nebylo tam, kde to mělo být, nic nefungovalo správně... no děs :lol:

A v čem děláš teď?
vikinek

Reputace: 0

Příspěvekod styna » 30. listopad 2015 19:50

pondělí píše:Z Paypalu přijde žádost na mBank na 50 Kč. Z mBank se to zašle elektronicky na Paypal a tam se to objeví jako příjem. Tím je účet potvrzen.

Díky moc za odpovědi :)
styna

Reputace: +40

Příspěvekod Ravennka » 30. listopad 2015 20:08

Celou dobu dělám v Illustratoru... je to milášek :mrgreen:
Ravennka

Příspěvekod shalom3 » 30. listopad 2015 20:22

Ono je to spíš o tom, naučit se vždycky s tím dotyčným programem pořádně ;) . Dneska není problém najít mnoho tutoriálů a videí k jakémukoli programu. Já také zkusila AI, některé věci se dělají úplně stejně jako v Corelu a jiné jsem pracně hledala. Mimochodem si vzpomínám, že jsem nepřišla na to, jak naprosto jednoduše vystředit více objektů na sebe, nejlépe pomocí nějaké klávesové zkratky. Prozradí mi to někdo?
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod vikinek » 30. listopad 2015 20:35

shalom3 píše:Ono je to spíš o tom, naučit se vždycky s tím dotyčným programem pořádně ;) . Dneska není problém najít mnoho tutoriálů a videí k jakémukoli programu. Já také zkusila AI, některé věci se dělají úplně stejně jako v Corelu a jiné jsem pracně hledala. Mimochodem si vzpomínám, že jsem nepřišla na to, jak naprosto jednoduše vystředit více objektů na sebe, nejlépe pomocí nějaké klávesové zkratky. Prozradí mi to někdo?

Já ti sice neporadím ale když už to máš ozkoušené co se ti zdá lepší Corel nebo Ilustrátor ale asi si zůstala u Corelu viď? Já asi dopadnu stejně protože to prostředí mě vůbec nesedí. Ten Corel je přeci jen přehlednější no prostě jsme na něj zvyklý a to je celé. Já mohl malovat pro jednu firmu na trika blbiny ale měli zvláštní požadavek to malovat jen ve Photoshopu což pro mě bylo naprosto nepřijatelné tak sem to odmítl tam sem to taky zkoušel ale moc se toho tam nedá namalovat Photoshop je opravdu jen na fotky a slabé kreslení spíš retušovaní ale namalovat v něm vystínovanou postavu fakt neumím.
vikinek

Příspěvekod shalom3 » 30. listopad 2015 20:54

vikinek píše:Já ti sice neporadím ale když už to máš ozkoušené co se ti zdá lepší Corel nebo Ilustrátor ale asi si zůstala u Corelu viď? Já asi dopadnu stejně protože to prostředí mě vůbec nesedí. Ten Corel je přeci jen přehlednější no prostě jsme na něj zvyklý a to je celé. Já mohl malovat pro jednu firmu na trika blbiny ale měli zvláštní požadavek to malovat jen ve Photoshopu což pro mě bylo naprosto nepřijatelné tak sem to odmítl tam sem to taky zkoušel ale moc se toho tam nedá namalovat Photoshop je opravdu jen na fotky a slabé kreslení spíš retušovaní ale namalovat v něm vystínovanou postavu fakt neumím.

Jasně, co se týká Corelu, ten mám, jak říkáš, bohatě odzkoušený ;) . Ve Photoshopu jsem dělala kdysi trochu jen tak pro zálibu a také jsem se navztekala nad tím "úplně jiným prostředím". Pak jsem se s tím nějak skamarádila a začalo mi to jakžtakž jít, ale nakonec jsem to odložila kvůli jinému pracovnímu vytížení. Ale je fakt, že se v tom dají dělat pěkné věci, jak kolem fotek tak i originální tvorba, abstraktní i fotorealistické objekty. Nu, nelze dělat všechno a sotva asi existuje grafik, který dělá ve více vektorových či bitmapových editorech.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ravennka » 30. listopad 2015 21:00

Na druhou stranu, když jsem neuměla s ničím, tak jsem zkoušela Gimp a Photoshop... s Gimpem jsem se trápila a nic nechápala, Photoshop byl takový krásně intiutivní... asi mám myšlení lidí od Adobe :mrgreen:
Ravennka

Příspěvekod vikinek » 30. listopad 2015 21:00

No já si taky myslím že se každý drží toho svého v čem se naučil ale víš jak člověk je tvor zvídaví tak chce všechno odzkoušet a nakonec si vybere co mu sedí nejlíp. Ono naučit se ovládat jeden program je celkem těžké a myslím i na roky natož všechny co sou to fakt ani nejde prostě zůstaneme každý u toho svého co nám vyhovuje.
vikinek

Příspěvekod vikinek » 30. listopad 2015 21:10

Ravennka píše:Na druhou stranu, když jsem neuměla s ničím, tak jsem zkoušela Gimp a Photoshop... s Gimpem jsem se trápila a nic nechápala, Photoshop byl takový krásně intiutivní... asi mám myšlení lidí od Adobe :mrgreen:

Nemáš jen si se naučila dělat v Ilustrátoru proto ti to sním jde můj první program na malování byl právě Corel a proto se asi nemohu naučit ze žádným jiným programem. Ono strašně záleží na tom v čem začínáš nato si zvykneš naučíš se to trochu používat a jak máš přejít na jiný tak je to pohroma a myslím si že ne jen pro mě ale pro všechny když člověk musí třeba že to potřebuje v práci tak se to naučí ale jak se má vzdát toho co už umí a dobrovolně přejít na program kde neumí nic to udělá málo kdo. Takže já si s tím jen pohraji vyzkouším co to umí a neumí a jak budu malovat tak samozřejmě zase sednu ke Corelu tím sem si naprosto jistý. :D
vikinek

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse